Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Δημιουργήστε τη δική σας αξίωση! Η ASML αναθεωρεί τον χάρτη πορείας της Intel

Δημιουργήστε τη δική σας αξίωση! Η ASML αναθεωρεί τον χάρτη πορείας της Intel

Στις 11 Δεκεμβρίου, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ASML ανακοίνωσε στην πρόσφατη διάσκεψη IEEE International Electronic Equipment Conference (IEDM) έναν οδικό χάρτη διαδικασίας της Intel για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο χάρτης πορείας δείχνει ότι η Intel θα ξεκινήσει 7nm, 5nm, 3nm, 2nm και 1.4nm διαδικασίες. Ένας εκπρόσωπος της ASML δήλωσε ότι η εικόνα παρουσιάστηκε από τη Intel σε μια διάσκεψη λιθογραφίας τον Σεπτέμβριο, αλλά η Intel δήλωσε ότι η εικόνα έχει τροποποιηθεί από την ASML.

Στις εικόνες που δημοσιεύει η ASML, μπορεί να φανεί σαφώς ότι η Intel θα ξεκινήσει μια νέα γενιά τεχνολογίας κάθε δύο χρόνια στο μέλλον και θα ξεκινήσει μια διαδικασία μήκους 1.4nm το 2029. Στην αρχική PPT που παρέχεται από την Intel, ο αριθμός των κόμβων διεργασίας για κάθε έτος δεν ανακοινώθηκε.


Η Intel διευκρίνισε ότι η πρόσφατη PPT που χρησιμοποιήθηκε από την ASML άλλαξε τις διαφάνειες της Intel σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, προκαλώντας παρεξήγηση.

Ως εταίρος της Intel, το ASML αξίζει να γνωρίζει κάποια από τα σχέδια διαδικασίας της Intel. Ωστόσο, χωρίς άδεια, η ASML άλλαξε το PPT του συνεργάτη και το εμφάνισε δημοσίως. Πώς προέκυψε ένα τέτοιο oolong περιστατικό; Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την Jiwei.com, η Intel δεν είναι μόνο πελάτης της ASML, αλλά και μέτοχος της ASML. Ωστόσο, μετά από αρκετές μειώσεις, ο σημερινός αριθμός μετοχών της ASML της Intel μειώθηκε σε λιγότερο από 3%.

Από τους δύο οδικούς χάρτες διαδικασίας που κυκλοφόρησαν από την Intel και την ASML, είναι συνεπές ότι η Intel δρομολογεί μια νέα γενιά διαδικασιών ανά διετία, οπότε μπορεί να διαπιστωθεί ότι η Intel είναι γεμάτη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρέχων κόμβος διεργασίας της Intel είναι μόνο 10nm και οι δύο χάρτες πορείας δείχνουν ότι η Intel θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό EUV το 2021. Ως μοναδικός κατασκευαστής εξοπλισμού EUV, η ASML τροποποίησε τον χάρτη πορείας της Intel και την παρουσίασε εξωτερικά. Προτρέψτε την Intel να πραγματοποιήσει μια παραγγελία;