Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Οι προμηθευτές εξαρτημάτων από την Αμερική ασκούν πίεση σε αυτό! Η προσωρινή άδεια της Huawei μπορεί να αναβληθεί

Οι προμηθευτές εξαρτημάτων από την Αμερική ασκούν πίεση σε αυτό! Η προσωρινή άδεια της Huawei μπορεί να αναβληθεί

Η προσωρινή εμπορική άδεια του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που εκδίδεται στις αμερικανικές εταιρείες θα λήξει τη Δευτέρα, ώρα των ΗΠΑ. Reuters και η Wall Street Journal ανέφεραν ότι είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Εμπορίου ενδέχεται να παρατείνει την περίοδο ισχύος της άδειας κατά 90 ημέρες, αλλά ο Πρόεδρος Trump δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η Huawei αποτελεί απειλή εθνικής ασφάλειας και δεν θέλει συνεργάζεται με την εταιρεία, κάνοντας το ζήτημα της επέκτασης της άδειας χρήσης και πάλι σε ένα μυστήριο.

Η Huawei τέθηκε σε μαύρη λίστα από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τον Μάιο. Εκείνη την εποχή, πολλές εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αν δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με την Huawei, θα προκαλούσαν ζημιά στην επιχείρησή τους.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Trump συναντήθηκε με διευθυντές Micron, Witten Electronics, Qualcomm, Google, Cisco, Intel και Broadcom και υποσχέθηκε να επιτρέψει στο Υπουργείο Εμπορίου να επιταχύνει την έγκριση του εμπορίου με την Huawei. Η στάση του Trump προς την Huawei είναι πιο θετική.

Η Huawei θεωρείται ως ένα από τα στοιχεία μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Οι Financial Times επεσήμαναν ότι όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν να επεκτείνουν τις ώρες συναλλαγών μεταξύ της Huawei και των αμερικανικών εταιρειών, θα ερμηνευθούν ως ένα βήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση της καλής θέλησης στην Κίνα. Εάν η προσωρινή έγκριση αναβληθεί πραγματικά, θα είναι μια νίκη για τη βιομηχανία που ελπίζει να έχει περισσότερο χώρο εμπορικών συναλλαγών με την Huawei.

Ο Πρόεδρος της IDC, Crawford Del Prete, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι πιστεύει ότι η επιλογή της αμερικανικής κυβέρνησης να το κάνει σχετίζεται με την πίεση που ασκούν οι αμερικανικοί προμηθευτές εξαρτημάτων στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Samm Sacks, ένας εμπειρογνώμονας ασφάλειας δικτύων στο New America Foundation και ένας ερευνητής ψηφιακών οικονομικών στην Κίνα, δήλωσε ότι οι άδειες επέκτασης δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση. Μερικοί άνθρωποι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλουν να εξαφανιστούν οι Huawei και κάποιοι ελπίζουν να επωφεληθούν από την Huawei. Όχι με το πόδι της αρκούδας.

Σύμφωνα με τους "Financial Times" στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν εκπροσώπους για να πραγματοποιήσουν εκ νέου εμπορικές διαπραγματεύσεις, ελπίζοντας να καταλήξουν σε νέα συμφωνία. Η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.