Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Τι θα συμβεί με την παγκόσμια αγορά CIS όπου η Huawei απουσιάζει το 2021;

Τι θα συμβεί με την παγκόσμια αγορά CIS όπου η Huawei απουσιάζει το 2021;

Το 2021, η αγορά Global CMOS Image Sensor (CIS) έχει δείξει μερικές λεπτές αλλαγές. Επειδή ο Huawei μπλοκάρεται από την απαγόρευση των ΗΠΑ, πολλοί κατασκευαστές CIS δεν μπορούν να το προμηθεύσουν και το πρότυπο αυτού του τμήματος της αγοράς ημιαγωγών έχει αλλάξει.


Στις 29 Ιουνίου, η Yole Développement, μια γνωστή ευρωπαϊκή οργάνωση ανάλυσης ημιαγωγών, η οποία κυκλοφόρησε την τελευταία έκθεση σχετικά με την αγορά CIS, δείχνοντας ότι τα έσοδα του Global CIS το 2020 θα φτάσουν τα 20,7 δισ. Δολάρια ΗΠΑ, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 7,3%. Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς αναμένεται να επιβραδύνει το 3,2% φέτος. Παρ 'όλα αυτά, οι πωλήσεις της Global Cis Market θα φτάσουν ακόμα ένα αρχείο ύψους 24,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Sony, η Samsung και ο Howe τεχνολογία εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις με το 73% των συνολικών εσόδων της αγοράς CIS το 2020.

Η Sony είναι η εταιρεία CIS που επηρεάζεται περισσότερο από την απαγόρευση Huawei. Τα έσοδα της CIS της Εταιρείας μειώθηκαν σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με την ανάλυση της Yole, η Samsung και ο Howe Technology επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πτώση της Sony.

Στην έκθεση, ο Yole ανέφερε κατηγορηματικά ότι η επιδημία δεν είναι ο "ένοχος" που προκάλεσε τις διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς CIS.

Η πρόβλεψη του Yole για την παγκόσμια αγορά CIS τα επόμενα χρόνια

Όπως και άλλα προϊόντα ημιαγωγών, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η CIS σχετίζονται κυρίως με τον μακροχρόνιο κύκλο παραγωγής και την ενεργότητα των ηλεκτρονικών καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αυτοκινήτων, ασφάλειας και βιομηχανικών αγορών.

Η CIS έχει κάποια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αλλά η αγορά πραγματοποίησε καλά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με ετήσια αύξηση 7%. Ο Yole Analyst Chenmeijing Liang εξήγησε: "Συνήθως το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους είναι μια τυπική τρίμηνο χαμηλού εισοδήματος. Αν και όλοι ανησυχούν ότι θα υπάρξουν ελλείψεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία ημιαγωγών, πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος σχετίζεται περισσότερο με τα θέματα αλυσίδας εφοδιασμού, και όχι το cis πραγματικό θέμα της παραγωγικότητας. "

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 είναι ένα πολύ ασυνήθιστο έτος για τη βιομηχανία CIS.

Η συναίνεση της βιομηχανίας είναι ότι η επιδημία είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πράγματι, προκάλεσε προσωρινή διαταραχή στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αλλά επιπλέον, η απαγόρευση του Huawei θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά από το τρίτο τρίμηνο έως το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ειδικά για τη Sony, αυτός είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του αριθμού των φωτογραφικών μηχανών ανά κινητό τηλέφωνο και της συνολικής σταθερής μέσης τιμής πώλησης, η αγορά CIS δεν προκάλεσε σημαντική πτώση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προσθέτουν για να καταστούν η βιομηχανία CIS να διατηρήσει σημαντική ανάπτυξη το 2020.

Ο αρχηγός του Yole Cis Pierre Cambo, ισχυρίστηκε: "Η Sony χτυπήθηκε πιο δύσκολο σε αυτές τις κρίσεις, διότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων. Οι επακόλουθες διαταραχές του εμπορίου είχαν επίσης μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση της εταιρείας".

2019-2020 Παγκόσμια λίστα μεριδίου αγοράς CIS

Φυσικά, η Sony εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της αγοράς, αν και έχασε κάποιο μερίδιο αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και επανήλθαν σε κάποιο μερίδιο αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός της αγοράς τους θέτει σε μεγαλύτερη πίεση.

Αντίθετα, ο ανταγωνιστής Samsung (Samsung) είναι μια τυπική εταιρεία IDM και δεν υπέστη πολύ από την αστάθεια της αγοράς. Τα τελευταία 0,7 μm Cis, τα οποία επικεντρώνονται στην αγορά κινητών τηλεφώνων, τους βοήθησαν να καταλάβουν περισσότερες νέες ευκαιρίες. Ορισμένοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως το Xiaomi, είναι τυπικοί δικαιούχοι κάτω από την απαγόρευση Huawei. Ταυτόχρονα, η απαγόρευση Huawei έχει άλλες επιπτώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Μακροπρόθεσμα, η αγορά CIS θα ταιριάζει σταδιακά τον συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς ημιαγωγών. Οι αναλυτές Yole προβλέπουν ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της ένωσης κατά τα επόμενα πέντε χρόνια θα φτάσει το 5,4% και η συνολική αγορά το 2026 θα φτάσει τα 28,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2021 θα είναι σχετικά σταθερό και προβλέπεται ότι η αγορά CIS θα ανακάμψει έντονα με ετήσιο ρυθμό αύξησης 9% το 2022. Επομένως, οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά CIS είναι συναρπαστική. Οι αγορές αυτοκινήτων, ασφάλειας και βιομηχανικής κάμερας είναι όλες αναπτυσσόμενες και παρόλο που οι πωλήσεις smartphone αναμένεται να παραμείνουν σταθεροί, ο μέσος αριθμός κάμερας ανά κινητό τηλέφωνο αναμένεται να αυξηθεί. Ωστόσο, μπορεί η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα να ανταποκρίνεται στην αγορά της αγοράς; Κάνοντας στην άκρη τον τεχνολογικό ανταγωνισμό της τελευταίας διαδικασίας κόμβου 3mm προς το παρόν, θα διαπιστώσουμε ότι ο ανταγωνισμός της αγοράς από 90nm έως 28nm κόμβος εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρή και η μάχη μεταξύ των κατασκευαστών για να εξασφαλίσει την παραγωγική ικανότητα της CIS είναι στα πρόθυρα.