Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η "διπλωματία μάσκας" της Huawei κερδίζει 5G συμβάσεις; Η ΕΕ δίνει τυπική απάντηση

Η "διπλωματία μάσκας" της Huawei κερδίζει 5G συμβάσεις; Η ΕΕ δίνει τυπική απάντηση

Σύμφωνα με ξένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton δήλωσε την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι η Huawei δεν έχει αδιάκριτα κίνητρα να δωρίσει μάσκες στην ΕΕ. Τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε σε μια παγκόσμια εστία κοροναϊών.

Ο Thierry Breton ήταν ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Orange και του γίγαντα της τεχνολογίας της πληροφορικής Atos, και εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να διοριστεί ως Επίτροπος της Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, προσέφερε εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες και γάντια στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Ελβετία, η οποία έχει προσελκύσει επίσης κριτική από κάποιους ανθρώπους.

Οι επικριτές έχουν πει ότι η δωρεά μάσκες της Huawei στην Ευρώπη αναφέρεται από μερικούς ως «διπλωματία μάσκας», μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική με στόχο να κερδίσει επικερδείς συμβάσεις 5G.

Αναφέρεται ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε 5G κατευθυντήριες γραμμές για την απαγόρευση της Huawei από τη συμμετοχή στην κατασκευή βασικών υποδομών δικτύου.

Από αυτή την άποψη, ο Thierry Breton διαφώνησε. Είπε ότι οι δωρεές ουδόλως ζητούσαν επιστροφή. "Απολύτως όχι, εγώ ο ίδιος ο CEO, και ξέρω ότι δεν συμβαίνει", δήλωσε ο Thierry Breton.

Ο Thierry Breton επεσήμανε ότι εάν η κυβέρνηση στην οποία η επιχείρηση επιχειρεί τη βοήθεια αναζητά, ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει υποχρέωση να βοηθήσει. Thierry Breton είπε ότι κανένας CEO δεν θα κάνει μια τέτοια δωρεά επειδή θέλει να ανταμειφθεί.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι κατά την εκδήλωση της γρίπης των πτηνών στην Κίνα, ευρωπαϊκές εταιρείες με θυγατρικές εταιρείες στην Κίνα έκαναν και τις δικές τους συνεισφορές.

Αναφέρεται ότι ο Thierry Breton αρχικά ελπίζει να επισκεφθεί την Κίνα τον Ιανουάριο για να παράσχει βοήθεια, αλλά περιορίστηκε από ζητήματα ασφάλειας και ασφάλειας.

Ακόμα, είπε ότι αντί να υποστηρίζουμε ποιος έκανε περισσότερα, θα ήταν καλύτερο να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Μόνο αν είμαστε ενωμένοι, οι άνθρωποι είναι ενωμένοι, τα έθνη είναι ενωμένα, η ήπειρος είναι ενωμένη και οι ηπείρους είναι ενωμένες, μπορούμε να ξεπεράσουμε την τρέχουσα επιδημία" τόνισε ο Thierry Breton.