Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Βρετανία σκέφτεται να επιβάλει πρόσθετους όρους για την εξαγορά της Arm της Nvidia ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Βρετανία σκέφτεται να επιβάλει πρόσθετους όρους για την εξαγορά της Arm της Nvidia ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόσθετους όρους στον αριθμό των θέσεων που η Nvidia Corp. θα διατηρήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι επίσης μέρος των όρων της προτεινόμενης απόκτησης της Nvidia από τη βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Arm.

Άτομα που είναι εξοικειωμένα με αυτό το θέμα δήλωσαν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι απίθανο να εμποδίσουν τη συμφωνία των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πρόσθετοι όροι που προτείνει η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να διατηρήσουν περίπου 3.000 Βρετανούς υπαλλήλους και απαιτούν από την Arm να συνεχίσει την έδρα της στο Cambridge.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της Arm είναι η SoftBank Group Corp με έδρα το Τόκιο (SoftBank Group Corp.). Η SoftBank απέκτησε τον γίγαντα ημιαγωγών για 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, όταν η SoftBank ανέλαβε επίσης μια παρόμοια νομικά δεσμευτική δέσμευση. Επιπλέον, η SoftBank υποσχέθηκε επίσης να διπλασιάσει τουλάχιστον τον αριθμό των υπαλλήλων Arm στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός πέντε ετών.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε συναλλαγές εξαγοράς μέσω παραγόντων όπως η εθνική ασφάλεια. Άτομα που γνωρίζουν το θέμα πρόσθεσαν ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιοι περιορισμοί θα εφαρμόσει.

Η προτεινόμενη απόκτηση της Arm της Nvidia πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναζωογονήσει τη βρετανική οικονομία που έχει πληγεί σκληρά από το COVID-19. Ταυτόχρονα, το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται επίσης να ολοκληρώσει την τελική απόφαση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παγκόσμια επιδημία έχει ήδη προκαλέσει 700.000 άτομα να χάσουν τη δουλειά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς η βρετανική κυβέρνηση άρει τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης τον επόμενο μήνα, αναμένεται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο Τζέιμς Σλάκ, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χθες: "Ερευνούμε περαιτέρω αυτήν τη συναλλαγή και οι υπουργοί έχουν συζητήσει με τις σχετικές εταιρείες". Ο Slack είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε καμία αμφιβολία για τις επιχειρήσεις του Arm στο Cambridge. Η έδρα ενδιαφερόταν πολύ και δήλωσε ότι ο Arm "συνέβαλε σημαντικά στη βρετανική οικονομία, οπότε ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί".

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Όταν η εξαγορά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα διστάσουμε να διεξαγάγουμε περαιτέρω έρευνες και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Εκπρόσωποι της Nvidia, της Arm και της SoftBank δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Υπό την ηγεσία του επικεφαλής συμβούλου Dominic Cummings, ο Johnson έθεσε την τεχνολογία στον πυρήνα του οικονομικού του σχεδίου. Καθώς η Johnson σχεδίαζε να επενδύσει δισεκατομμύρια λίρες σε δημόσια κεφάλαια για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με μια εμπορική συμφωνία απέτυχαν, γεγονός που έδειξε επίσης το όραμα της Johnson για το μέλλον.

Η Nvidia δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εντοπίζει τα κεντρικά γραφεία της ARM στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επενδύει σε ένα νέο εργοστάσιο εκεί για να προωθήσει την ανάπτυξη έρευνας τεχνητής νοημοσύνης, εκπαίδευσης πελατών και άλλων επιχειρήσεων και να προσφέρει ένα χώρο για πειράματα ρομποτικής και αυτοματισμού.

Η ουδέτερη θέση της Arm ως βασικού προμηθευτή στη βιομηχανία τσιπ σημαίνει ότι αυτή η συμφωνία έχει προκαλέσει ανησυχίες, επειδή η Nvidia ανταγωνίζεται άμεσα τους πελάτες της Arm, όπως η Qualcomm Inc., η Intel Corp. και η Advanced Micro Devices. η εταιρία. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, υποστήριξε ότι δεν έχει κίνητρο να κανονίσει μια συμφωνία άδειας για τον εαυτό του, διότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση του Arm και έτσι να θέσει σε κίνδυνο τις πωλήσεις με άλλους.

Οι πελάτες βραχιόνων ανταγωνίζονται. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα κίνητρο να κανονίσει ιδιωτική άδεια για τον εαυτό του, διότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση του Arm και έτσι να θέσει σε κίνδυνο τις πωλήσεις με άλλους.

Αυτή η συναλλαγή εξαγοράς πρέπει επίσης να εγκριθεί από την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ρυθμιστικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Ο Ed Miliband, εκπρόσωπος του βρετανικού κόμματος αντιπολίτευσης για επιχειρηματικές υποθέσεις, ζήτησε μια νομικά δεσμευτική και στην πραγματικότητα μόνιμη δέσμευση για την προστασία της έδρας του Arm στο Cambridge και των θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.