Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Τρία μέτρα για να διαμαρτυρηθούν οι εξαγωγές στην Κίνα! Αμερικανική αμερικανική υπουργός Εμπορίου

Τρία μέτρα για να διαμαρτυρηθούν οι εξαγωγές στην Κίνα! Αμερικανική αμερικανική υπουργός Εμπορίου

Νωρίτερα αυτό το μήνα, υπήρξαν ειδήσεις ότι η διοίκηση του Trump κατέστησε αυστηρότερους τους εξαγωγικούς κανόνες στην Κίνα, ώστε να εμποδίσουν τις κινεζικές εταιρείες να αγοράσουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως οι ημιαγωγοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν έντονα το θέμα, εννέα μεγάλες οργανώσεις, όπως η αμερικανική βιομηχανία επεξεργασίας τσιπ, έστειλαν από κοινού μια επιστολή στον υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross, καλώντας το κοινό να επιτρέψει σχόλια πριν εφαρμόσουν τους νέους κανονισμούς, συνέπειες.

Σύμφωνα με το Reuters, η παρούσα επιστολή που υπογράφηκε από την American Semiconductor Industry Association, την Εθνική Επιτροπή Εξωτερικού Εμπορίου, τη Διεθνή Ένωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SEMI) και έξι άλλες οργανώσεις επισήμανε ότι αυτές οι αλλαγές (νέοι κανονισμοί των Η.Π.Α.) ενδέχεται να επηρεάσουν τη βιομηχανία ημιαγωγών και την παγκόσμια Η αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και ο ευρύτερος τεχνικός τομέας έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Στην επιστολή, εννέα μεγάλες οργανώσεις ανέφεραν επίσης την κρίση της δημόσιας υγείας. Η επιστολή ανέφερε ότι το τσιπ δεν οδηγεί μόνο προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό που μπορεί να θεραπεύσει το κοινό, αλλά επίσης καθιστά δυνατό το απομακρυσμένο γραφείο. Αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικοί περιορισμοί στις εξαγωγές ημιαγωγών και τα συναφή θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της SEMI, Ajit Manocha, έστειλε επίσης επιστολή στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Trump, την περασμένη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή αυτή (νέοι κανονισμοί) θα βλάψει τις εξαγωγές εξοπλισμού παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα σε δολάρια ΗΠΑ θα επηρεαστούν.

Ο Manocha είπε ότι αυτή η κίνηση θα εμποδίσει τις μελλοντικές επενδύσεις και την καινοτομία στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα προωθήσει το σχεδιασμό και την Ε & Α που δεν περιλαμβάνει την αμερικανική τεχνολογία και τα συστατικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, τόνισε περαιτέρω ότι οι νέοι κανονισμοί ενδέχεται να φέρουν αβεβαιότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών και αυτό είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του Reuters, οι ανώτεροι υπάλληλοι των ΗΠΑ συμφώνησαν σε τρία μέτρα για τη σύσφιξη των εξαγωγών προς την Κίνα, αλλά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Τα τρία μέτρα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα, μια τροποποίηση είναι η ακύρωση της απαλλαγής για τα πολιτικά προϊόντα. οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ακυρώσουν την απαλλαγή από την εξαγωγή προϊόντων όπως τα ολοκληρωμένα κυκλώματα προγραμματιζόμενων πεδίων (FPGA) για τους κινέζους εισαγωγείς και τους κινέζους πολίτες.

Μια άλλη τροποποίηση θα εμποδίσει τον κινεζικό στρατό να αποκτήσει ορισμένα αμερικανικά προϊόντα χωρίς άδεια, ακόμα κι αν αγοράζεται για μη στρατιωτική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών οργάνων όπως ψηφιακοί παλμογράφοι, μηχανές αεροσκαφών και ορισμένοι τύποι υπολογιστών.

Η τελευταία τροποποίηση θα υποχρεώσει τις ξένες εταιρείες που εξάγουν ορισμένα προϊόντα των ΗΠΑ στην Κίνα να αποκτήσουν όχι μόνο έγκριση από τις δικές τους κυβερνήσεις αλλά και άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση.

Αλλά προς το παρόν, οι νέοι αυτοί κανονισμοί που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να είναι μόνο αυτο-ψυχαγωγίας και αυτοδυνάμωσης.