Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει να σχεδιάζει να καθαρίσει τον εξοπλισμό 5G της Huawei

Ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει να σχεδιάζει να καθαρίσει τον εξοπλισμό 5G της Huawei

Σύμφωνα με τη βρετανική έκθεση «Daily Telegraph», ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να μειώσει τη συμμετοχή της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη λήξη της επιδημίας COVID-19.

Η έκθεση επεσήμανε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει διατάξει κυβερνητικούς αξιωματούχους να διατυπώσουν σχέδια για τη μείωση της συμμετοχής Κινέζων κατασκευαστών στην υποδομή δικτύου 5G του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2023.

Η πηγή είπε ότι ο Μπόρις Τζόνσον εξέφραζε πάντα «ανησυχίες» για τη συμφωνία 5G επειδή διευκολύνθηκε από την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May. "Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να ελπίζει να διατηρήσει τις σχέσεις συνεργασίας με την Κίνα, αλλά θα μειώσει τις συναλλαγές με την Huawei."

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να είναι πιο αυτάρκη. Σκοπός της απόφασης είναι η αύξηση της ευελιξίας της βρετανικής διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού. "Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια ευέλικτη αλυσίδα εφοδιασμού παγκοσμίως."

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως αναφέρθηκε ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, μετά από αρκετούς μήνες συζήτησης, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην Huawei να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσει ένα δίκτυο 5G. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στα μέσα του περασμένου έτους ότι θα προωθήσει το 5G σε εθνικό επίπεδο, κάτι που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί εγκαίρως χωρίς τη Huawei.

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα Συντηρητικό Κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να λάβει αυστηρότερα μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι η προηγούμενη απόφαση δεν μπορεί να εκδοθεί στο κοινοβούλιο και η κατασκευή του δικτύου 5G του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο σοβαρών καθυστερήσεων και θα μείνει πολύ πίσω Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, και βλάπτουν σοβαρά τις οικονομίες τους.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις, οπότε μένει να δούμε πώς θα είναι τα τελικά αποτελέσματα.