Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Στενή παροχή, τα παθητικά εξαρτήματα πυροδοτούν ένα νέο κύμα κερδών

Στενή παροχή, τα παθητικά εξαρτήματα πυροδοτούν ένα νέο κύμα κερδών

Οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές ευρετηρίου παθητικών κεραμικών πυκνωτών πολλαπλών επιπέδων (MLCC) της Samsung Electro-Mechanics της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνικής TDK έχουν πρόσφατα επίσημα εκδώσει ειδοποιήσεις σε πελάτες εγκαταστάσεων συναρμολόγησης πρώτης γραμμής, τονίζοντας ότι η προμήθεια MLCC υψηλής χωρητικότητας εξακολουθεί να είναι στενή, ειδικά η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα 5G μετά το σεληνιακό νέο έτος. Ο εκτιμώμενος όγκος των εργοστασίων της ηπειρωτικής χώρας έχει φτάσει στην αρχική εκτίμηση της αγοράς των 500 εκατομμυρίων μονάδων. Λαμβάνοντας υπόψη τον μηχανισμό της αγοράς, η τιμή MLCC θα αυξηθεί σύντομα.

Αναφέρεται ότι η προβολή των παραγγελιών Yageo και Walsin είναι μεγαλύτερη από τέσσερις μήνες και θα φτάσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αναμένεται ότι οι τιμές θα αυξηθούν αναλόγως για να καλύψουν την άνοδο των συνθηκών της αγοράς.

Η Samsung Electro-Mechanics και η TDK είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι και πέμπτοι μεγαλύτεροι προμηθευτές MLCC στον κόσμο. Οι δύο κατασκευαστές δημοσίευσαν ταυτόχρονα πληροφορίες σχετικά με την πρόθεσή τους να αυξήσουν τις τιμές. Επιπλέον, η πρόσφατη μέση περίοδος παράδοσης του κορυφαίου κατασκευαστή Nissho Murata Manufacturing Co., Ltd. για προϊόντα MLCC έχει ξεπεράσει τις 112 ημέρες, με τη μεγαλύτερη διάρκεια 180 ημερών για να επισημάνουμε τις συνθήκες της καυτής αγοράς και οι αυξήσεις των τιμών είναι επιτακτικές.


Σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας, μετά το σεληνιακό νέο έτος, το MLCC έχει μια ισχυρή ατμόσφαιρα «αυξανόμενου ήχου», κυρίως επειδή η ζήτηση της αγοράς για smartphone 5G είναι καλύτερη από το αναμενόμενο και η οικονομία στέγασης έχει ωθήσει τις αποστολές PC και NB για να διατηρήσουν υψηλή τέλος και αγορές που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία Συλλέξτε γρήγορα.

Συγκεκριμένα, ορισμένα εργοστάσια του ηγέτη της MLCC Nissho Murata Manufacturing είχαν προηγουμένως αναστείλει την παραγωγή λόγω του ισχυρού σεισμού στο Τοχόκου της Ιαπωνίας. Παρόλο που έχουν ξαναρχίσει τη δουλειά το ένα μετά το άλλο, η αγορά ανησυχεί ότι η συνολική παραγωγή του Murata θα επηρεαστεί κατά την αναστολή της εργασίας. Άγνωστη, επομένως η ενεργή αγορά είναι επίσης μια άλλη σημαντική ώθηση για την αύξηση της τιμής.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αγορά αρχικά ανέμενε ότι το μέγεθος της αγοράς κινητών τηλεφώνων 5G φέτος θα αυξηθεί από περίπου 200 εκατομμύρια πέρυσι σε περίπου 500 εκατομμύρια. Ωστόσο, μετά το τέλος των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, οι πέντε μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στην ηπειρωτική Κίνα κυνηγούν παραγγελίες. Ο εκτιμώμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων 5G από τους πέντε κατασκευαστές για φέτος έχει φτάσει τα 500 εκατομμύρια. Αυτό δεν περιλαμβάνει τους δύο μεγάλους κατασκευαστές ευρετηρίου της Samsung και της Apple. Ο όγκος αποστολών δείχνει ότι η συνολική ζήτηση στην αγορά κινητών τηλεφώνων 5G είναι πολύ ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Καθώς ο αριθμός των MLCC που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα 5G αυξήθηκε κατά 30% σε σύγκριση με τα κινητά τηλέφωνα 4G, οι πέντε μεγάλες μάρκες κινητών τηλεφώνων στην ηπειρωτική Κίνα αύξησαν ταυτόχρονα τη ζήτηση για MLCC.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης αποκάλυψε ότι έλαβε πρόσφατα ειδοποιήσεις από τη Samsung Electro-Mechanics και την TDK, οι οποίες επεσήμαναν ότι λόγω της ισχυρής οικιακής ζήτησης για καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, η προμήθεια ανταλλακτικών υψηλής χωρητικότητας MLCC είναι στενή και οι πελάτες πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αυξήσεις τιμών MLCC ανά πάσα στιγμή.

Καθώς οι συνθήκες της αγοράς γίνονται πιο σφιχτές, η βιομηχανία πιστεύει ότι οι ταϊβανέζοι κατασκευαστές όπως η Yageo και η Walsin δεν θα αποκλείσουν την αύξηση των τιμών τους ως απάντηση στην έντονη ατμόσφαιρα αύξησης των τιμών των ιαπωνών και κορεάτων κατασκευαστών. Η Yageo δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις προσφορές και τις παραγγελίες που έλαβαν οι συνεργάτες της, αλλά θα παρακολουθούσε στενά τις συνθήκες της αγοράς και θα έκανε την πιο κατάλληλη απάντηση.

Ο Walsin απάντησε ότι η ορατότητα των παραγγελιών MLCC και αντιστάσεων είναι περισσότερο από τέσσερις μήνες και οι πελάτες έχουν αρχίσει να κάνουν παραγγελίες για το τρίτο τρίμηνο. Αναμένεται ότι εάν η τροφοδοσία ημιαγωγών αλλάξει ομαλά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, η ορμή αποστολής των μεγάλων τερματικών εφαρμογών θα είναι ισχυρότερη και η παροχή παθητικών εξαρτημάτων θα είναι πιο αυστηρή. .