Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Ο επεξεργαστής EPYC της τέταρτης γενιάς παράγεται από το TSMC 5nm, η AMD επιτίθεται στο πεδίο του υπερυπολογιστή

Ο επεξεργαστής EPYC της τέταρτης γενιάς παράγεται από το TSMC 5nm, η AMD επιτίθεται στο πεδίο του υπερυπολογιστή

Η AMD ανακοίνωσε ότι από την ακραία ανάλυση του κλίματος, η αυτόνομη οδήγηση σε διάφορα αμυντικά συστήματα, ερευνητές και επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη έχουν μετατραπεί σε επεξεργαστές διακομιστών AMDEPYC για να καλύψουν τις πιο απαιτητικές απαιτήσεις. Η AMD ενοποίησε σταδιακά το τοπίο της αγοράς του υπερκερατισμού. Και η AMD συνέχισε πρόσφατα να αυξάνει τον όγκο παραγωγής 7-νανομέτρων του επεξεργαστή EPYC δεύτερης γενιάς της Ρώμης στο TSMC. Στο τέλος του έτους, ο επεξεργαστής EPYC τρίτης γενιάς του Μιλάνου θα είναι δοκιμαστικός και ο επεξεργαστής EPYC της Τσεχίας της τέταρτης γενιάς θα κατασκευαστεί από το TSMC 5-nanometer.

Η AMD δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έως μήνες, έχει εμβαθύνει τη συνεργασία με διάφορες εταιρείες υπερυπολογιστών Ε & Α και κοινά ανεπτυγμένα συστήματα εξοπλισμένα με πυρήνες επεξεργαστών διακομιστών EPYC. Μεταξύ αυτών, η AMD και ο Cray, κατασκευαστής υπερυπολογιστών της τεχνολογίας HPE, ίδρυσαν από κοινού ένα σύστημα υπερυπολογιστών Shasta ARCHER2 για τον Εθνικό Οργανισμό Έρευνας και Καινοτομίας (UKRI) του Ηνωμένου Βασιλείου και έναν υπερυπολογιστή συστήματος Shasta για το Βρετανικό Ινστιτούτο Ατομικών Όπλων (AWE). Προκειμένου να διατηρηθεί η βρετανική άμυνα, η Vulcan είναι εξοπλισμένη με τη δεύτερη γενιά EPYC επεξεργαστή AMD της Ρώμης.

Ταυτόχρονα, οι AMD και Cray ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν έναν άλλο Exascale Supercomputer Frontier με υπολογιστική χωρητικότητα 1 εκατομμυρίου τρισεκατομμυρίων πράξεων κυμαινόμενου σημείου ανά δευτερόλεπτο (1 exaflop). Ο υπολογιστής δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Cray και την AMD, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και θα τοποθετηθεί στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένεται να υποβληθεί το 2021. Είναι κατανοητό ότι η AMD θα προσαρμόσει κατά παραγγελία έναν επεξεργαστή EPYC για το Frontier, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει την παραγωγή 7-νανομέτρων της TSMC.

Η AMD ευνοείται επίσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων και θα συνεργαστεί για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερυπολογιστών Atos, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με τη δεύτερη γενιά επεξεργαστή διακομιστή EPYC της AMD στη Ρώμη για τη μείωση των επιπτώσεων των σοβαρών κλιματικών συμβάντων. Ο υπερυπολογιστής Hawk στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης της Γερμανίας θα βασιστεί επίσης στη δεύτερη γενιά του επεξεργαστή EPYC της Ρώμης AMD, η οποία θα γίνει ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής στη Γερμανία και το μεγαλύτερο σύστημα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Επιπλέον, η AMD και το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore (LLNL) και η HPE ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός υπερυπολογιστή El Capitan της Exescale, ο οποίος θα εξοπλιστεί με την επεξεργαστή EPYC της αρχικής αρχιτεκτονικής Genoa της αρχιτεκτονικής AMDZen 4 και θα κατασκευαστεί από TSMC 5nm . Το σύστημα El Capitan έχει απόδοση διπλής ακρίβειας πάνω από 2 exaflops και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2023. Αναμένεται να γίνει ο γρηγορότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο.