Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Qualcomm Pankaj Kedia: Η υβριδική αρχιτεκτονική είναι η τάση, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη φορετή επιχείρηση

Qualcomm Pankaj Kedia: Η υβριδική αρχιτεκτονική είναι η τάση, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη φορετή επιχείρηση

Μετά από πάροδο δύο ετών, η Qualcomm κυκλοφόρησε την πλατφόρμα 4100+ φορητών συσκευών και την πλατφόρμα φορητών συσκευών Snapdragon 4100. Η νέα πλατφόρμα προορίζεται για την επόμενη γενιά συνδεδεμένων έξυπνων ρολογιών και έχει σχεδιαστεί με βάση μια υβριδική αρχιτεκτονική εξαιρετικά χαμηλής ισχύος. Λίγη ιδιοφυΐα και το να ρωτήσω έγινε οι δύο πρώτοι πελάτες εξοπλισμένοι με την πλατφόρμα.

Ο Pankaj Kedia, ανώτερος διευθυντής της Qualcomm και παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος της αγοράς έξυπνων φορητών συσκευών, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Jiweinet ότι η υβριδική αρχιτεκτονική του κύριου συνεπεξεργαστή που χρησιμοποιεί η Qualcomm είναι η μελλοντική τάση ανάπτυξης των φορητών πλατφορμών συσκευών. Όσον αφορά την απόδοση και την αντοχή, τα δύο μπορούν να ενωθούν απόλυτα. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη φορετή επιχείρηση της Qualcomm και θα παρουσιάσει στο μέλλον ένα περιβάλλον αγοράς και μοτίβο.


85% αύξηση απόδοσης και επέκταση διάρκειας ζωής μπαταρίας 25%

Η νέα φορητή πλατφόρμα συσκευής Snapdragon 4100+ έχει ισχυρές δυνατότητες. Από την προηγούμενη γενιά 28 νανομέτρων έως τα 12 νανόμετρα σήμερα, η σημαντική βελτίωση στην τεχνολογία διεργασιών επέφερε ολοκληρωμένες βελτιώσεις στην απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την Pankaj Kedia, η CPU αναβαθμίστηκε από τον επεξεργαστή A7 προηγούμενης γενιάς σε επεξεργαστή A53, η κύρια συχνότητα αυξήθηκε από την προηγούμενη γενιά 1,1GHz σε 1,7GHz και η απόδοση αυξήθηκε έως και 85%. η μνήμη αυξήθηκε από 400MHz σε 750MHz, η οποία αυξήθηκε κατά 85%. Η GPU από το Adreno 304 αναβαθμίζεται σε Adreno 504, η ταχύτητα GPU αυξάνεται σε 2,5 φορές την αρχική. Όσον αφορά τις κάμερες, η πλατφόρμα προηγούμενης γενιάς υποστηρίζει μία μόνο κάμερα 8 εκατομμυρίων pixel, ενώ η νέα πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει έως και 16 εκατομμύρια διπλές κάμερες.

Η νέα πλατφόρμα φορητής συσκευής Snapdragon 4100+ έχει επίσης βελτιωθεί όσον αφορά τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η διαδικασία αναβαθμίζεται από 28 νανόμετρα σε 12 νανόμετρα. χρησιμοποιούνται δύο αποκλειστικά DSP και υποστηρίζουν δυναμική ρύθμιση τάσης. Οι βελτιωμένες δυνατότητες εντοπισμού θέσης περιλαμβάνουν υποστήριξη για GPS, πλοήγηση Beidou, Glonass και Galileo. Η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης δυνατότητες παρακολούθησης χαμηλής ισχύος. Όσον αφορά τη σύνδεση, υποστηρίζει σύνδεση Bluetooth 5.0 και 4.2 Bluetooth, ροή A2DP, φωνή HFP.

Ο Pankaj Kedia είπε ότι αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας χαμηλής ισχύος. Είτε πρόκειται για χρήση Bluetooth είτε για χρήση δικτύων 4G, μπορεί να επεκτείνει το χρόνο χρήσης κατά 25%. Με ενεργοποιημένη την παρακολούθηση GPS και καρδιακού ρυθμού, η λειτουργία σπορ μπορεί να προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 18 ώρες.

Όσον αφορά τη βασική ζώνη, το μόντεμ Snapdragon 4100+ 4G μπορεί να φέρει πιο ισχυρή απόδοση, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης συνδέσεις LTE Cat 4 (και Cat 3, Cat 1) και συνεργάζεται με φορείς όπως η China Unicom για την υποστήριξη του eSIM. Αυτό θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερες λειτουργικές εμπειρίες, όπως βοηθό φωνής, αναπαραγωγή πολυμέσων ροής, εκκίνηση μηνυμάτων και πλοήγηση χαρτών.

Ο υβριδικός σχεδιασμός αρχιτεκτονικής του κύριου συνεπεξεργαστή υπήρξε ανέκαθεν χαρακτηριστικό της φορητής πλατφόρμας της Qualcomm, η οποία συνεχίζεται και στο 4100+. Ο συνεπεξεργαστής βασίζεται στο Cortex-M0 και έχει εξαιρετικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως τσιπ διαχείρισης ισχύος (PMIC), DSP, αισθητήρες, SRAM προσαρμοσμένου σχεδιασμού και εξαιρετικά χαμηλής ισχύος τρέχοντας ενεργειακά αποδοτικό σε πραγματικό χρόνο λειτουργικό σύστημα (RTOS) ), Το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την πάντα ενεργή εμπειρία χρήστη.

Σύμφωνα με τον Pankaj Kedia, ο συνεπεξεργαστής έχει αναβαθμιστεί για να υποστηρίζει 16 χρώματα (4 bit) από την προηγούμενη γενιά για να υποστηρίζει 64K χρώματα (16 bit) και ο πλούτος των χρωμάτων έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ο συνεπεξεργαστής υποστηρίζει επίσης διάφορες περιπτώσεις χρήσης, όπως ύπνο και συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, και μπορεί επίσης να παρέχει μια ευρύτερη ποικιλία λειτουργιών παρακολούθησης. Επομένως, χάρη στον συνεπεξεργαστή, η πλατφόρμα φορητής συσκευής Snapdragon 4100+ μπορεί όχι μόνο να προσφέρει μια πλουσιότερη εμπειρία χρήστη, αλλά και πιο έξυπνη. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του κύριου SoC και του συνεπεξεργαστή έχει επίσης βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορούν να μοιράζονται καλύτερα τις εργασίες.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του Snapdragon 4100+ και της προηγούμενης γενιάς είναι η χρήση δύο αποκλειστικών DSP, ένα για μόντεμ και τοποθέτηση και το άλλο για αισθητήρες και ήχο. Ταυτόχρονα, είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικά ενσωματωμένο τσιπ διαχείρισης ισχύος (PMIC).

Η υβριδική αρχιτεκτονική βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη

Η έρευνα δείχνει ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών, η χρήση έξυπνων ρολογιών αντιπροσωπεύει μόνο το 5% του συνολικού χρόνου και το υπόλοιπο 95% του χρόνου που οι χρήστες το φορούν απλά και δεν αλληλεπιδρούν ενεργά με αυτό. Η Qualcomm το αποκαλεί "5/95" νόμο.

Ο Pankaj Kedia πιστεύει ότι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική είναι να χρησιμοποιεί το ίδιο SoC για δύο διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης και περιβάλλοντος. Αυτή η αρχιτεκτονική είναι αναμφίβολα ανεπιθύμητη, επειδή δεν βελτιστοποιεί την απόδοση, με αποτέλεσμα οι χρήστες είτε σε διαδραστική είτε σε κατάσταση περιβάλλοντος. , Δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία.

Η στρατηγική της Qualcomm είναι η χρήση δύο επεξεργαστών σε ένα έξυπνο ρολόι. Ο κύριος επεξεργαστής είναι κυρίως υπεύθυνος για τη διαδραστική σκηνή, ενώ ο άλλος συνεχής (AON) συνεπεξεργαστής είναι κυρίως υπεύθυνος για τη λειτουργία κατάστασης. Οι δύο επεξεργαστές συνεργάζονται. Εκτελέστε τα καθήκοντά τους. Αυτή η αρχιτεκτονική που τοποθετεί δύο επεξεργαστές σε ένα ρολόι ονομάζεται υβριδική αρχιτεκτονική.

Το 2018, η Qualcomm ξεκίνησε την πλατφόρμα φορητής συσκευής Snapdragon 3100 με βάση μια υβριδική αρχιτεκτονική. Επί του παρόντος, πολλά προϊόντα έξυπνων ρολογιών που βασίζονται στην πλατφόρμα φορητής συσκευής Snapdragon 3100 έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Προς το παρόν, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επωνυμιών που συνεργάζονται με την Qualcomm, καλύπτοντας διαφορετικά πεδία, όπως LV, Montblanc, 360, China Mobile και Xiaotiancai και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με την Qualcomm, η μελλοντική ανάπτυξη έξυπνων ρολογιών αντικατοπτρίζεται σε τέσσερις πτυχές: παροχή ταχύτερων και πιο ισχυρών SoC και επίτευξη απρόσκοπτων συνδέσεων. δημιουργία ενός πιο έξυπνου συνεχούς (AON) συνεπεξεργαστή. και μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας Ταυτόχρονα, κάντε τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών επεξεργαστών πιο αποτελεσματική. Μέσω των παραπάνω τεχνικών βελτιώσεων και επιδόσεων, η εμπειρία χρήστη των έξυπνων ρολογιών βελτιώνεται σημαντικά.

Μέσω του Snapdragon 4100+, η Qualcomm ελπίζει να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην εμπειρία των χρηστών, η οποία αντικατοπτρίζεται στις ακόλουθες πτυχές:

Το πρώτο είναι η συναρπαστική διαδραστική εμπειρία. Προσθέτοντας λειτουργίες όπως βίντεο, κάμερα, βοηθό φωνής και εργαλεία παραγωγικότητας, η διαδραστική εμπειρία έχει αναβαθμιστεί σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το δεύτερο είναι μια πιο πλούσια λειτουργία σεναρίου, υποστηρίζοντας περισσότερα χρώματα και προσθέτοντας περισσότερους αισθητήρες. Το τρίτο είναι μια ισχυρή αθλητική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της προ-φόρτωσης χαρτών, καθώς και της πλοήγησης και άλλων λειτουργιών. Το τέταρτο είναι η βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης. Η φορητή πλατφόρμα συσκευής Snapdragon 4100+ μπορεί επίσης να υποστηρίξει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και μία εβδομάδα, ενώ διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο και ισχυρές λειτουργίες.

Επί του παρόντος, το νέο Snapdragon 4100 περιλαμβάνει δύο πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της φορητής πλατφόρμας Snapdragon 4100+, συμπεριλαμβανομένου του κύριου SoC (SDM429w) και του AON συνεπεξεργαστή. και η φορητή πλατφόρμα συσκευής Snapdragon 4100 που περιλαμβάνει ένα κύριο SoC (SDM429w) και ένα τσιπ υποστήριξης. Η φορητή πλατφόρμα συσκευής Snapdragon μπορεί να υποστηρίξει την πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος Wear OS by Google και την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Android (AOSP).

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι οι δύο πρώτοι πελάτες που υιοθετούν αυτήν την πλατφόρμα φορητών συσκευών Snapdragon 4100 είναι μικρές ιδιοφυΐες και εξερχόμενοι ηγέτες στον τομέα των εγχώριων έξυπνων ρολογιών. Η Xiaotiancai κυκλοφόρησε την κορυφαία έκδοση Z6 του ρολογιού τηλεφώνου Xiaotiancai τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Όταν βγήκε να ρωτήσει αργότερα, θα λανσάρει το έξυπνο ρολόι TicWatch Pro επόμενης γενιάς που βασίζεται στην πλατφόρμα φορητών συσκευών Snapdragon 4100 και το Wear OS από την Google.

Η Κίνα είναι η πρώτη αγορά για τη φορετή επιχείρηση της Qualcomm

Από έξυπνα ρολόγια, έως έξυπνα ρολόγια για παιδιά, έως έξυπνα ρολόγια για ηλικιωμένους, έως ναυαρχίδα, επίπεδο εισόδου, σύντροφοι κινητών τηλεφώνων, επιχειρήσεις, αθλητικά και fitness, μόδα, πολυτέλεια. Προς το παρόν, η αγορά φορητών συσκευών που αντιπροσωπεύεται από τα έξυπνα ρολόγια συνεχίζει να αναπτύσσεται και είναι ιδιαίτερα τμηματοποιημένη.

Ο Pankaj Kedia πιστεύει ότι ο κύριος λόγος είναι ότι η αγορά έχει τεράστια ζήτηση για πολλές σχετικές περιπτώσεις χρήσης. Για παράδειγμα, οι συσκευές που φοριούνται για την υγεία έχουν γίνει το κύριο ρεύμα της αγοράς. Ένας άλλος λόγος είναι ότι όλο και περισσότερα προϊόντα που υποστηρίζουν λειτουργίες δικτύωσης 4G έχουν εμφανιστεί στην αγορά. Πολλοί κινέζοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των OPPO, vivo και Xiaomi, έχουν ξεκινήσει νέα προϊόντα που βασίζονται σε συνδέσεις 4G.

Σύμφωνα με την Pankaj Kedia, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη φορετή επιχείρηση της Qualcomm. Αυτή η αγορά παρουσιάζει τρία χαρακτηριστικά τώρα και στο μέλλον.

Το ένα είναι η ανάπτυξη προϊόντων «έξυπνου τριγώνου». Στο παρελθόν, πολλές εταιρείες έκαναν έξυπνα ρολόγια, αλλά στο μέλλον, όλο και περισσότερες εταιρείες θα επιλέξουν να κάνουν "έξυπνο τρίγωνο": συμπεριλαμβανομένων έξυπνων τηλεφώνων, έξυπνων ρολογιών και ακουστικών τριών τύπων προϊόντων. Σήμερα, τα OPPO, vivo και Xiaomi είναι όλα τα ίδια και τα προϊόντα καλύπτουν αυτές τις τρεις διαφορετικές σειρές προϊόντων. Στη συνέχεια, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διασφαλίσετε ότι αυτοί οι τρεις τύποι προϊόντων μπορούν να συντονιστούν αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται.

Το δεύτερο είναι να επιτύχουμε την τέλεια ενότητα των δύο όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, την απόδοση των προϊόντων και την αντοχή. Στο παρελθόν, πολλά προϊόντα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά η εμπειρία του χρήστη δεν ήταν ικανοποιητική, επειδή χρησιμοποιούσαν λειτουργικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο (RTOS) και ο αριθμός των υποστηριζόμενων εφαρμογών δεν ήταν αρκετός. Υπάρχουν επίσης ορισμένες μάρκες, χρησιμοποιούν έξυπνα ρολόγια με βάση το σύστημα Android, αυτό το έξυπνο ρολόι έχει πολύ καλή εμπειρία χρήστη, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ανεπαρκής. Θα μπορείτε να δείτε το συνδυασμό των δύο. Το Qualcomm υιοθετεί μια πλατφόρμα με υβριδική αρχιτεκτονική κύριας και συνεταιριστικής, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει μια διαδραστική και συναρπαστική εμπειρία, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την πολύ ισχυρή αντοχή.

Τρίτον, η αγορά είναι πολύ κατακερματισμένη. Προς το παρόν, πολλοί κινέζοι κατασκευαστές επικεντρώνονται κυρίως στα έξυπνα ρολόγια των παιδιών και πολλές αμερικανικές μάρκες προωθούν κυρίως τα έξυπνα ρολόγια ενηλίκων. Οι κύριοι τύποι προϊόντων στην Ευρώπη έχουν γίνει έξυπνα ρολόγια για τους ηλικιωμένους. Αυτά τα τρία τμήματα αναπτύσσονται συνεχώς, και η μελλοντική κινεζική αγορά θα παρουσιάσει επίσης ένα εξαιρετικά τμηματοποιημένο και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Η ανάπτυξη της αγοράς φορητών συσκευών συνέβη όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην κινεζική αγορά. Στη διαδικασία συνεχούς ανάπτυξης, η αγορά έχει επίσης δείξει μια τάση υψηλού κατακερματισμού. Στον τομέα των έξυπνων ρολογιών, υπάρχουν έξυπνα ρολόγια ειδικά για ενήλικες, παιδιά και ηλικιωμένους. Στην Κίνα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα προφανές. Προς το παρόν, υπάρχουν κατασκευαστές στην Κίνα που έχουν ξεκινήσει έξυπνα ρολόγια για ενήλικες. Ταυτόχρονα, κατασκευαστές όπως η Xiaotiancai και η Kido έχουν επίσης κυκλοφορήσει έξυπνα ρολόγια για παιδιά.