Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Υποστήριξη για ανοικτή αρχιτεκτονική, η NVIDIA και η ARM συνεργάζονται στον τομέα των υπερυπολογιστώ

Υποστήριξη για ανοικτή αρχιτεκτονική, η NVIDIA και η ARM συνεργάζονται στον τομέα των υπερυπολογιστώ

Η NVIDIA, η εταιρεία κατασκευής γραφικών chip, ανακοίνωσε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Supercomputing (ISC) στη Φρανκφούρτη, 17η Γερμανία ότι θα υποστηρίξει την CPU της αρχιτεκτονικής Arm και θα ανοίξει την τεχνητή νοημοσύνη εξοικονόμησης ενέργειας (AI) βιομηχανίας υπολογιστών απόδοσης. Μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τους υπερυπολογιστές με υπολογιστική ισχύ exascale.

Βάσει αυτής της συνεργασίας, η NVIDIA θα παρέχει στο πλήρες πακέτο λογισμικού AI και High Performance Computing (HPC) το λογισμικό του Arm Business Ecosystem στα τέλη του 2019, το οποίο επιταχύνει πάνω από 600 εφαρμογές HPC και πλαίσια τεχνητής νοημοσύνης.

Η NVIDIA δήλωσε ότι τα τρέχοντα προϊόντα single-chip για φορητά παιχνίδια, αυτόνομα οχήματα, ρομπότ και ενσωματωμένη υπολογιστική τεχνητή νοημοσύνη βασίζονται στην αρχιτεκτονική Arm. Ως εκ τούτου, αυτή η συνεργασία, η στοίβα λογισμικού της NVIDIA, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία βιβλιοθηκών NVIDIACUDA-XAI και HPC, η GPU επιτάχυνε το πλαίσιο AI και εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού όπως ο μεταγλωττιστής PGI με υποστήριξη OpenACC και εργαλεία ανάλυσης επιδόσεων. τον σούπερ υπολογιστή.

Η NVIDIA είναι γνωστή από καιρό για τους προμηθευτές τσιπ γραφικών PC, που κάνουν το παιχνίδι πιο ρεαλιστικό. Αλλά τώρα, οι ερευνητές χρησιμοποιούν επίσης τσιπ γραφικών σε κέντρα δεδομένων για να επιταχύνουν την υπολογιστική τεχνητή νοημοσύνη, όπως η εκπαίδευση των υπολογιστών για την αναγνώριση εικόνων.

Επιπλέον, η Arm της ομάδας Softbank της Ιαπωνίας παρέχει βασική τεχνολογία επεξεργαστή για τα περισσότερα τσιπ κινητής τηλεφωνίας. Αλλά ο επεξεργαστής βραχίονα είναι διαφορετικός από τα τσιπ Intel ή IBM, και η ίδια η Arm δεν παράγει μάρκες.

Αντ 'αυτού, εξουσιοδοτεί την υποκείμενη τεχνολογία, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν μάρκες. Εταιρείες όπως η AmpereComputing, η οποία είναι επικεφαλής του πρώην προέδρου της Intel, εργάστηκαν σκληρά για να εισαγάγουν αυτές τις μάρκες Arm με το κέντρο δεδομένων για να ανταγωνίζονται με την Intel, η οποία σήμερα κυριαρχεί στο τσιπ του κέντρου δεδομένων.

Η NVIDIA είπε ότι από τεχνική άποψη, το σχέδιο κατασκευής ενός υπερυπολογιστή με το Arm θα είναι ένα "βαρύ φορτίο". Ωστόσο, η NVIDIA είναι πλέον πρόθυμη να έρθει και να συνεργαστεί με την Arm, επειδή οι Ευρωπαίοι και οι Ιαπωνικοί ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Arm για την ανάπτυξη τσιπ για τους υπερυπολογιστές. Αυτό στην πραγματικότητα τους δίνει μια τρίτη επιλογή πέρα ​​από την IBM και την Intel. . Επειδή στην ανοιχτή αρχιτεκτονική μπορούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην αρχιτεκτονική του βραχίονα.

Η NVIDIA επεσήμανε επίσης ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες βαθμολογίες Green500, 22 από τους κορυφαίους 25 πιο ενεργειακά αποδοτικούς υπερυπολογιστές χρησιμοποιούν τεχνολογία NVIDIA. Το κλειδί για να συμβεί αυτό είναι ότι ένας υπερυπολογιστής με GPU NVIDIA μπορεί να χειριστεί τις εργασίες βαριάς επεξεργασίας με μια πιο αποδοτική παράλληλη επεξεργασία CUDAGPU.

Με αυτόν τον τρόπο, η δομή δικτύου NVIDIA και Mellanox συνεργάζονται για να βελτιστοποιήσουν την ισχύ επεξεργασίας ολόκληρου του συμπλέγματος υπερ-υπολογιστών. Επιπλέον, το πακέτο SXM3D της NVIDIA και η τεχνολογία διασύνδεσης NVIDIANVLink μπορούν να επεκτείνουν την κλίμακα των κόμβων με εξαιρετικά πυκνό τρόπο και να οδηγήσουν την ανάπτυξη υπολογιστών υψηλής απόδοσης σε υπερυπολογιστές.