Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > TSMC: Επί του παρόντος δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία εργοστασίων στην Ευρώπη

TSMC: Επί του παρόντος δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία εργοστασίων στην Ευρώπη

Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινιάζει αυτήν τη στιγμή μια σειρά έργων αναζωογόνησης κατασκευής ημιαγωγών, η TSMC απάντησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας ενός fab στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έκθεση του eeNews στις 16 Φεβρουαρίου, η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο να δαπανήσει δισεκατομμύρια ή και δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να προσπαθήσει να βελτιώσει τη στρατηγική θέση της αλυσίδας βιομηχανιών τσιπ, αλλά οι εγχώριοι κατασκευαστές τσιπ σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ είναι απίθανο να παράγουν τσιπ προηγμένης τεχνολογίας . Ως εκ τούτου, το "Σημαντικό Σχέδιο για Κοινά Ευρωπαϊκά Ενδιαφέροντα" (IPCEI) δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της Ε & Α στον τομέα των ημιαγωγών μέσω κρατικών επιδοτήσεων.

Προκειμένου να προσελκύσουν τις κορυφαίες εταιρείες χυτηρίου στον κόσμο για να ιδρύσουν εργοστάσια τοπικά, η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν παρουσιάσει αντίστοιχα κυβερνητικά σχέδια κινήτρων και έχουν λάβει διαφορετικούς βαθμούς ανταπόκρισης από την TSMC.

Ιδρύθηκε το 1987, η TSMC έλαβε ισχυρή βοήθεια από την Philips Semiconductors στην αρχή της ίδρυσής της. Εδώ και καιρό ζητά μια «επιστροφή στην Ευρώπη», αλλά πάντα παρακολουθούσε στενά το ζήτημα αν θα ιδρύσουν εργοστάσια εντός της ΕΕ.

Όταν ρωτήθηκε εάν η TSMC θα υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο αναζωογόνησης της κατασκευής ημιαγωγών, η Μαρία Μέρκετ, Πρόεδρος της TSMC Europe, δήλωσε στο eeNews Europe: «Παρατηρήσαμε το IPCEI και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες. Η TSMC δεν αποκλείει καμία πιθανότητα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ευρώπη. "

Η παγκόσμια σημασία των ευρωπαίων πελατών ημιαγωγών επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα των τσιπ αυτοκινήτου και επί του παρόντος παγιδεύεται στην παγκόσμια κρίση έλλειψης τσιπ αυτοκινήτων. Παρόλο που η GF και άλλες σημαντικές εταιρείες κατασκευής γκοφρετών έχουν εργοστάσια στη Δρέσδη της Γερμανίας, τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά fabs γκοφρέτας δεν ακολουθούν το πιο προηγμένο επίπεδο στον κόσμο κάτω από τα 10nm, γεγονός που αποτελεί σημαντικό λόγο για την έναρξη του έργου IPCEI.