Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Σταθμοί ημιαγωγών, τα κέρδη της Samsung Electronics πέφτουν κατακόρυφα

Σταθμοί ημιαγωγών, τα κέρδη της Samsung Electronics πέφτουν κατακόρυφα

Μετά τη ζοφερή έκθεση μισθών του πρώτου εξαμήνου, η νέα απόδοση της Samsung Electronics είναι και πάλι λιγότερο αισιόδοξη. Αν και καλύτερα από τις προηγούμενες προσδοκίες, αυτό δεν σημαίνει ότι η Samsung Electronics επέστρεψε στο αίμα, σε σύγκριση με το κέρδος της κοντινής μέσης κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που δείχνει ότι η περίοδος συμφόρησης είναι δύσκολο να περάσει. Η πυρκαγιά στην πύλη της πόλης, τα ψάρια και τα ψάρια, κάτω από την όλο και πιο έντονη εμπορική τριβή μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, τα βάσανα της Samsung Electronics είναι δύσκολο να αποφευχθεί, αλλά το smartphone δεν σέρνει τα πόδια του. Ωστόσο, προκειμένου να αντισταθμίσει την κενή θέση που προκαλείται από την κερδοφόρα επιχείρηση chip chip, η Samsung Electronics μπορεί να βασίζεται σε περισσότερα από ό, τι τα κινητά τηλέφωνα.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 56%

Παρόλο που δεν είναι μια λεπτομερής οικονομική έκθεση, τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Samsung Electronics είναι πραγματικά ένα ιδρώτα. Στις 8 Οκτωβρίου, η Samsung Electronics ανακοίνωσε την έκθεση κερδών τρίτου τριμήνου για το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης, η Samsung Electronics αναμένει ότι τα ενοποιημένα έσοδα της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 61 τρισεκατομμυρίων και 63 τρισεκατομμυρίων κερδών, με μέσο όρο 62 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 51,806 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Ο αριθμός αυτός είναι μικτός, έναντι 56,13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 10,46%, αλλά μειώθηκε κατά 5,29% σε σύγκριση με 65,46 τρισεκατομμύρια κέρδη την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα δεν είναι το εντυπωσιακό σημείο και η αλλαγή στα κέρδη είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, τα λειτουργικά κέρδη της Samsung Electronics για το τρίμηνο ανήλθαν σε 7,6 τρις ​​και 7,8 τρισεκατομμύρια κέρδη, υπολογιζόμενα σε μέσο όρο 7,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (6,434 δισεκατομμύρια δολάρια). Παρόμοια με τα έσοδα, ο αριθμός αυτός είναι 16,67% υψηλότερος από τα 6,6 τρισεκατομμύρια κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά μειώθηκε κατά 56,18% από 17,57 τρισεκατομμύρια κέρδη την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση της αλυσίδας μειώθηκε απότομα σε ετήσια βάση. Ευτυχώς, έχει αυξηθεί ελαφρά σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση 7,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Προηγουμένως, η πρόβλεψη του Bloomberg για το λειτουργικό κέρδος της Samsung Electronics ήταν ακόμη πιο απαισιόδοξη, με εκτιμήσεις συνδυασμένων αναλυτών ύψους 6,97 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 5,8 δισ.). Για το κέρδος ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, η Samsung Electronics εξήγησε ότι επωφελήθηκε από την έντονη ζήτηση για smartphones για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο της πτώσης των τιμών chip μνήμης.

Ωστόσο, η Samsung Electronics εξήγησε πώς να κάνει μια μεγάλη πτώση 56,18%, η οποία δεν είναι ακόμα πολύ αισιόδοξη. Στη δήλωση, η Samsung Electronics κατηγόρησε την αδυναμία της επιχείρησης ημιαγωγών, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών των τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Στην πραγματικότητα, από το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η περίοδος ανάπτυξης της Samsung Electronics έσπασε απότομα. Το λειτουργικό κέρδος για το τρίμηνο μειώθηκε κατά 28,7% σε ετήσια βάση και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 10,6%. Αυτή είναι η πρώτη τριμηνιαία μείωση της κερδοφορίας της Samsung σε δύο χρόνια. Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η Samsung Electronics ανέφερε ότι το λειτουργικό της κέρδος για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 6,6 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 5,59 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), μειωμένα κατά 55,6% από έτος σε έτος. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις της Samsung Electronics ανήλθαν σε 108,52 τρισεκατομμύρια κέρδη, σημειώνοντας μείωση 8,8% σε ετήσια βάση. τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 12,83 τρισεκατομμύρια κέρδη, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 57,9% σε ετήσια βάση.

Σε ανταπόκριση της μείωσης της απόδοσης και του σημερινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ο δημοσιογράφος του Beijing Business Daily επικοινώνησε με το Κέντρο Επικοινωνίας για τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Samsung, αλλά δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση από το δελτίο τύπου.

Ιαπωνία και Νότια Κορέα ανταλλάσσουν πυρκαγιά και τη Samsung

Όπως δήλωσε η Samsung Electronics, η επιχείρηση ημιαγωγών έχει πρόσφατα κρεμάσει την ουρά. Η ειδική οικονομική έκθεση για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έδειξε ότι η επιχείρηση των ημιαγωγών συνεισέφερε λιγότερο από το 50% στο κέρδος της Samsung Electronics, έναντι 75% πέρυσι.

Ο παρατηρητής της βιομηχανίας Liang Zhenpeng δήλωσε ότι είτε πρόκειται για ένα τσιπ κινητού τηλεφώνου είτε για σκληρό δίσκο υπολογιστή, η τιμή έχει μειωθεί από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και η επιχείρηση αυτή έχει καταλάβει περισσότερες από τις μισές εταιρείες της Samsung Electronics. Τα τελευταία χρόνια, τα κέρδη της Samsung Electronics έχουν σημειώσει υψηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω αποθήκευσης. Οι τιμές των τσιπ συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σήμερα, η τιμή της μνήμης μειώνεται και τα δεδομένα DRAMeXchange δείχνουν ότι οι τιμές DRAM (δυναμική μνήμη τυχαίας προσπέλασης) μειώνονται κατά 10% και οι τιμές NAND (μνήμης flash computer) μειώνονται κατά 15%.

Αυτό το φαινόμενο του κλάδου επηρεάζει όχι μόνο τη Samsung Electronics. Η Έκθεση McClean του 2019 που κυκλοφόρησε από την ICInsights, οργανισμό έρευνας αγοράς ημιαγωγών, έδειξε ότι οι Samsung Electronics, Hynix και Micron Technology παρουσίασαν σημαντική πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μεταξύ αυτών, οι πωλήσεις τσιπ της Samsung Electronics μειώθηκαν κατά 33% και η Hynix μειώθηκε κατά 35%. Η Micron Technology μειώθηκε κατά 34%.

Ο παρατηρητής παραγωγής και οικονομίας Ding Shao επεσήμανε ότι ενώ η βιομηχανία ημιαγωγών είναι αδύναμη, η βιομηχανία κινητών επικοινωνιών που αντιπροσωπεύεται από τα κινητά τηλέφωνα δεν έχει συμπληρωθεί καλά, γεγονός που επηρέασε και το συνολικό κέρδος της Samsung Electronics. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία έρευνας αγοράς Gartner, οι συνολικές αποστολές έξυπνων συσκευών (υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα) θα μειωθούν κατά 3,7% σε ετήσια βάση το 2019. ενώ οι πωλήσεις στην αγορά smartphone θα συρρικνωθούν κατά 3,2%, το μεγαλύτερο ρεκόρ μέχρι στιγμής. Ετήσια μείωση.

Εκτός από την κυκλικότητα της βιομηχανίας, οι εμπορικές τριβές μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας έχουν επίσης χυθεί αλάτι στις πληγές της Samsung Electronics. Στις 4 Ιουλίου, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον έλεγχο των εξαγωγών φθοροπολυιμιδίου, φωτοευαίσθητου και υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας που εξήχθη στη Νότια Κορέα. Ο εξαγωγέας πρέπει να λάβει άδεια για κάθε αποστολή και χρειάζονται περίπου 90 ημέρες για να λάβει την άδεια. Αυτά τα τρία προϊόντα αποτελούν σημαντικές πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία, όπως τα τσιπ και τα έξυπνα τηλέφωνα. Αυτό αναμφίβολα θα απειλήσει σοβαρά τη βιομηχανία των κορεατικών πυλώνων και η Samsung Electronics, η οποία είναι διάσημη για τα μάρκες ημιαγωγών και τις οθόνες OLED, είναι η πρώτη που φέρει το κύριο βάρος.

Το αποτέλεσμα του κανονισμού ήταν άμεσο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κορεατική τελωνειακή υπηρεσία, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας υποχώρησαν 22% σε ετήσια βάση στις πρώτες 20 μέρες του Σεπτεμβρίου, τη μεγαλύτερη πτώση σε μια δεκαετία. Μεταξύ αυτών, οι εξαγωγές ημιαγωγών σημείωσαν πτώση 40% σε ετήσια βάση.

Για τη Samsung Electronics, δεν είναι όλα αυτά κακά νέα αυτή τη στιγμή. Τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο δεν έχουν ακόμη προκύψει, αλλά από την οικονομική έκθεση του προηγούμενου τριμήνου, αυτή η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε ανάκαμψη. Το τρίμηνο, τα έσοδα από τις επιχειρήσεις μνήμης της Samsung Electronics σημείωσαν αύξηση 12,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας μείωση 34% σε ετήσια βάση, αλλά ανακάμπτουν 7% σε τριμηνιαία βάση, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση στη βιομηχανία έχει βελτιωθεί.

"Καθώς το επίπεδο προσφοράς του προμηθευτή μειώνεται, η αγορά των τσιπ αποκτάει", δήλωσε ο Avril Wu, αναλυτής της TrendForce, μιας εταιρείας τεχνολογικής έρευνας. Η TrendForce επεσήμανε ότι η τιμή των DRAM μειώθηκε κατά 20% -25% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η πτώση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να περιοριστεί σε ένα μονοψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ειδικοί στη βιομηχανία που κρατούν μια αναμονή-και-δείτε τη στάση. "Αν και η ζήτηση DRAM και NAND ανακάμπτει και οι αποστολές στο τρίτο τρίμηνο είναι αρκετά ισχυρές, οι άνθρωποι είναι σκεπτικοί σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης της ζήτησης", δήλωσε ο Sanjeev Rana, αναλυτής τεχνολογίας στο CITIC Lyon.

Στοίχημα επιχειρήσεων κινητής τηλεφωνίας

Η επιχείρηση των ημιαγωγών εξαντλείται και άλλες επιχειρηματικές γραμμές της Samsung Electronics αρχίζουν να δείχνουν τη σημασία τους. Η επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας είναι μια από τις βασικές διατάξεις της. Παρόλο που η αγορά των κινητών τηλεφώνων δεν είναι πολύ ευημερούσα, η Samsung έχει θέσει τα βλέμματά της στις δύο κύριες κατευθύνσεις που είναι σήμερα οι πιο ενδιαφερόμενοι σε αυτήν την αγορά - πτυσσόμενες οθόνες και 5G.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Samsung ξεκίνησε το πρώτο πτυσσόμενο κινητό τηλέφωνο GalaxyFold. Ωστόσο, μετά την έλευση αυτού του κινητού τηλεφώνου, εκτελέστηκε σε προβλήματα όπως η διόγκωση της οθόνης, η παραμόρφωση, η εκκίνηση και η σπασμένη οθόνη. Η Samsung έπρεπε να αναβάλει την απελευθέρωση του Απριλίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά η βελτιωμένη έκδοση δεν είναι ακόμη ικανοποιητική. Το πρόβλημα με την παρουσία της οθόνης αποκαλύφθηκε.

Η πτυσσόμενη οθόνη είναι δυσμενής, η Samsung έχει επίσης κινητά τηλέφωνα 5G. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Samsung πραγματοποίησε μια παγκόσμια εκδήλωση εκτόξευσης στο Κέντρο Barclays στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας τη ναυαρχίδα της σειράς GalaxyNote10, συμπεριλαμβανομένης της Note10 και της Note10 +, με εκδόσεις 4G και 5G αντίστοιχα. Νωρίτερα, η Samsung ξεκίνησε το Galaxy S105G στην Κορέα.

Αυτή τη φορά, η Samsung φαίνεται να έχει δίκιο. Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία StrategyAnalytics, ο εξοπλισμός 5G ξεκινά αργά το 2019 και θα ξεκινήσει το 2020. Η StrategyAnalytics αναμένει ότι οι πωλήσεις συσκευών 5G θα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των συνολικών πωλήσεων το 2019 και μέχρι το 2020 το μερίδιο αυτό θα είναι κοντά 10% και 5G κινητά τηλέφωνα θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ όλων των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων σε πέντε χρόνια. Η Samsung έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αγορά, δήλωσε ο Ville-Petteri Ukonaho, αναλυτής της StrategyAnalytics. "Η Sams κατάφερε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αγορά smartphone 5G, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων στην Κορέα και της επέκτασης του μεριδίου της στην αγορά 5G στις ΗΠΑ".

Φυσικά, ενώ στοιχηματίζετε σε κινητά τηλέφωνα, η Samsung δεν είναι πιθανό να χάσει τους ημιαγωγούς. Εξάλλου, το τελευταίο είναι το πιο κερδοφόρο κομμάτι. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 133 τρισεκατομμύρια κέρδη σε ημιαγωγούς μη μνήμης μέχρι το 2030 και αναμένεται να γίνει ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών συστήματος. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών συστήματος το 2019 ήταν 321,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, διπλάσια από το μέγεθος της αγοράς μνήμης των 162,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η Samsung πρέπει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ημιαγωγών του συστήματος, καθώς η επιχείρηση μνήμης αντιπροσωπεύει το 70% των συνολικών πωλήσεων ημιαγωγών.

Σύμφωνα με τον Ma Jihua, ένας ανώτερος εμπειρογνώμονας επικοινωνιών, η τρέχουσα απόδοση της Samsung Electronics είναι ρεαλιστική. "Πολλές από τις επιχειρήσεις της Samsung έχουν κυκλικότητα, συμπεριλαμβανομένων τσιπ και πάνελ αποθήκευσης, το προηγούμενο έτος ήταν η κορυφή, φέτος είναι ένα κατώτατο σημείο και ίσως θα κορυφωθεί και πάλι το επόμενο έτος".

Ο Liang Zhenpeng επεσήμανε επίσης ότι η ανταγωνιστικότητα της ημιαγωγού της Samsung είναι ακόμα πολύ ισχυρή. Μακροπρόθεσμα, ανεξάρτητα από το αν είναι ανεξάρτητο σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης ή κατασκευής, η Samsung μπορεί να είναι αυτάρκης, λίγες εταιρείες μπορούν να κάνουν μια τόσο ολοκληρωμένη επιχείρηση ημιαγωγών, η Samsung επίσης Δεν θα μειώσει τις επενδύσεις στην επιχείρηση ημιαγωγών λόγω της υπερπροσφοράς στην chip βραχυπρόθεσμα.

Επιπλέον, ο Ma Jihua τόνισε ότι οι κινεζικές εταιρείες επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην έρευνα και την ανάπτυξη σε μάρκες, επεξεργαστές αποθήκευσης, οθόνες κλπ., Οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μέλλον της Samsung. Οι εγχώριες εταιρίες chip και η Samsung Electronics είναι και οι δύο άμεσοι ανταγωνιστές στο μέλλον, οι οποίοι θα εξουδετερώσουν το μερίδιο αγοράς της Samsung σε κάποιο βαθμό.

"Για τη Samsung Electronics, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί η ανάπτυξη της κάθετης ολοκλήρωσης της αλυσίδας του κλάδου, αλλά είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην ισορροπημένη ανάπτυξη διαφόρων επιχειρήσεων όπως οι ημιαγωγούς, οι κινητές επικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, ενώ η Samsung Electronics μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα του υλικού για περαιτέρω διαμόρφωση στην οικολογία του λογισμικού, για να επιτύχει την αναβάθμιση του λογισμικού και του υλικού, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική απόδοση και την φαντασία της αγοράς ". Ding Shaojiang είπε.