Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Ο εμπορικός πόλεμος αναβιώνει την "Oriental Silicon Valley" Penang, Μαλαισία

Ο εμπορικός πόλεμος αναβιώνει την "Oriental Silicon Valley" Penang, Μαλαισία

Σύμφωνα με το Reuters, με την ανάπτυξη των εποχών πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρείες αναζητούν εργοστάσια εκτός Κίνας για να αποφύγουν την αλλαγή φόρων. Το Penang, γνωστό και ως "Oriental Silicon Valley", έχει γίνει Ασία. Μια περιοχή που έχει επιλεγεί ως αλυσίδα εφοδιασμού έχει αναβιώσει αυτή την ήσυχη δεκαετία.

Οι δύο βιομηχανικές ζώνες του Penang έχουν προμηθευτές μακράς διάρκειας και φθηνότερο εργατικό δυναμικό απ 'ό, τι η Σιγκαπούρη, ενώ δεν επηρεάζονται από το τιμολόγιο των ΗΠΑ κατά 25%, καθιστώντας τους ένα πλεονέκτημα στην περιοχή.

"Reuters" πιστεύει ότι η στρατηγική που επιμένει ότι ο Li Honglong, ο ιδρυτής της Hotayi Electronic, επιμένει ότι δεν κινείται στην Κίνα έχει ήδη δουλέψει.

Ο Li Honglong είπε ότι το 2007, επειδή το κόστος εργασίας της Κίνας ήταν σχεδόν 30% φθηνότερο από τη Μαλαισία, αντιμετώπισε πολλές πιέσεις της διοίκησης. Ωστόσο, επέλεξε να επενδύσει κεφάλαια σε επενδύσεις στην τεχνολογία της πληροφορικής και της βιομηχανίας λογισμικού, καθιστώντας τη σημερινή κλίμακα της Ταϊλάνδης όλο και μεγαλύτερη και λόγω του εμπορικού πολέμου πολλοί πελάτες έχουν μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής τους στο Penang.

Η Hetai Electronics δημιούργησε ένα δεύτερο εργοστάσιο στο Penang τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή εξαρτημάτων για πελάτες όπως οι Samsung, LG και Sharp.

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσό των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Μαλαισία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχει αυξηθεί κατά 11 φορές σε σχέση με το παρελθόν, ανερχόμενο σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ακόμη υψηλότερο από το συνολικό ποσό των επενδύσεων που λήφθηκε σε οποιοδήποτε παρελθόν έτος.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αναμένει ισχυρές επιδόσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και σκοπεύει να προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτρομηχανολογικής βιομηχανίας υψηλής προστιθέμενης αξίας της χώρας.

Δεδομένου ότι η Intel δημιούργησε την πρώτη της ξένη μονάδα παραγωγής στο Penang το 1972, το Penang έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής και οι Broadcom, Dell και Motorola έχουν εγκαταστήσει εργοστάσια στην περιοχή.

Ωστόσο, όταν η Κίνα άρχισε να αυξάνεται το 2005 και προσέλκυσε αμερικανικές εταιρείες, η επένδυση που έλαβε η Penang σταμάτησε σταδιακά και ακόμη και οι προμηθευτές της Μαλαισίας την ακολούθησαν στην Κίνα.

Ο Geoffrey Ng, επικεφαλής της επένδυσης στο Fortress Capital, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Μαλαισίας, δήλωσε ότι από τότε η Penang έχει κοιμηθεί, και τώρα το Penang φαίνεται να χαιρετίζει την Αναγέννηση και μετά από χρόνια ζοφερή τελικά έχει ένα δεύτερο κύμα επενδυτικών ευκαιριών . .

Επί του παρόντος, ο κατασκευαστής τσιμέντων των ΗΠΑ Micron και ο προμηθευτής iPhone Jabil κατασκευάζουν εργοστάσια στο Penang. Η Micron δήλωσε φέτος ότι θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια ΜΥΡ (περίπου 358 εκατομμύρια δολάρια) στη Μαλαισία τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Hetai αναμένεται επίσης να δαπανήσει RM1 δισεκατομμύρια για την κατασκευή νέας μονάδας εξοπλισμού και να ξοδέψει επιπλέον RM1 δισεκατομμύρια για την επέκταση της παραγωγής.

Άλλες εταιρείες στη Βιομηχανική Ζώνη Penang, όπως το Qdos, αναμένεται επίσης να επωφεληθούν από τον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ. Η τεχνολογία της Globetronics ανέφερε επίσης ότι έχει επιτύχει περισσότερο από το 10% του μεριδίου αγοράς αισθητήρων φέτος.