Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > 30% ετήσια αύξηση! Η Soitec κυκλοφορεί την έκθεση του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2020

30% ετήσια αύξηση! Η Soitec κυκλοφορεί την έκθεση του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2020

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Soitec Semiconductor της Γαλλίας, παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων υλικών ημιαγωγών, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2020 (στις 30 Σεπτεμβρίου 2019) στις 27 Νοεμβρίου.

Κύρια σημεία του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους 2020:

• Πωλήσεις 258,5 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 30% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και σύνορα

• Τα τρέχοντα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 23% σε 51,3 εκατ. Ευρώ

• Το περιθώριο EBITDA των επιχειρήσεων ηλεκτρονικών προϊόντων αυξήθηκε κατά περίπου 30,2%, σύμφωνα με την πρόβλεψη για το οικονομικό έτος

• 28% αύξηση των καθαρών κερδών σε 41,5 εκατ. Ευρώ

Οι καθαρές ταμειακές ροές από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών ανήλθαν σε 36,2 εκατ. Ευρώ

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 51,2 εκατομμύρια ευρώ

• Το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους του 2020 έφθασε τις οικονομικές προβλέψεις για το οικονομικό έτος: οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% περίπου με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και σύνορα, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 30%.

Μεταξύ αυτών, οι ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 258,5 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 38,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του οικονομικού έτους 2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έντονη αύξηση των εφαρμογών ραδιοσυχνοτήτων, στον θετικό αντίκτυπο της 4,9 % και το αποτέλεσμα της κλίμακας + 3,3%. Αυτή η επίδραση της σειράς οφείλεται στην απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της ενσωμάτωσης Dolphin τον Αύγουστο του 2018 και σε μικρότερο βαθμό Η εταιρεία επωφελήθηκε από την εξαγορά της EpiGaN τον Μάιο του 2019.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα πιο προηγμένα smartphones 4G και πρώτης γενιάς 5G απαιτούν περισσότερες εφαρμογές RF και πιο προηγμένες τεχνολογίες, η αγορά έχει αλλάξει RF-SOI (για συσκευές κεραίας, δέκτες κεραίας, ενισχυτές χαμηλού θορύβου LNA) (200 mm και 300 mm -mm) με αυξανόμενη και ισχυρή ζήτηση. Ως εκ τούτου, η σχετική δραστηριότητα της Soitec θα προωθηθεί και θα αναπτυχθεί συνεχώς. Ταυτόχρονα, κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους διαπιστώθηκε επίσης η εφαρμογή του "πρώτου κύματος" των προϊόντων FD-SOI σε διάφορα IoT, τεχνητή νοημοσύνη, συνδετικότητα και αυτοκινητοβιομηχανία. Για άλλα προϊόντα SOI, όπως τα Photonics-SOI και Power-SOI, θα συνεχίσουν να ικανοποιούν τη συνεχή και σταθερή ζήτηση της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Soitec, Paul Boudre, δήλωσε: "Το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ το περιθώριο EBITDA για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις διατηρήθηκε στο 30%, τα έσοδά μας ήταν 30% βιολογικά. επιδόσεις, είμαστε πολύ σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους οικονομικούς στόχους μας για το οικονομικό έτος, να διατηρήσουμε σταθερές ταμειακές ροές εκμετάλλευσης και να διατηρήσουμε μια υγιή οικονομική θέση ».