Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Vivo και η Samsung αναπτύσσουν από κοινού το dual-mode 5G AI chip σειρά X30 θα είναι οι πρώτοι που θα μεταφέρουν

Vivo και η Samsung αναπτύσσουν από κοινού το dual-mode 5G AI chip σειρά X30 θα είναι οι πρώτοι που θα μεταφέρουν

Στις 7 Νοεμβρίου 2019, με θέμα "Δημιουργία ενός πυρήνα", η vivo και η Samsung πραγματοποίησαν συνεδρίαση επικοινωνίας μαρκών 5G AI διπλού τρόπου λειτουργίας στο Πεκίνο. Γύρω από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, ο προϊστάμενος της Samsung Electronics S. S. LSI, υπεύθυνος σχεδιασμού προϊόντων Zhao Zhuangyi, ο Διευθυντής / Διευθυντής της Samsung Semiconductor China Institute κ. Pan Xuebao και άλλοι επισκέπτες συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τα δύο μέρη επέδειξαν την από κοινού ανάπτυξη διπλών τσιπ 5G AI - Exynos 980.


Το Exynos 980 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τεχνολογικής καινοτομίας της Samsung και vivo, ενσωματώνει ανώτερες δυνατότητες διπλής λειτουργίας 5G και AI και επιταχύνει την ανάπτυξη και την εκβιομηχάνιση της βιομηχανίας 5G.

Vivo και Samsung chip έρευνα και ανάπτυξη για την επιτάχυνση της διαδικασίας βιομηχανίας 5G

Η Vivo έχει ήδη αρχίσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη προτύπων 5G εκ των προτέρων και έχει κάνει τεχνικά αποθέματα. Μέχρι σήμερα, το vivo έχει υποβάλει αίτηση για περισσότερα από 2.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G και υπέβαλε περισσότερες από 3.000 προτάσεις 5G για το 3GPP, το οποίο έχει καταστεί ένα από τα πιο ισχυρά τερματικά σήματα του 3GPP. Η πρώτη παρτίδα της πιστοποίησης κινητής τηλεφωνίας 3C της Κίνας στην Κίνα έχει γίνει η ραχοκοκαλιά της δημοτικότητας των 5G της Κίνας.

Σήμερα, η ζήτηση των καταναλωτών για κινητά τηλέφωνα διευρύνεται σαφώς οριζόντια. Αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας πρέπει να είναι πιο προοδευτική. Προκειμένου να καταγραφούν καλύτερα οι αλλαγές στη ζήτηση καταναλωτών για κινητά τηλέφωνα στο μέλλον, η vivo πιστεύει ότι η τρέχουσα καταναλωτική ζήτηση για κινητά τηλέφωνα δεν περιορίζεται πλέον στην εμφάνιση και τις βασικές λειτουργίες, αλλά θέτει επίσης υψηλότερες απαιτήσεις στις επιδόσεις του κινητού τηλεφώνου και στα διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Πίσω από αυτές τις απαιτήσεις, απαιτείται η υποκείμενη υποστήριξη του τσιπ. Στην εξερεύνηση της εποχής 5G, το vivo εμπλέκεται περαιτέρω στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανάντη της βιομηχανικής αλυσίδας, επιτυγχάνοντας επιτεύγματα στην πλευρά των τσιπ.

Η κοινή ανάπτυξη του τσιπ Exynos 980 με τη Samsung έχει μεγάλη σημασία για την επιτάχυνση της διάδοσης των κινητών τηλεφώνων 5G. Ο αντιπρόεδρος της vivo δήλωσε γύρω από αυτό: «Η Vivo και η Samsung συνεργάζονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν την πρόοδο και την αποδοτικότητα της ανάπτυξης.» Η συνολική πρόοδος είναι 2-3 μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. ικανό να συναντήσει τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του έτους.Αυτό έχει εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή των τερματικών 5G, φέρνοντας πιο πλούσια εμπειρία 5G σε περισσότερους καταναλωτές και επιταχύνοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας 5G.

Βαθιά καλλιέργεια κινητών SoCs για πολλά χρόνια, η Samsung Semiconductor έχει καθιερώσει με επιτυχία μια ηγετική θέση στην αγορά high-end. Μέχρι σήμερα, μεταξύ των κατασκευαστών με δυνατότητες Ε & Α επεξεργαστή αιτήσεων και εφαρμογών στην αγορά, η Samsung είναι η μόνη εταιρεία με ανεξάρτητη έρευνα και ανάπτυξη και ανεξάρτητη λειτουργία γραμμών παραγωγής ημιαγωγών. Δεν έχει καμία αμφιβολία στη συνεργασία της τεχνολογίας και του σχεδιασμού.

Σε συνεργασία με τον vivo, ο Zhao Zhuangqi, ο αρχηγός της ομάδας πωλήσεων Samsung Electronics S.LSI, δήλωσε: "Οι πανταχού παρόντες κόσμοι 5G και AI θα φέρουν αδιανόητες αλλαγές στη ζωή με απεριόριστες δυνατότητες. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια Παράλληλα, η Vivo και η Samsung S.LSI συνεργάστηκαν στενά για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επικοινωνίας 5G για να καλύψουν τις ανάγκες των λάτρεις της αγοράς και της τεχνολογίας ».

Η πρώτη διπλή λειτουργία 5G SoC Exynos 980 της βιομηχανίας φέρνει νέες εμπειρίες 5G και AI

Ως πρώτο προϊόν διπλού τύπου 5G SoC του κλάδου, το τσιπ Exynos 980 υποστηρίζει και τους τρόπους δικτύωσης NSA και SA, παρέχοντας στους καταναλωτές μια πλουσιότερη εμπειρία 5G. Το Exynos 980 επιτρέπει επικοινωνία δεδομένων εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, επιτρέποντας ταχύτητες λήψης έως και 2,55 Gbps σε περιβάλλον επικοινωνίας 5G, δηλαδή υπο-6 GHz, στην κατάσταση 4G-5G Dual Connectivity (EN-DC). Ο ρυθμός λήψης μπορεί να φτάσει τα 3.55Gbps. Επιπλέον, το Exynos 980 ενσωματώνει τη ζώνη βάσης 5G στο SoC, το οποίο εξοικονομεί χώρο στο σκάφος και αφήνει περιθώρια για το σχεδιασμό της ατράκτου, ενώ ο προγραμματισμός μεταξύ των εξαρτημάτων είναι ταχύτερος και πιο αποδοτικός.

Εκτός από την πλουσιότερη εμπειρία 5G, η υπολογιστική ισχύς του Exynos 980 AI είναι επίσης πλήρως βελτιστοποιημένη. Οι επεξεργαστές CPU υψηλής απόδοσης, GPU, NPU, DSP, ISP, μόντεμ και άλλα στοιχεία συνεργάζονται για να επιτύχουν το επίπεδο ναυαρχίδας της απόδοσης υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης. Για πρώτη φορά, το Exynos980 χρησιμοποιεί την επόμενη γενιά Cortex-A77 CPU αρχιτεκτονικής ARM, η οποία προσφέρει 20% βελτίωση της απόδοσης συσχέτισης σε σχέση με την αρχιτεκτονική Cortex-A76, εξασφαλίζοντας γρήγορη επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Με το high-end GPU MaliTM-G76, τα παιχνίδια HD είναι εύκολο να τρέξουν. Το Exynos 980 διαθέτει ενσωματωμένες μονάδες NPU και DSP υψηλής ταχύτητας για ταχύτητες υπολογιστών, καθώς και ενσωματωμένο ISP υψηλής απόδοσης που μπορεί να χειριστεί εικόνες που έχουν ληφθεί μέχρι 108 εκατομμύρια pixel και συνεργάζεται με ισχυρά NPU για να αναγνωρίσει το σχήμα του θέματος, το περιβάλλον, κλπ., προσαρμόζονται αυτόματα σε μια καλύτερη τιμή, επιτρέποντας στους χρήστες να παίρνουν εύκολα καλύτερες φωτογραφίες.

Για την πρόβλεψη και την πρόβλεψη αλγορίθμων AI, επιμόρφωσης μοντέλων και επιτάχυνσης μοντέλου σε κινητές συσκευές, χρησιμοποιείται πλατφόρμα επιτάχυνσης κινητών πλατφορμών AI, πολλαπλών χωρητικοτήτων, πλατφόρμα επιτάχυνσης για κινητά, VCAP (Platform Acceleration Platform). Το VCAP εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα και την υπολογιστική ισχύ του υποκείμενου υλικού στη συσκευή, επιταχύνει την ανάπτυξη και την αποτελεσματική λειτουργία του αλγόριθμου AI στην πλευρά της συσκευής vivo και επιτρέπει στην κινητή συσκευή να εφαρμόζει την AI on-device με αυτόνομο υπολογισμό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την υποκείμενη τεχνολογία για την επίτευξη αποτελεσμάτων υψηλής απόδοσης του αλγορίθμου στην ακραία πλευρά, υποστηρίζοντας την εμπειρία πραγματικού χρόνου, ομαλής και χαμηλής ισχύος των έξυπνων χρηστών επιχειρηματικών σκηνών.

Vivo τερματικό πλεονέκτημα και ισχυρή συσσώρευση Ε & Α για να βοηθήσει την κοινή έρευνα και ανάπτυξη

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η vivo έχει συγκεντρώσει πλούσια εμπειρία στο λογισμικό και το υλικό των έξυπνων τερματικών. Αυτή τη φορά, το vivo πήγε βαθιά στο στάδιο της προκαθορισμού του chip και ανέπτυξε από κοινού την Exynos 980 με τη Samsung. Από τη σκοπιά της ζήτησης των τελικών χρηστών, στοχεύει στη δημιουργία "γεννημένων". Ένα τσιπ που ταιριάζει στις προσδοκίες του καταναλωτή.

Επιπλέον, περισσότεροι από 500 επαγγελματίες μηχανικοί Ε & Α έχουν επενδύσει in vivo πριν και μετά από 10 μήνες. Τα συσσωρευμένα άυλα περιουσιακά στοιχεία με έως και 400 λειτουργικά χαρακτηριστικά (συμπεριλαμβανομένων των αναλογιών που σχετίζονται με το μόντεμ) προστίθενται στην πλατφόρμα της Samsung και η Samsung συνεργάζεται στο επίπεδο υλικού. Σχεδόν 100 τεχνικά θέματα, μαζί με τη Samsung για την ολοκλήρωση του κοινού σχεδιασμού και ανάπτυξης των προϊόντων εκ των προτέρων.

Η Vivo και η Samsung συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τη σκηνή 5G, παρέχοντας διεθνείς λύσεις βελτιστοποίησης περιαγωγής, λύσεις κατανάλωσης ενέργειας για σενάρια 5G και λύσεις καθυστέρησης παιχνιδιών. Επιπρόσθετα, η vivo και η Samsung μοιράζονται τις ιδέες τους για τη χρήση του τερματικού, παρέχοντας υποστήριξη στο πλαίσιο προγραμματισμού ολοκλήρωσης πόρων συστήματος και καθιερώνοντας πρότυπα δοκιμών επιδόσεων παιχνιδιών για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών σε σενάρια χρήσης υψηλής συχνότητας.

Επιπλέον, το vivo βασίζεται επίσης στην Ε & Α για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του Exynos 980 σε βασικά χαρακτηριστικά όπως κάμερες. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία ανάπτυξης φωτογραφικών μηχανών, η Vivo έχει συνεισφέρει περισσότερες από 100 λειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα στην πλατφόρμα Exynos 980, συμπεριλαμβανομένων αλγορίθμων, διπλής κάμερας και τριών καναλιών σχεδιασμού καναλιών, που βελτίωσαν σημαντικά τον αλγόριθμο.

Για την εποχή 5G, η vivo συνεχίζει να επιταχύνει την αναβάθμιση των έξυπνων τερματικών και των έξυπνων υπηρεσιών για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. Η από κοινού ανάπτυξη διπλών καναλιών 5G AI με τη Samsung θα βοηθήσει στη διάδοση των κινητών τηλεφώνων 5G και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας 5G. Η Vivo ανακοίνωσε επίσης επίσημα στη συνάντηση επικοινωνίας ότι το Δεκέμβριο θα διατεθεί το τερματικό ναυαρχίδα νέας γενιάς εξοπλισμένο με το τσιπ 5G AI διπλής λειτουργίας Exynos 980, το κινητό τηλέφωνο της σειράς v30 X30.