Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το TowerJazz αναλαμβάνει τη Chengdu GlobalFoundries, επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής RF SOI για να καλύψει τα 5G

Το TowerJazz αναλαμβάνει τη Chengdu GlobalFoundries, επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής RF SOI για να καλύψει τα 5G

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο τερματισμού, το έργο βάσης κατασκευής βάμβακος GlobalFoundries (Chengdu) 12 ιντσών που καλύπτει περισσότερα από 1.000 στρέμματα τελικά είδε την ελπίδα επιστροφής στην εργασία.

Ωστόσο, το έργο είναι εύκολο να αλλάξει. Πρόσφατα, πολλοί άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα αποκάλυψαν στον Ji Wei. "Η εταιρία χυτηρίων του Ισραήλ TowerJazz πρόκειται να αποκτήσει το εργοστάσιο του Chengdu GlobalFoundries.

Η GlobalFoundries αποσύρεται από τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Chengdu. "Ένας από τους εγχώριους πελάτες της TowerJazz αποκάλυψε ότι το TowerJazz θα επεκτείνει τη διαδικασία RF SOI των 12 ιντσών στο Τσενγκντού και η προηγούμενη χωρητικότητα RF SOI ήταν σφιχτή.

Το TowerJazz δημιουργήθηκε το 2008 με τη συγχώνευση των εταιρειών Israel Tower Semiconductor και Jazz Technologies των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι το κορυφαίο χυτήριο αλουμινίου ειδικότητας παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Jazz με τις κινεζικές εταιρείες μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι το 2003. Την εποχή εκείνη, η Jazz κατέλαβε την έβδομη θέση στην παγκόσμια βιομηχανία χυτηρίων και η εγχώρια Huahong NEC έφτασε σε συνεργασία για την παροχή διαδικασίας 0.13 μm και RF. , υψηλή πίεση και άλλη ειδική τεχνολογία.

Παλαιότερα, η TowerJazz ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2017 ότι θα συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Nanjing μέσω της χορήγησης άδειας εκμετάλλευσης τεχνολογίας για την κατασκευή γραμμής παραγωγής 8 ιντσών με προγραμματισμένη μηνιαία παραγωγική δυναμικότητα 40.000 γκοφρέτες, εκ των οποίων περίπου το 50% της παραγωγικής ικανότητας χρησιμοποιείται για την εκτέλεση παραγγελιών για το TowerJazz. Αλλά τότε, ο TowerJazz δεν ανακοίνωσε την πρόοδο του έργου.

Το TowerJazz έχει επτά fabs στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. "Τα πιο σημαντικά προϊόντα είναι τα προϊόντα RF στα κινητά τηλέφωνα, με μηνιαία χωρητικότητα περίπου 40.000 γκοφρέτες, ενώ υπάρχουν και αρκετά καλά προϊόντα όπως η υψηλή τάση και το γερμάνιο πυριτίου, ενώ οι μεγάλες εταιρείες όπως η Panasonic, η Infineon και η Broadcom συνεργάζονται στενά". Σύμφωνα με πολλούς εμπλεκόμενους της βιομηχανίας, η γραμμή παραγωγής της TowerJazz στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γεμάτη. Μετά την απόκτηση του εργοστασίου Matsushita τα τελευταία χρόνια, έχει ελαφρυνθεί, αλλά εξακολουθεί να έχει ανεπαρκή ικανότητα.

Σύμφωνα με την προηγούμενη πρόβλεψη του Tower Jazz, τα επόμενα χρόνια, τα προϊόντα RF της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 150% -200% λόγω της επιδημίας 5G και τα έσοδα της εταιρείας θα αυξηθούν από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε περισσότερα από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Για το λόγο αυτό, η TowerJazz χρειάζεται να επεκτείνει γρήγορα την παραγωγική της ικανότητα και η Κίνα με τη μεγαλύτερη αγορά 5G είναι η ιδανική επενδυτική περιοχή για την TowerJazz.

Ωστόσο, η Κίνα δεν είναι σήμερα η κύρια αγορά του TowerJazz, ενώ τα έσοδα του TowerJazz είναι 86% από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος εγχώριος πελάτης της είναι Zhuo Shengwei, Zhuo Sheng Micro Finance ανέφερε ότι το 2016, το 2017, το 2018, Zhuo Sheng micro σε TowerJazz προμήθειες των δίσκων γκοφρέ κοστίζει 60,25 εκατομμύρια, 101 εκατομμύρια, 104 εκατομμύρια γιουάν. Με την άφιξη των 5G, τα έσοδα του TowerJazz από την Κίνα θα αυξηθούν γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, εκτός από το Chengdu και το Nanjing, ο TowerJazz διαπραγματεύτηκε επίσης με την κυβέρνηση Hefei. "Είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση του Τσενγκντού, που είναι πρόθυμη να βρει μια εξαγορά, έχει δώσει ευνοϊκότερες συνθήκες", δήλωσε ένας άνθρωπος εξοικειωμένος με το θέμα. "Το εργοστάσιο στο Chengdu έχει κατασκευαστεί και ο εξοπλισμός στο εργοστάσιο είναι πολύ μικρός. Για την TowerJazz, αυτή η εξαγορά δεν χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα. "Προηγουμένως, η κυβέρνηση του Chengdu επένδυσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου και των βοηθητικών έργων του. Ωστόσο, η GlobalFoundries δεν εισήγαγε εξοπλισμό στο εργοστάσιο όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά. Μόνο ένα σύνολο συστημάτων AMHS που αγοράστηκαν από την Ιαπωνία χρησιμοποιήθηκε σε ολόκληρο το εργοστάσιο. 1,2 δισεκατομμύρια γιουάν και το μεγαλύτερο μέρος της επιχορηγείται από την κυβέρνηση Chengdu.

Επί του παρόντος, αν και τα δύο μέρη δεν ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της σύμβασης και το ποσό της σύμβασης, στο πλαίσιο της προθυμίας της κυβέρνησης του Τσενγκντού να βρει έναν εταίρο, η TowerJazz, η οποία έχει ταμειακή ροή 300 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν έχει μεγάλο οικονομικό βάρος.

"Για την κυβέρνηση Τσενγκντού, αυτή είναι μια ευλογία στο ατυχές και μπορεί ακόμη και να είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση". Πολλοί επαγγελματίες της βιομηχανίας RF δήλωσαν: "Αυτό το έργο έχει μεγάλα οφέλη για την εγχώρια βιομηχανία ραδιοσυχνοτήτων, παρόλο που το οικιακό χυτήριο έχει επίσης RF, SOI, αλλά δεν το δίνουν προσοχή. Τώρα, αφού ο TowerJazz σηκωθεί, δεν χρειάζεται να να ανησυχείτε για την παραγωγικότητα και να επικοινωνείτε με την τεχνολογία των προϊόντων είναι πολύ πιο βολικό. Η Κίνα χρειάζεται ένα τέτοιο RF SOI fab για την προώθηση ολόκληρης της βιομηχανίας RF.