Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το Linux Kernel 5.4.1 κυκλοφόρησε, έτοιμο για ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας

Το Linux Kernel 5.4.1 κυκλοφόρησε, έτοιμο για ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας

Ο Greg Kroah-Hartman, γνωστός προγραμματιστής πυρήνα του Linux, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη έκδοση του πυρήνα της σειράς Linux 5.4 (5.4.1) ξεκίνησε επίσημα μια σταθερή έκδοση και είναι έτοιμη για ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα. Στις 24 Νοεμβρίου, ο Linus Torvalds ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν το πιο πρόσφατο και ασφαλέστερο υποκατάστημα της σειράς πυρήνα του Linux στις αγαπημένες τους διανομές, εισάγοντας την πολυαναμενόμενη υποστήριξη για το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft, ένα αντίγραφο ασφαλείας χαρακτηριστικά και πολλές βελτιώσεις υλικού.



Ταυτόχρονα, το Linux Kernel 5.4 βελτιώνει τη διαχείριση μνήμης για εφαρμογές Android. Αυτός είναι ένας νέος οδηγός virtio υψηλής απόδοσης που ονομάζεται virtio-fs, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ του κεντρικού υπολογιστή και των φιλοξενουμένων.

Υπάρχουν επίσης dm-clone (για κλωνοποίηση συσκευών block σε πραγματικό χρόνο), χαρακτηριστικά ασφαλείας fs-verity (ανίχνευση αλλοίωσης αρχείων) και πολλές βελτιώσεις σε AMDGPU και APU.

Προς το παρόν, η σειρά πυρήνα Linux 5.4 είναι έτοιμη για ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα και η πρώτη σταθερή έκδοση (5.4.1) είναι διαθέσιμη για λήψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Kernel.org.

Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές του GNU / Linux OS μπορούν να ξεκινήσουν να συσκευάζουν τους πυρήνες Linux 5.4 στις τελευταίες διανομές του Linux και να τους ωθούν στο αποθετήριο για τους τελικούς χρήστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Linux Kernel 5.4.1 είναι μια ενημέρωση συντήρησης που αλλάζει συνολικά 69 αρχεία, συμπεριλαμβανομένων 1090 εισαγωγών και 472 αφαιρέσεων. Μπορείτε να μεταβείτε στο Github για να περιηγηθείτε στον κώδικα του Linux Kernel 5.4.1.

Συνιστάται οι χρήστες να ενημερώσουν την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση το συντομότερο δυνατό. Οι έμπειροι χρήστες του Linux μπορούν να το κατεβάσουν άμεσα από το Kernel.org και να το μεταγλωττίσουν στην αγαπημένη τους διανομή GNU / Linux.