Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Μετά την Apple Silicon, η TSMC φημολογείται ότι έλαβε την αυτο-ανεπτυγμένη παραγγελία GPU της Apple

Μετά την Apple Silicon, η TSMC φημολογείται ότι έλαβε την αυτο-ανεπτυγμένη παραγγελία GPU της Apple

Η Apple ανακοίνωσε την Apple Silicon στο 2020 Worldwide Developers Conference (WWDC). Ταυτόχρονα, ορισμένοι καταγγέλλοντες επεσήμαναν ότι η Apple θα εγκαταλείψει την υποστήριξη GPU της AMD υπέρ της δικής της λύσης που βασίζεται σε ARM. Τα Ταϊβανικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν σήμερα ότι φημολογείται ότι η TSMC έχει λάβει παραγγελίες για GPU που αναπτύχθηκαν από την Apple.

Σύμφωνα με την Taiwan Media Economic Daily, η Apple έχει επεκτείνει τις μάρκες της. Μετά τη χρήση των επεξεργαστών Apple Silicon σε υπολογιστές, έχει αναφερθεί ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει τα 5nm της TSMC για την παραγωγή GPU.

Η Apple ανακοίνωσε στο φετινό WWDC ότι θα λανσάρει ένα νέο MacBook με πιο ισχυρές δυνατότητες στα τέλη του έτους με μια αυτοματοποιημένη διαμόρφωση τσιπ Apple Silicon. Υπήρξαν περαιτέρω νέα στην αγορά πρόσφατα ότι η Apple θα συνεργαστεί με την Apple Silicon για να ξεκινήσει μια αυτο-σχεδιασμένη GPU.

Ταυτόχρονα, φημολογείται ότι τόσο η Apple Silicon όσο και η GPU θα παραχθούν χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 5nm της TSMC. Η TSMC διατηρεί μια συνεπή πολιτική σχετικά με αυτό και δεν σχολιάζει την κατάσταση των μεμονωμένων παραγγελιών πελατών.


Ο αναλυτής Wang Zhaoli είπε ότι οι ετήσιες αποστολές υπολογιστών της Apple είναι λιγότερες από 20 εκατομμύρια μονάδες, δηλαδή λιγότερο από το 10% των ετήσιων αποστολών του iPhone. Αναμένεται ότι οι παραγγελίες chip της Apple θα πρέπει να έχουν περιορισμένη συμβολή στην απόδοση του TSMC. Ωστόσο, η συνεχής επέκταση των αυτοκόλλητων τσιπ προϊόντων της Apple θα έχει θετικά οφέλη για τις λειτουργίες της TSMC.