Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > TrendForce: Ο νέος ιός της κορώνας έχει προφανές αντίκτυπο στις βιομηχανίες του μεσαίου και του κατάντη κλάδου της τεχνολογίας

TrendForce: Ο νέος ιός της κορώνας έχει προφανές αντίκτυπο στις βιομηχανίες του μεσαίου και του κατάντη κλάδου της τεχνολογίας

Ο νέος ιός της κορώνας που ξέσπασε πριν από το εαρινό φεστιβάλ έχει κάποιο αντίκτυπο σε διάφορες βιομηχανίες. Ανταποκρινόμενος στον αντίκτυπο της νέας επιδημίας του ιού της κορώνας στον κλάδο της τεχνολογίας, ο παγκόσμιος οργανισμός έρευνας TrendForce και το κορυφαίο ινστιτούτο έρευνας της βιομηχανίας του έχουν οργανώσει όλες τις βασικές συνιστώσες και εξαρτήματα από τις 14 Φεβρουαρίου 2020. Η κατάσταση της κατάντη βιομηχανίας είναι αναλύονται ως εξής:

ημιαγωγός

Όσον αφορά το χυτήριο ιριδωμάτων, ο βαθμός αυτοματοποίησης της μονάδας είναι υψηλότερος από αυτόν του τομέα συσκευασίας και δοκιμών και ο αντίκτυπος είναι σχετικά περιορισμένος. Ωστόσο, οι περισσότερες μεγάλες πόλεις ημιαγωγών της Κίνας έχουν το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας τους από χώρες εκτός της χώρας. Ο ρυθμός επανάληψης του χυτηρίου είναι χαμηλότερος από τον αναμενόμενο και δεν είναι εύκολο να επιστρέψουμε σε κανονικά επίπεδα βραχυπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας, δεν έχει ελεγχθεί αποτελεσματικά, εκτιμάται ότι η συνολική απόδοση των κινεζικών κατασκευαστών εξοπλισμού μπορεί να αναθεωρηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, γεγονός που θα επηρεάσει τις κινεζικές εταιρίες συσκευασίας και δοκιμών. Το κατά πόσον η συνολική λειτουργία μπορεί να σταθεροποιηθεί πρέπει να τηρείται.

Όσον αφορά το τέλος σχεδιασμού των τσιπ, επειδή δεν υπάρχει ίδια η μονάδα παραγωγής, η απαιτούμενη άμεση εργασία είναι πολύ χαμηλότερη από τη βιομηχανία χυτηρίου και συσκευασίας και δοκιμών, οπότε ο αντίκτυπος είναι μικρός. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η EDA και η βιομηχανία χυτηρίων συνέχισαν να κατασκευάζουν ένα περιβάλλον σχεδιασμού και επαλήθευσης σύννεφων. Οι σχεδιαστές chip μπορούν να επιτρέψουν στο περιβάλλον σύννεφο να αντισταθμίσει τις ελλείψεις και τις ελλείψεις της εργασίας από το σπίτι. Ανάλογα με το ποσό και τον βαθμό εισαγωγής.

Μνήμη

Από την πλευρά της προσφοράς, τα εργοστάσια των σημερινών κατασκευαστών DRAM και NAND Flash στην Κίνα, όπως το εργοστάσιο Samsung Xi'an, το εργοστάσιο SK Hynix Wuxi, η αποθήκευση Changjiang, η αποθήκευση Changxin και η Fujian Jinhua, δεν επηρεάστηκαν στην παραγωγή. Ο λόγος είναι ότι οι ημιαγωγοί Τα περισσότερα εργοστάσια είναι ήδη πολύ αυτοματοποιημένα και η ζήτηση για εργατικό δυναμικό δεν είναι υψηλή. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες έχουν αποθηκευτεί πριν από το Κινέζικο Σεληνιακό Ημερολόγιο, και δεν θα υπάρξει έλλειψη βραχυπρόθεσμα. Εφόσον ο εκτελωνισμός είναι φυσιολογικός, δεν θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα. Τέλος, όσον αφορά τη μεταφορά, όλα τα εργοστάσια ημιαγωγών στην Κίνα έχουν υποβάλει αίτηση για ειδικές άδειες και μπορούν να περάσουν ομαλά στην Κίνα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου κλεισίματος. Από τη σκοπιά του πλανήτη, το χαρακτηριστικό της βιομηχανίας μνήμης είναι ότι εάν δεν αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιοι συστημικοί κίνδυνοι, οι κατασκευαστές δεν θα σπεύσουν να μειώσουν την παραγωγή και ο απολογισμός πελατών εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής, ακόμη και αν οι πελάτες στα κατάντη αντιμετωπίζουν ελλείψεις και ελλείψεις σε αυτό το στάδιο. Αλλά εξακολουθούν να διατηρούν μια ορισμένη αγοραστική δύναμη. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές DRAM συνέχισαν να αυξάνονται κατά το πρώτο τρίμηνο.

Από την πλευρά της ζήτησης, στο πεδίο του διακομιστή, ο αντίκτυπος της επιδημίας στις συνολικές αποστολές διακομιστών σε αυτό το στάδιο δεν είναι προφανής. Μόνο η παροχή PCB μπορεί να καθυστερήσει για περίπου δύο εβδομάδες. Ωστόσο, λόγω της προόδου της προετοιμασίας των αποθεμάτων από συνδεδεμένες εταιρείες πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος, οι σημερινές επιπτώσεις είναι περιορισμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση των κέντρων δεδομένων της Κίνας επωφελήθηκε από την κατάσταση της επιδημίας. Για παράδειγμα, η Tencent έχει επωφεληθεί από τη ζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το άλμα των byte οδήγησε επίσης στην αύξηση της ζήτησης λόγω της αυξημένης κίνησης.

πίνακας

Προς το παρόν, ο εμπρόσθιος πίνακας της συστοιχίας πάνελ εξακολουθεί να είναι πλήρως φορτωμένος, αλλά υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας όσον αφορά την κατάσταση παραγωγής των δομοστοιχείων του οπίσθιου πίνακα και των κατάντη σημάτων και των χυτηρίων. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η επανάληψη της παραγωγής στις περισσότερες Κινεζικές πόλεις στις 10 Φεβρουαρίου, με τον αριθμό των πόλεων που ανακοίνωσαν ότι η κλειστή διαχείριση αυξάνεται καθώς η επιδημία δεν έχει επιβραδυνθεί, οι μεταβλητές της επανάληψης της εργασίας είναι ακόμα μεγάλες. Δεύτερον, ακόμη και μετά την επανέναρξη της εργασίας, λόγω της επίδρασης του ελέγχου της κυκλοφορίας και της εφοδιαστικής, η επακόλουθη διαθεσιμότητα βασικών υλικών και ανθρώπινου δυναμικού παραγωγής είναι εξίσου σοβαρή. Βάσει της τρέχουσας κατάστασης, κρίνεται ότι εκτός από τη σαφή τάση των τηλεοπτικών πινακίδων να συνεχίσουν την τάση του Ιανουαρίου, οι τιμές των πάνελ και των πάνελ NB εξακολουθούν να είναι υψηλές λόγω αβέβαιων παραγόντων. Διατηρήστε την άποψη ότι οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες από τον περασμένο μήνα και περιμένετε και δείτε μετά την επανάληψη της εργασίας στα τέλη Φεβρουαρίου Σχετικοί όροι.

επικοινωνία

(1) Βιομηχανία οπτικών επικοινωνιών

Το Wuhan έχει τους μεγαλύτερους οικισμούς της αλυσίδας εφοδιασμού με ίνες, όπως οι Fiberhome Communications, το καλώδιο οπτικών ινών Changfei και η τεχνολογία οπτικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 25% της παγκόσμιας παραγωγής καλωδίων οπτικών ινών. Επειδή οι σταθμοί βάσης 5G χρειάζονται περισσότερα και αναβαθμίζουν τις ίνες, οι απαιτήσεις ινών για το 5G είναι περισσότερο από το διπλάσιο των 4G. Ως εκ τούτου, ενόψει του πρόσφατου κλεισίματος του Wuhan και της αναστολής της κατασκευής, η οποία επηρεάζει την παροχή οπτικών ινών, μπορεί να επηρεάσει έμμεσα το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης 5G.

(II) Διαδίκτυο του κλάδου των πραγμάτων

Λόγω της επανάληψης των εργασιών από σημαντικούς κινέζους κατασκευαστές, όπως η Huawei, και ο υψηλός βαθμός υποκατάστασης προϊόντων σε κάθε σύνδεσμο της βιομηχανικής αλυσίδας, η προσφορά βραχυπρόθεσμα δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, εάν η κατάσταση της επιδημίας συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα εξακολουθήσει να προκαλεί κάποιες επιπτώσεις. Για παράδειγμα, η διακοπή λειτουργίας μεγάλων κέντρων Ε & Α μεγάλων εργοστασίων όπως οι Xiaomi και MediaTek θα καθυστερήσει την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Επιπλέον, η Hikvision και η Dahua δεσμεύονται πλήρως για την παραγωγή θερμομέτρων και είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί κατά πόσον η παραγωγική ικανότητα έχει συμπιεστεί για τη μεταφορά παραγγελιών. Τέλος, στην ανάπτυξη του NB-IoT, επειδή η Κίνα είναι ως επί το πλείστον η συνεργασία μεταξύ της παραγωγής και της κυβέρνησης, όταν οι περιοχές είναι κλειστές. Οι περιορισμοί διαχείρισης χωρίς περιορισμούς δεν θα συμβάλλουν στην κατασκευή της μεγάλης κλίμακας.

(3) βιομηχανία 5G

Προς το παρόν, η προσφορά των έργων της China Telecom αντιμετωπίζει κυρίως καθυστερήσεις. Τα περισσότερα έργα προμηθειών κατασκευής δικτύου και επίδειξης εφαρμογών της κλίμακας 5G αποφάσισαν να αναβάλουν την έναρξη των προσφορών. Από την άλλη πλευρά, οι προμηθευτές βασικών εξαρτημάτων των σταθμών βάσης 5G, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών PCB και των ινών, βρίσκονται κυρίως στο Wuhan και στο Hubei, γεγονός που θα έχει κάποιο αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού. Με την καθυστέρηση της κατασκευής δικτύων 5G, η απαίτηση για αντικατάσταση smartphone καταστέλλεται και η καθυστέρηση στην επανάληψη των εργοστασιακών λειτουργιών θα μειώσει την αποστολή smartphone 5G στην Κίνα.

Τελικά προϊόντα

(I) Φορητός εξοπλισμός

Η συναρμολόγηση των έξυπνων ρολογιών, τα έξυπνα βραχιόλια, τα ακουστικά Bluetooth TWS και άλλα προϊόντα είναι κυρίως στο Guangdong, Jiangsu, Zhejiang και σε άλλα μέρη. Παρόλο που αναμένεται να συνεχιστεί η εργασία στα μέσα Φεβρουαρίου, θα προκύψουν προβλήματα αναστολής της παραγωγής, έλλειψης εργασίας και έλλειψης υλικών. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός όγκος παραγωγής το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και τα νέα προϊόντα που αρχικά αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους μπορεί επίσης να αναβληθούν. Ωστόσο, συνολικά, οι πωλήσεις αιχμής των φορητών συσκευών μειώθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και τα βασικά προϊόντα όπως το Apple Watch απελευθερώθηκαν επίσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επομένως, εάν η κατάσταση της επιδημίας δεν συνεχιστεί στο δεύτερο τρίμηνο, η ετήσια απόδοση της αγοράς των συσκευών για φορητές συσκευές θα είναι ουδέτερη και αισιόδοξη.

Στην κινεζική αγορά, τα περισσότερα από τα φορετά προϊόντα των κινεζικών εμπορικών σημάτων κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά, οπότε ο βαθμός επιρροής κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των διεθνών εμπορικών σημάτων. Για τα εμπορικά σήματα λευκού σήματος ή νεοϊδρυθέντων που βασίζονται κυρίως σε στρατηγικές χαμηλού κόστους, τα εξαρτήματα και η παραγωγική ικανότητα θα δώσουν προτεραιότητα στα προϊόντα των μεγάλων εμπορικών σημάτων και η προθυμία των καταναλωτών για αγορά θα μειωθεί βραχυπρόθεσμα, η οποία μπορεί να είναι πιο σοβαρή επηρεάζονται.

(Δύο) έξυπνα τηλέφωνα

Επειδή η αλυσίδα εφοδιασμού έχει μεγάλη ζήτηση για εργατικό δυναμικό, ο αντίκτυπος της επιδημίας είναι πιο προφανής. Εκτιμάται ότι ο όγκος παραγωγής των smartphones κατά το πρώτο τρίμηνο θα μειωθεί κατά περίπου 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και η παραγωγή θα είναι η χαμηλότερη από χρόνια. Η ανάντη αλυσίδα εφοδιασμού, ιδίως τα παθητικά εξαρτήματα και οι φακοί φαίνονται ακόμη στενά. Εάν η επιδημία δεν ελέγχεται αποτελεσματικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η TrendForce πιστεύει ότι εάν επιδεινωθεί η κατάσταση της επιδημίας, η μακροπρόθεσμη εστίαση της προσοχής στον κλάδο θα είναι η "ζήτηση της αγοράς". Λόγω της υψηλής διασυνδεσιμότητας της παγκόσμιας οικονομίας, η αναβολή της επιδημίας της Κίνας δεν είναι μόνο μια μείωση του ΑΕΠ μιας ενιαίας οικονομίας, αλλά και μια επίδραση στην παγκόσμια οικονομία. Ως αποτέλεσμα, η καταναλωτική δύναμη του κοινού αποδυνάμωσε, προκαλώντας σοβαρές δοκιμές στη συνολική βιομηχανία smartphone. Σε αυτό το στάδιο, η συνολική παραγωγή για το 2020 εκτιμάται σε 1,381 δισ. Μονάδες, μια πτώση 1,3% από πέρυσι και ένα νέο χαμηλό από το 2016. Και δεδομένης της αβεβαιότητας της επιδημίας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στην παραγωγή smartphone.

(Τρεις) φορητούς υπολογιστές, οθόνες LCD, τηλεοράσεις LCD

Τα κατάντη χυτήρια και τα εργοστάσια μάρκας είναι αναμφισβήτητα οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Εκτός από τις απώλειες που προκαλούνται από την καθυστερημένη επανάληψη της εργασίας, αυτοί οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν επίσης γενικά το πρόβλημα των χαμηλών ποσοστών επαναχρησιμοποίησης του χειριστή και των ελλείψεων διαφόρων υλικών μετά την επανέναρξη της παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγικότητα μειώνεται σημαντικά. Η TrendForce εκτιμά ότι το πρώτο τρίμηνο, λόγω των επιπτώσεων της επιδημίας, τα προϊόντα τηλεόρασης και παρακολούθησης παρόμοιων κατασκευαστικών και υλικών απαιτήσεων αναθεωρήθηκαν από την αρχική εκτίμηση 48,8 εκατομμυρίων και 29 εκατομμυρίων έως 46,6 εκατομμυρίων. Και 27,5 εκατομμύρια μονάδες. Λόγω των πιο σύνθετων βασικών στοιχείων που εμπλέκονται στη συναρμολόγηση των φορητών υπολογιστών, στο παρόν στάδιο, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών όπως οι μπαταρίες, οι άξονες και οι τυπωμένες κυκλώματα, οι αποστολές κατά το πρώτο τρίμηνο θα είναι από την αρχική εκτίμηση 35 εκατομμύρια μονάδες. Σημαντικά μειώθηκε στα 30,7 εκατομμύρια μονάδες.

Και η επιδημία όχι μόνο θα επηρεάσει την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού, αλλά θα έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη ζήτηση των μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα της ζήτησης τελικών προϊόντων από τους κινέζους καταναλωτές. Ενόψει των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας στην κινεζική αγορά, η TrendForce αναθεώρησε τις αποστολές των τριών μεγάλων εφαρμογών το 2020. Οι τηλεοράσεις μειώθηκαν από 219,6 εκατομμύρια σε 218,0 εκατομμύρια. Οι οθόνες μειώθηκαν από 125,8 εκατομμύρια σε 124,5 εκατομμύρια. Ο αριθμός των φορητών υπολογιστών μειώθηκε από 162,4 εκατομμύρια σε 160,2 εκατομμύρια, με διορθώσεις 0,7%, 1,0% και 1,4% αντίστοιχα.