Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Ο βασιλιάς της αλλαγής; Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναβάλουν την άδεια πώλησης των ΗΠΑ για εταιρείες των ΗΠΑ

Ο βασιλιάς της αλλαγής; Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναβάλουν την άδεια πώλησης των ΗΠΑ για εταιρείες των ΗΠΑ

Στις 9 Αυγούστου, σύμφωνα με το Bloomberg News, καθώς η Κίνα αποφάσισε να σταματήσει να αγοράζει τα αμερικανικά γεωργικά προϊόντα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβάλει την αίτηση για άδεια για επανεκκίνηση των αμερικανικών επιχειρήσεων και της Huawei.

Κατά τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων Κίνας-ΗΠΑ, ως φιλική χειρονομία, η κινεζική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα μονομερείς συναλλαγές για την αγορά αμερικανικών γεωργικών προϊόντων. Το πιο πρόσφατο ήταν στα τέλη Ιουνίου, όταν η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 544.000 τόνους σόγιας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, στις αρχές του μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να επιβάλλουν δασμό 10% στα υπόλοιπα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών και προϊόντων από την Κίνα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, η Κίνα αποφάσισε να σταματήσει την αγορά Αμερικανικά γεωργικά προϊόντα.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, δήλωσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου θα εκδώσει άδειες στους αμερικανικούς προμηθευτές της Huawei χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σύντομα, η Trump πραγματοποίησε συναντήσεις με διευθυντές της Intel, της Qualcomm, της Google, της Micron, της Cisco, της Broadcom και της Western Digital και συμφώνησε να ζητήσει από το Υπουργείο Εμπορίου να εγκρίνει την άδεια πώλησης προϊόντων στην Huawei. Το "έγκαιρο" εξουσιοδότηση.

Από τις 24 Ιουλίου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 50 αιτήσεις από 35 αμερικανικές εταιρείες για χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης στην Huawei. "Θα τα χειριστούμε πολύ γρήγορα και αναμένεται να λάβουμε μια τελική απόφαση τις επόμενες εβδομάδες". Ο Ρος είπε.

Εννοείται ότι η Xilinx και η Micron και άλλες αμερικανικές εταιρείες δήλωσαν δημοσίως ότι έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια να στείλουν στην Huawei και κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να τους επιτρέψουν να ξαναρχίσουν τις συναλλαγές τους με την Huawei. Πιστεύουν ότι πολλά από τα προϊόντα τους, η Huawei, αγοράζονται εύκολα από άλλους ανταγωνιστές στο εξωτερικό, γεγονός που καθιστά την απαγόρευση απαράδεκτη και επιβλαβή για τη βιομηχανία.

Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Huawei έχει αλλάξει πολλές φορές. Μετά την κατάταξη της Huawei στον κατάλογο οντοτήτων, στις 21 Μαΐου οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αποφάσισαν να καθυστερήσουν την απαγόρευση της Huawei για 90 ημέρες έως τα μέσα Αυγούστου, με το σκεπτικό ότι η Huawei και οι συνεργάτες της χρειάζονται χρόνο για να αναβαθμίσουν το λογισμικό. Και την αντιμετώπιση ορισμένων συμβατικών υποχρεώσεων.

Στη G20, η Trump έχει υποσχεθεί ότι θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα στην Huawei. Ωστόσο, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε σύντομα ότι είναι απαραίτητο να εκδίδουν άδειες στους προμηθευτές των ΗΠΑ από την Huawei χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.