Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Οι πωλήσεις της διαδικασίας 40nm της TSMC είναι επτά φορές σε σχέση με τις άλλες τρεις!

Οι πωλήσεις της διαδικασίας 40nm της TSMC είναι επτά φορές σε σχέση με τις άλλες τρεις!

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η IC Insights δημοσίευσε την τελευταία έκθεση, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία 7ΜΜ της TSMC απαιτεί ανάπτυξη και σφιχτό εφοδιασμό, έτσι ώστε αυτό το απολύτως κορυφαίο χυτήριο πλακιδίων να προκαλέσει μια έκρηξη των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η IC Insights δήλωσε ότι η σημαντική επένδυση της TSMC στην προηγμένη τεχνολογία κατασκευής πλακιδίων θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις. Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει τις τελευταίες προοπτικές για τις πωλήσεις της TSMC το 2019.



Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, σύμφωνα με την IC Insights, οι τρέχουσες ετήσιες πωλήσεις της TSMC είναι επίπεδες με το 2018, αλλά οι πωλήσεις της κατά το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να αυξηθούν κατά 32% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσοστό του συνόλου της βιομηχανίας IC είναι μόνο 10%. . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο επεξεργαστής εφαρμογών 7nm που τροφοδοτείται από την Apple και το νέο smartphone της Huawei οδηγεί στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων της TSMC κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πωλήσεις της TSMC κάτω από 40nm για ολόκληρο το έτος 2019 είναι επτά φορές μεγαλύτερες από τις συνολικές πωλήσεις των Greencore, UMC και SMIC (22,9 δισ. Δολάρια έναντι 3,2 δισ. Δολ.), Γεγονός που δείχνει ότι το TSMC είναι καθαρό κρύσταλλο. Η δεσπόζουσα θέση στον τομέα του χυτηρίου.

Εννοείται ότι η SMIC άρχισε να παράγει 28nm διαδικασία το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και η TSMC παρήγαγε τη διαδικασία των 28nm ήδη από το 2011. Σήμερα, η SMIC ανακοίνωσε ότι θα λάβει σημαντικά έσοδα από τη νέα τεχνολογία FinNet 14nm το τέταρτο τρίμηνο και θα εισαγάγει τεχνολογία FinFET 12nm το 2020. Σε αυτόν τον παρόμοιο κόμβο, εξακολουθεί να παραμένει πίσω από το TSMC για περίπου τρία χρόνια.

Η IC Insights επεσήμανε ότι εκτιμάται ότι το 66% των πωλήσεων της TSMC φέτος θα προέλθει από διεργασίες κάτω των 40nm, ενώ τα έσοδα από συνεισφορές ύψους 7nm αναμένεται να φτάσουν τα 8,9 δισ. Δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 26% των συνολικών πωλήσεών της το 2019 για τον αριθμό των 33% των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο (χάρη στην Apple και τους δύο μεγάλους πελάτες της Huawei).



Επιπλέον, οι πελάτες της TSMC έχουν επιταχύνει το ρυθμό υιοθέτησης της προηγμένης τεχνολογίας επεξεργασίας. Η IC Insights δήλωσε ότι τα έσοδα της τεχνολογίας 40 έως 45nm της TSMC αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από 20% σε 8 τρίμηνα, η διαδικασία 28nm χρησιμοποίησε επίσης 5 τρίμηνα και η διαδικασία 7nm χρειάστηκε μόνο 3 τρίμηνα για να καλύψει πάνω από το 20% των τριμηνιαίων εσόδων. .

Στην πραγματικότητα, οι εισφορές τεχνολογίας 20nm, 14nm και 10nm της TSMC αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 20% των συνολικών πωλήσεων σε τρία τρίμηνα. Παραδόξως, η εταιρεία επιμένει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της 5nm, η οποία θα είναι ταχύτερη από τη διαδικασία των 7nm. Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του μικρο-δικτύου, η διαδικασία 5nm της TSMC έχει πέντε σημαντικούς πελάτες: Apple, Huawei, AMD, Xilinx και Bitland.

Ωστόσο, η έντονη ζήτηση για προηγμένους κόμβους στη βιομηχανία έχει οδηγήσει σε περιορισμένη προσφορά και εκτεταμένους χρόνους παράδοσης. Η AMD ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο επεξεργαστής Ryzen 9 3950X, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Παρόλο που η AMD δεν αποκάλυψε το λόγο ότι το νέο προϊόν είναι "καθυστερημένο", το 3950X χρησιμοποιεί παραγωγή TSMC 7nm. Η βιομηχανία πιστεύει ότι θα πρέπει να φορτωθεί πλήρως με TSMC 7nm. Η προσφορά είναι περιορισμένη.

Στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η TSMC όχι μόνο θα είναι πλήρως φορτωμένη με 7nm και τη δεύτερη γενιά χωρητικότητας 7nm, αλλά ακόμη και 16nm και 12nm θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. IC Insights, η TSMC σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια για να επεκτείνει την ικανότητα των προηγμένων διαδικασιών.