Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Κυκλοφόρησε η τελευταία κατάταξη εσόδων από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού IC στον κόσμο

Κυκλοφόρησε η τελευταία κατάταξη εσόδων από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού IC στον κόσμο

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της κορυφαίας βιομηχανίας της TrendForce, οι δέκα κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού IC έχουν κυκλοφορήσει τα έσοδα και τις κατατάξεις τους το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Παρόλο που η Qualcomm συνεχίζει να επωφελείται από προϊόντα 5G, απομακρυσμένες ανάγκες εργασίας και διδασκαλίας, ωστόσο, η Due Στην απόφαση της Apple να αναβάλει την κυκλοφορία της νέας γενιάς iPhone, η δυναμική της αύξησης των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο ήταν περιορισμένη, γεγονός που επέτρεψε στη Broadcom να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη εσόδων του τριμήνου.


Ο Yao Jiayang, αναλυτής στο Top Industry Research Institute, δήλωσε ότι παρατηρώντας το προηγούμενο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ της Qualcomm και της Apple, όταν η Apple κυκλοφορεί νέα προϊόντα το τρίτο τρίμηνο, θα αυξήσει την απόδοση των εσόδων του δεύτερου τριμήνου. Φέτος, λόγω της καθυστέρησης της κυκλοφορίας του νέου μηχανήματος, ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων από μάρκες της Qualcomm έχει επιβραδυνθεί, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μόνο 6,7%. Αν και η Broadcom έχει ανακτήσει το προβάδισμά της, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξανόμενες διαφορές μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Βραχυπρόθεσμα, η απόδοση εσόδων από ημιαγωγούς δεν είναι ακόμα αισιόδοξη, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 6,8% ετησίως.

Αφού η Nvidia (Nvidia) εξαγόρασε τον κατασκευαστή τσιπ Mellanox, τα έσοδά της συμπεριλήφθηκαν στο τμήμα κέντρων δεδομένων, αντισταθμίζοντας το κενό στη μείωση των εσόδων στον επαγγελματικό τομέα και την αυτοκινητοβιομηχανία, καθιστώντας την συνολική απόδοση εσόδων της Nvidia εξαιρετική, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 47,1% μεταξύ των δέκα κορυφαίων Η μεγαλύτερη βιομηχανία σχεδιασμού IC. Η Chaowei (AMD), λόγω των επεξεργαστών Ryzen και EPYC, έχει εξαιρετική απόδοση στους τομείς των φορητών υπολογιστών και των διακομιστών και είναι δεύτερη μετά την Huida με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 26,2%.

Μία από τις κύριες πηγές εσόδων της Xilinx είναι η αγορά εξοπλισμού ενσύρματων και ασύρματων επικοινωνιών. Τα έσοδα αυτού του τομέα μειώθηκαν κατά 33,2% ετησίως. Σε συνδυασμό με την επιδημία COVID-19, η απόδοση της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων έχει μειωθεί, γεγονός που προκάλεσε τη μείωση των εσόδων του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό οδήγησε στην πρώτη διψήφια μείωση των εσόδων αυτό το τρίμηνο. Ο διάλογος, από την άλλη πλευρά, λόγω της μείωσης των εσόδων από προσαρμοσμένα προϊόντα μικτού σήματος, οδήγησε σε ετήσια μείωση των εσόδων κατά 10,1% το δεύτερο τρίμηνο.

Το Hisilicon της Huawei επηρεάζεται από τη συνεχή αναβάθμιση της απαγόρευσης του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και επηρεάζεται επίσης η αυτάρκεια των σειρών προϊόντων της Huawei. Δεδομένου ότι οι σχέσεις Σινο-ΗΠΑ δεν έχουν χαλαρώσει, αναμένεται ότι ο επεξεργαστής Kirin που κυκλοφόρησε η HiSilicon στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα πρέπει να είναι ο τελευταίος επεξεργαστής κινητού τηλεφώνου και άλλοι τύποι τσιπ όπως επεξεργαστές διακομιστών, τσιπ AI και 5G κ.λπ. Ή θα αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση.

Οι εταιρείες σχεδιασμού IC της Ταϊβάν MediaTek και Realtek είχαν ακόμα καλές επιδόσεις, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 14,2% και 18,8% αντίστοιχα. Μεταξύ αυτών, η MediaTek έχει αναπτύξει με επιτυχία την αγορά μοντέλων μεσαίας κατηγορίας 5G με τη στρατηγική βελτιστοποίησης της διαδικασίας 7nm και της δομής κόστους, ενισχύοντας έτσι τα έσοδα και το μικτό περιθώριο.

Ο αναλυτής Yao Jiayang πιστεύει ότι συνολικά, η ζήτηση για συναφή προϊόντα που προέρχονται από απομακρυσμένες ανάγκες εργασίας και διδασκαλίας το τρίτο τρίμηνο εξακολουθεί να ανθεί. Επιπλέον, τα κέντρα δεδομένων, η υποδομή 5G και τα κινητά τηλέφωνα 5G θα αυξήσουν επίσης τη ζήτηση για σχετικά στοιχεία. Η τιμή εξόδου σχεδιασμού IC είναι ακόμα θετική.