Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Πότε θα επιλυθεί ο υπερυπολογιστής ημιαγωγών ο "ανάρμοστος" κόμβος της Intel το 2019;

Πότε θα επιλυθεί ο υπερυπολογιστής ημιαγωγών ο "ανάρμοστος" κόμβος της Intel το 2019;

Κοιτάζοντας πίσω τις επιδόσεις της Intel το 2019, η έλλειψη 14-νανομέτρων επεξεργαστών εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας. Όχι μόνο αυτό, έχει γίνει και αγκάθι στο μυαλό των εταιρικών πελατών της εταιρείας, αν και ο νέος CEO Bob Swan υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει να υπάρξει πτώση της CPU ξανά. Ωστόσο, το πρόβλημα παρέμεινε άλυτο μέχρι το τέλος του 2019. Μπορεί η Intel να ξεφορτωθεί της τρέχουσας κατάστασης έως το 2020;

Εφέ χιονοστιβάδας που προκαλείται από την έλλειψη παροχής CPU

Ο "ρεαλιστής της αγοράς" επεσήμανε ότι παρά τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα της Intel από το αναμενόμενο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 και τις βελτιωμένες ετήσιες οικονομικές εκτιμήσεις, η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ζητήματα προμήθειας με CPU 14 nanometer. Λόγω των πολύ μικρών αποστολών, τα έσοδα της CPU το τρίτο τρίμηνο του 2019 μειώθηκαν κατά 7,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Intel αναγνώρισε επίσης ότι η έλλειψη θα συνεχιστεί στο επόμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με την έκθεση Techradar, η έλλειψη μπορεί να συνεχιστεί στο δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Οι τρεις κορυφαίοι γίγαντες υπολογιστών στην αγορά υπολογιστών, η Lenovo, η Hewlett-Packard και η Dell, έχουν διαμαρτυρηθεί για τον αντίκτυπο της Intel στις καθυστερήσεις στις αποστολές PC.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της HP Enrique Lores δήλωσε ότι η Intel εξακολουθεί να διαθέτει ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της HP, οπότε οι ελλείψεις στην προσφορά ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιδόσεις της HP τουλάχιστον για δύο τρίμηνα και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις αλλαγές. Το CNBC επεσήμανε ότι ορισμένοι προσωπικοί υπολογιστές HP έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τσιπ AMD.

Και η Dell τόνισε επίσης ότι λόγω της έλλειψης της Intel CPU, θα αναθεωρήσει την πρόβλεψη εσόδων για το οικονομικό έτος 2020.

Ενώ η Intel παραμένει στάσιμη, η AMD εμφανίστηκε ξαφνικά, εκτοξεύοντας τα εξαιρετικά αναγνωρισμένα προϊόντα σειράς Ryzen. Ο Patrick Moorhead, αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Moor Insights & Strategy, δήλωσε ότι εάν η Intel δεν λύσει το πρόβλημα, η AMD θα ξεκινήσει από το μέλλον. Η Intel έχει εξασφαλίσει περισσότερες παραγγελίες από κατασκευαστές υπολογιστών.

Για να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές της σειράς Ryzen PRO 3000 της AMD, η Intel μείωσε σημαντικά την τιμή του επεξεργαστή Cascade Lake-X τον Οκτώβριο του 2019, αλλά ο Forbe επεσήμανε ότι, σε σύγκριση με τις μειώσεις τιμών, ίσως είναι ο μόνος τρόπος να καινοτομήσεις. Ο καλύτερος τρόπος για την επίθεση της AMD. Μετά από όλα, είναι ευτυχής να είναι σε θέση να αγοράσει επεξεργαστές σε φθηνότερη τιμή, αλλά αυτό που οι χρήστες θέλουν πραγματικά είναι πιο αποδοτικά και ισχυρά προϊόντα.

Πουλάτε την επιχείρησή σας το ένα μετά το άλλο και προωθήστε την ανάπτυξη του πυρήνα;

Εκτός από το πρόβλημα της έλλειψης CPU, η διαδικασία της Intel προς τα πίσω είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο ανησυχίας για τη βιομηχανία. Λίγο μετά την ανακοίνωση μιας συμφωνίας από την Apple και την Qualcomm, τον Μάιο του 2019, η Intel ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την επιχείρηση κινητής μάρκας 5G και θα πουλήσει τη μονάδα στην Apple, λέγοντας ότι πρόκειται να «επικεντρωθεί σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Συμπτωματικά, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η εταιρεία εξαπέλυσε για άλλη μια φορά την πρόθεσή της να πουλήσει την επιχείρηση διασύνδεσης στο σπίτι, επιβεβαιώνοντας ότι ο Bob Swan, ο διευθύνων σύμβουλος, «επανεξέταζε την κατάσταση λειτουργίας της εταιρείας και εντοπίζει μη ανταγωνιστικά τμήματα για να επικεντρωθεί στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. "Ομιλία.

Αν και στην παρούσα κατάσταση, είναι ακόμα δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η πίτα της 5G κινητής τηλεφωνίας chip είναι καλό ή κακό για την Intel, ωστόσο, είναι ανακούφιση ότι η εταιρεία έδωσε τελικά τον Οκτώβριο του 2019. Για να καθαρίσετε την εξέλιξη της διαδικασίας και όχι μόνο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μαζική παραγωγή 10-nanometer μάρκες, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο τρίτο τρίμηνο του 2020, αλλά ανέφερε επίσης ότι η πρώτη μονάδα επεξεργασίας GPU των 7 νανομέτρων αναμένεται να είναι το 2021. βγαίνουν.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η αγορά αντιδρά μετά την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος, μπορεί επίσης να καθορίσει εάν η Intel μπορεί να κάνει μια όμορφη ανάκαμψη, όπως η ανόρθωση ανάποδα.