Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Ακόμα δεν παραιτείται! Ο ΚΟΤ των ΗΠΑ επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν εξοπλισμό Huawei 5G

Ακόμα δεν παραιτείται! Ο ΚΟΤ των ΗΠΑ επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν εξοπλισμό Huawei 5G

Αν και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό Huawei στο πλαίσιο του δικού τους πλαισίου ασφαλείας, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της τεχνολογίας των ΗΠΑ Μάικλ Κράτσιος δημοσίως επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες για "ανοιχτά όπλα" στο δίκτυο 5G της Κίνας και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε τεχνικό συνέδριο στη Λισαβόνα.

Στη συνάντηση, ο Μιχάλης Κράτσιος τόνισε επίσης τη στάση απέναντι στην Huawei.

Όπως και στις προηγούμενες κλισέ, ο Μιχάλης Κράτσιος δήλωσε ότι η Huawei έχει κινδύνους ασφάλειας και δεν πρέπει να εμπιστευτεί. Ωστόσο, δεν μπορεί να καταλήξει σε ουσιαστικά στοιχεία για να το αποδείξει.

Ο κ. Μιχάλης Κράτσιος τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν ελέγχους εξαγωγών στην Huawei το Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να «στέκονται μαζί» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Huawei.

Ο Michael Kratsios, ως υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για την αμερικανική τεχνολογία και πολιτική δεδομένων, πιστεύει ότι «αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι συνεπείς με την Ευρώπη σε κάθε πτυχή της τεχνολογικής πολιτικής της, θα πρέπει τουλάχιστον να συνάδουν με αυτή την πιο κρίσιμη αρχή».

Ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτή η δήλωση του Michael Kratsios δεν θα αναγνωριστεί από ευρωπαϊκές χώρες και μεγάλες εταιρείες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Huawei έχει υπογράψει 65 συμβάσεις τον περασμένο μήνα, εκ των οποίων τα μισά είναι συμβάσεις 5G με ευρωπαίους πελάτες και όλο και περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εξοπλισμό Huawei 5G.

Εξυπακούεται ότι πριν από την είσοδό του στη διοίκηση Trump, ο Michael Kratsios υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Thiel Capital του Peter Thiel και υπηρέτησε ως κύριος οικονομικός διευθυντής άλλου έργου Thiel, του hedge fund Clarium Capital.

Ο ρόλος του ΚΟΤ των ΗΠΑ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής του Ομπάμα, ενώ μέχρι σήμερα λειτουργούσαν τρεις ΚΟΤ, ο τελευταίος από τους οποίους ήταν ο πρώην φοιτητής της Google Megan Smith, ο οποίος οδήγησε στην έγκαιρη απόκτηση της Google πριν μετακομίσει στην Google. Η θέση του ΚΟΤ συμβουλεύει τον Πρόεδρο για τεχνικά θέματα, δεσμεύεται για την ανάπτυξη τεχνολογικών πολιτικών και είναι σημαντική ως σύνδεσμος με τον ιδιωτικό τομέα.