Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Huawei ανυψώνει την απαγόρευση "είναι μια εσφαλμένη ανάγνωση. Μην περιμένετε το Trump.

Huawei ανυψώνει την απαγόρευση "είναι μια εσφαλμένη ανάγνωση. Μην περιμένετε το Trump.

Μετά τη δήλωση του Trump στη σύνοδο κορυφής της G20 ότι «οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν εξαρτήματα στην Huawei», Οι μετοχές 5G concept άνοιξαν απότομα τη Δευτέρα και οι περισσότεροι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι ότι η "Huawei ανέβασε την απαγόρευση". Η ταραγμένη δημιουργία αυτής της λανθασμένης ερμηνείας είναι γελοία.

Στην πραγματικότητα, το "Trump είναι ένα άτομο που γύρισε το πρόσωπό του ταχύτερα από το να κτυπήσει ένα βιβλίο". Αφού είδαν τη θέση του Trump, πολλοί εμπιστευτές είπαν στους δημοσιογράφους: "Η πίστωση του Trump είναι μηδέν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο αμερικανικός τεχνικός αποκλεισμός ενάντια στην Κίνα μόλις βλέπει τη δυνατότητα πέδησης.

Στην πραγματικότητα, μετά τη δήλωση του Trump, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Huawei δεν έχει αφαιρέσει τον "κατάλογο οντοτήτων" και ότι η προσφορά των αμερικανικών εταιρειών στην Huawei εξακολουθεί να υπόκειται στους κανονισμούς ελέγχου εξαγωγών. Μόνο προϊόντα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εμπορίου μπορούν να πωληθούν στην Huawei. Ωστόσο, η προϋπόθεση έγκρισης είναι ότι "το προϊόν δεν θα αποτελέσει απειλή για τη χώρα των ΗΠΑ" και δεν υπάρχει σαφές πρότυπο έγκρισης.

Προηγουμένως, εταιρείες όπως οι Intel, Qualcomm και Micron έχουν βρει τρόπους για να αποκαταστήσουν κάποια από την προσφορά τους στην Huawei. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Ελέγχου Εξαγωγών, μη βιομηχανικά προϊόντα εκτός ΗΠΑ. Εάν η αξία της τεχνολογίας των ΗΠΑ είναι μικρότερη από 25%, τα προϊόντα αυτά μπορεί να μην είναι. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Ελέγχου Εξαγωγών, η Huawei θα συνεχίσει τη μερική προμήθεια. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες αβεβαιότητες, οι οποίες ενδέχεται να απορριφθούν από το Υπουργείο Εμπορίου.

Προφανώς, όσο η Huawei βρίσκεται ακόμα στον κατάλογο των οντοτήτων, δεν θα αρθεί. Η δήλωση του Trump είναι απλώς δήλωση, και μπορεί να γυρίσει το πρόσωπό του ανά πάσα στιγμή.

Στα τέλη του 2017, ο Trump επισκέφθηκε την Κίνα την παραμονή του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και έφθασε σε μια εμπορική συμφωνία ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα. Ωστόσο, αυτή η τεράστια συμφωνία δεν κατάφερε να μετριάσει τις εμπορικές τριβές μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών για αρκετούς μήνες. Το Trump επαίνεσε το αποτέλεσμα των συνομιλιών, αλλά αμέσως επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπέγραψε μνημόνιο για να ανακοινώσει τις αυξήσεις των τιμολογίων στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια της Κίνας.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστρεψε το πρόσωπό της στη ZTE και για άλλη μια φορά περιορίζει τις εξαγωγές στην ZTE, η οποία έχει καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,19 δισ. Δολαρίων ΗΠΑ για διόρθωση. Στη συνέχεια, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν διαβουλεύσεις σχετικά με το σχέδιο ZTE. Η ZTE κατέβαλε επιπλέον πρόστιμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 400 εκατομμύρια δολάρια για να εγγυηθεί το μέλλον.

Αν και δεν είναι βέβαιο τι παραχωρήσεις έχει κάνει η Κίνα για τη διατήρηση της ZTE, είναι σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δοκιμάσει τη γλυκύτητα του αποκλεισμού της τεχνολογίας μέσω των ελέγχων των εξαγωγών. Προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερα οφέλη, το Trump είχε ως στόχο την Huawei, η οποία είναι πολύ πιο σημαντική από τη ZTE.

Τον Μάιο του 2019, ο Trump γύρισε ξανά το πρόσωπό του κατά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Στις 3 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι "η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη ιστορικής εμπορικής συμφωνίας". αλλά στις 5 Μαΐου, δήλωσαν ότι θα προσθέσουν 325 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα. Επιβάλλεται χρέωση 25%. Δέκα ημέρες αργότερα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Huawei και οι θυγατρικές της περιλήφθηκαν στον κατάλογο των οντοτήτων. Προφανώς, ο αποκλεισμός της Huawei είναι το πιο σημαντικό τσιπ διαπραγμάτευσης για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις του Trump.

Στις πρώτες ημέρες των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι "οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν την Huawei", και ίσως τις ικανότητες διαπραγμάτευσης του Trump. Ο Trump ανέφερε στην ομιλία του για την προεδρική εκστρατεία ότι "χρειαζόμαστε έναν ηγέτη ο οποίος έγραψε" The Art of Trading. " Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η αυτοβιογραφία Trump που δημοσιεύτηκε το 1987, η οποία ήταν για 48 συνεχείς εβδομάδες. Καταχωρήθηκε στον κατάλογο των bestseller της New York Times.

"Η τέχνη της εμπορίας" αναφέρει ότι πολλοί Trump "δίνουν τους πιο τολμηρούς στόχους", "λαμβάνοντας υπόψη τα χειρότερα αποτελέσματα", "συνεχιζόμενη πίεση στους αντιπάλους για να πάρουν τα περισσότερα οφέλη" και άλλες τακτικές, αδίστακτα μέσα, και στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι τεχνικές εκτελούνται επίσης συχνά στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Προφανώς, το Trump ασκεί πίεση στην Κίνα μέσω κυρώσεων και το Trump δεν μπορεί να το σταματήσει μέχρι να έχει αρκετά οφέλη. Παρόλο που ο κλάδος έχει εξαπλωθεί ευρέως στην παρεξήγηση της «άρσης της απαγόρευσης από την Huawei», τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους της βιομηχανίας έχουν καταλάβει πάντοτε ότι δεν μπορούν να πείσουν τις ελπίδες τους στο Trump.