Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Η Samsung φαίνεται να είναι σοφό να μειώσει την παραγωγική ικανότητα της Κίνας, αλλά στην πραγματικότητα ...

Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Η Samsung φαίνεται να είναι σοφό να μειώσει την παραγωγική ικανότητα της Κίνας, αλλά στην πραγματικότητα ...

Πρόσφατα, το άρθρο της Wall Street Journal επεσήμανε ότι η Samsung Electronics έχει δεσμευτεί να μετατοπίσει την παραγωγική ικανότητα της Κίνας εδώ και πολλά χρόνια για να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της smart phone. Αν και αυτή η στρατηγική φαίνεται σοφή, καθώς ο νέος κοροναϊός αποτελεί παγκόσμια πανδημία, είναι η διαφοροποιημένη ανάπτυξη που εξακολουθεί να αναζητά η αγορά;

Η έκθεση επεσήμανε ότι νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ένα νέο coronavirus έπληξε την Κίνα και η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ήταν προβληματική, τα στελέχη της Samsung Electronics θα μπορούσαν να ποντάρουν από την πολυετή πείρα τους στην παραγωγή smartphone από την Κίνα στο Βιετνάμ και το Βιετνάμ. Η στρατηγική της Ινδίας ήταν παρηγοριά.

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης κλίμακας επιδημίας νέων κοροναϊών παγκοσμίως, αυτή η στρατηγική αξία επηρεάστηκε από την επιδημία, η οποία ανάγκασε την αγορά να επανεκτιμήσει το βαθμό στον οποίο η "διαφοροποίηση" μπορεί να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τις αγορές από ένα τόσο ευρύ φάσμα απειλές.

Επί του παρόντος, ο νέος κοροναϊός έχει ασκήσει τεράστια πίεση στην διαφορετική αλυσίδα εφοδιασμού της Samsung.

Συγκεκριμένα, μπορεί να χωριστεί σε δύο πτυχές. Το ένα είναι ότι οι ανησυχίες της αγοράς για την επιδημία αποδυναμώνουν τη ζήτηση για νέες εισηγμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των νέων τηλεφώνων της σειράς Galaxy της Samsung. Το άλλο είναι ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας έχει μόλις αρχίσει να άρει τον αποκλεισμό και την απομόνωση και εκτός της Κίνας. Αυτοί οι περιορισμοί ενδέχεται να παρακωλύσουν τη χρήση βασικών στοιχείων.

Ως εκ τούτου, κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων της Samsung που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ο Gao Dongzhen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας της Samsung, παραδέχθηκε ότι η επιδημία αναγκάζει τη Samsung να μειώσει τις προβλέψεις της για τα κινητά τηλέφωνα.

Ο Gao Dongzhen δήλωσε: "Αρχικά, η ζήτηση για smartphones αναμένεται να αυξηθεί. Ωστόσο, η εκδήλωση νέας πνευμονίας και η διάρκεια του αντίκτυπου ενδέχεται να υπερβούν τις προσδοκίες, προκαλώντας συρρίκνωση της αγοράς των smartphone". Η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η συρρίκνωση θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες, ή ακόμα και όλο το χρόνο.

Η Samsung, από την άλλη πλευρά, έχει μεταφέρει εργοστάσια από την Κίνα, αλλά τα εργοστάσιά της στο Βιετνάμ και την Ινδία εξακολουθούν να βασίζονται σε κινεζικά κατασκευασμένα εξαρτήματα. Αναφέρεται ότι λόγω της επείγουσας ζήτησης για ορισμένα εξαρτήματα, η Samsung τον περασμένο μήνα πρότεινε να παρέχει στους προμηθευτές στο εξωτερικό έως και 2,1 δισ. Δολάρια σε δάνεια και πληρωμές σε μετρητά.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα και τα μάρκες που παράγονται κυρίως στην Ασία, ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες επιχειρήσεις του ομίλου της Samsung από το ξέσπασμα. Η εταιρεία διαθέτει επιχειρήσεις παραγωγής τηλεοράσεων και μπαταριών στην Ευρώπη και χυτήρια και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου εργοστασίου πλυντηρίου ρούχων στη Νότια Καρολίνα.