Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει το ινδικό φυτό της, αλλά ο εξοπλισμός της Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Ινδία

Η Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει το ινδικό φυτό της, αλλά ο εξοπλισμός της Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Ινδία

Η Foxconn ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για επέκταση του υπάρχοντος εργοστασίου της και άνοιγμα δύο νέων εγκαταστάσεων συναρμολόγησης για την κατασκευή περισσότερων προϊόντων iPhone στην Ινδία.

Σύμφωνα με το Bloomberg News νωρίτερα, ο εμπορικός πόλεμος του Trump με την Κίνα δεν είναι τόσο να ενθαρρύνει τις αμερικανικές εταιρείες να παράγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μάλλον να τους ενθαρρύνει να βρουν την επόμενη αγορά με φθηνή εργασία.

Από αυτή την άποψη, ο επικεφαλής της Foxconn της Ινδίας Josh Foulger δήλωσε: "Μη βάζετε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, πρέπει να βρούμε μια βιώσιμη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτά τα εναλλακτικά εργοστάσια πρέπει να είναι ανταγωνιστική δύναμη, όπως δεν μπορούμε να φτιάξουμε εργοστάσιο στο Μεξικό για να κατασκευάσουμε ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό ήταν εφικτό πριν από 10 χρόνια, αλλά δεν λειτουργεί σήμερα.

Για την Foxconn να δημιουργήσει εργοστάσια στην Ινδία και να επεκτείνει την κλίμακα της, το πιο ευτυχισμένο είναι η ινδική κυβέρνηση. Η ινδική κυβέρνηση υιοθετεί μια πολιτική παρόμοια με την Κίνα για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν υποκαταστήματα στη χώρα. Το 2015, η Foxconn άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο της στην πόλη Sri, στην Ινδία. Αναφέρθηκε προηγουμένως ότι το εργοστάσιο της Foxconn India θα παράγει iPhones υψηλής τεχνολογίας στην Ινδία ήδη από το 2019. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Foxconn έχει συναρμολογήσει ένα iPhone για την Apple στην Ινδία.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα της αλυσίδας της βιομηχανίας, η Foxconn ξεκίνησε επίσημα τη γραμμή παραγωγής του iPhone στην Ινδία. Επί του παρόντος, χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή iPhone X, και η ετήσια παραγωγική ικανότητα της γραμμής παραγωγής είναι μέχρι 1 εκατομμύριο μονάδες. Την ίδια στιγμή, η Foxconn επεκτείνει επίσης ενεργά το ινδικό εργοστάσιο.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ εύκολο να παράγετε ένα iPhone στην Ινδία;

"Η ομάδα των εργατών της Ινδίας εξακολουθεί να στερείται ανώτερων ειδικευμένων εργαζομένων, όπως είναι οι βιομηχανικοί σχεδιαστές, και δεν υπάρχουν πολλοί ινδικοί προμηθευτές πρώτων υλών ικανά να παράσχουν βασικά εξαρτήματα όπως μπαταρίες, ημιαγωγοί και επεξεργαστές", δήλωσε ο Anshul Gupta, ανώτερος ερευνητικός διευθυντής της Gartner India. Ταυτόχρονα, αν και η ινδική κυβέρνηση έχει προμηθεύσει γη, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα για το εργοστάσιο Foxconn, οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται εταιρείες τεχνολογίας όπως το Foxconn βρίσκονται ακόμα σε σοβαρή έλλειψη νερού.

Σύμφωνα με αναφορές, εκτός από την παραγωγή περισσότερων iPhones στην Ινδία, η Apple προετοιμάζεται επίσης να πουλήσει ηλεκτρονικά στην Ινδία. Ωστόσο, υπάρχουν νέα ότι το σχέδιο της Apple για το άνοιγμα ενός καταστήματος λιανικής πώλησης στην Ινδία θα πάρει "χρόνο εφαρμογής".