Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η ΕΕ μπορεί και πάλι να επιβάλει πρόστιμο κατά του μονοπωλίου στην Qualcomm

Η ΕΕ μπορεί και πάλι να επιβάλει πρόστιμο κατά του μονοπωλίου στην Qualcomm

Σύμφωνα με το Bloomberg News, τρεις πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση αποκάλυψαν ότι η ΕΕ μπορεί για άλλη μια φορά να επιβάλει ποινή κατά του μονοπωλίου στην Qualcomm. Πριν από ένα χρόνο, η Qualcomm επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 997 εκατομμυρίων ευρώ (1,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την παρεμπόδιση της προσφοράς ανταγωνιστών στην Apple.

Οι ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στον γίγαντα τσιπ ήδη από τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα το καταστήσει το τελευταίο πρόστιμο κατά του μονοπωλίου της ΕΕ που επιβλήθηκε από τον Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ MargretheVestager. Αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, πρόκειται να φύγει αργότερα φέτος.

Πριν από αυτό, ο Vestag είχε επιβάλει πρόστιμο άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Google και διέταξε την Apple να πληρώσει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Επίσης, εξέδωσε προειδοποίηση τον Μάιο του τρέχοντος έτους ότι οι έρευνες για τις αντιμονοπωλιακές εταιρείες για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες "δεν έχουν ολοκληρωθεί" και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν νέες έρευνες για τις εταιρείες Amazon, Google και Apple.

Η τρέχουσα έρευνα της ΕΕ για την Qualcomm στοχεύει τα τσιπ 3G της εταιρείας που πωλούνται μεταξύ 2009 και 2011 και αυτά τα τσιπ χρησιμοποιούνται σε κινητές συσκευές Internet. Οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η Qualcomm πώλησε τα προϊόντα σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος, προκειμένου να εξαναγκάσει την Icera της υφιστάμενης θυγατρικής της Cerve να βγει από την αγορά. Η ΕΕ πραγματοποίησε μια ασυνήθιστη κίνηση πέρυσι και ξεκίνησε μια πρόσθετη αντιμονοπωλιακή κατηγορία κατά της Qualcomm για να στηρίξει τα επιχειρήματά της σχετικά με τη δοκιμασία "τιμή προς κόστος", η οποία χρησιμοποιείται για να διαπιστώσει την τιμή των προϊόντων της Qualcomm. Πόσο κοστίζει.

Η Qualcomm και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα νέα. Μεταξύ των τριών παραπάνω πηγών, ένας δήλωσε ότι η ΕΕ μπορεί επίσης να επιβάλει πρόστιμο στην Qualcomm μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου στον Αύγουστο.

Πέρυσι, η Qualcomm υπόκειται σε αντιμονοπωλιακές κυρώσεις της ΕΕ για την πληρωμή της Apple, και τα πρόστιμα εκείνη την εποχή έπληξαν το πέμπτο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία. Η ΕΕ δήλωσε ότι η Qualcomm έκανε αυτό παράνομα, με στόχο να διασφαλίσει ότι το iPhone και το iPad χρησιμοποιούν μόνο τα τσιπ της εταιρείας. Η Qualcomm προσβάλλει το πρόστιμο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Qualcomm είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ κινητής τηλεφωνίας και η εταιρεία είναι μοναδική μεταξύ των κατασκευαστών ημιαγωγών επειδή τα περισσότερα από τα κέρδη της προέρχονται από άδειες ευρεσιτεχνίας. Ανεξάρτητα από το αν ο κατασκευαστής της συσκευής χρησιμοποιεί τσιπ της Qualcomm, είναι απαραίτητο να καταβάλει δικαιώματα στην εταιρεία. Η προσέγγιση της εταιρείας έχει επικριθεί καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εξετάζουν τις επιχειρηματικές πρακτικές της Qualcomm.