Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το TSMC σκοπεύει να επαναχρησιμοποιήσει το βιομηχανικό νερό για να ανακουφίσει τη έλλειψη νερού της κατασκευής τσιπ

Το TSMC σκοπεύει να επαναχρησιμοποιήσει το βιομηχανικό νερό για να ανακουφίσει τη έλλειψη νερού της κατασκευής τσιπ

Σύμφωνα με την ασιατική αναθεώρηση της Nikkei, σε απάντηση της ξηρασίας από τη στιγμή σε 50 χρόνια στην Ταϊβάν, το μεγαλύτερο χυτήριο τσιπ στον κόσμο, το TSMC, χτίζει ένα εργοστάσιο που μπορεί να θεραπεύσει το βιομηχανικό νερό έτσι ώστε το νερό να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ημιαγωγούς. Η εταιρεία αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας επίλυσης της σοβαρής έλλειψης νερού της Ταϊβάν.

Το TSMC δήλωσε ότι αυτό θα είναι το πρώτο προηγμένο παγκόσμιο βιομηχανικό κέντρο επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων και θα αυξήσει σταδιακά την ικανότητα επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων. Αναμένεται να παράγει 67.000 τόνους νερού ανά ημέρα έως το 2024. Αυτό το νερό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τσιπ και τελικά θα ικανοποιήσει τη μέση ημερήσια ζήτηση νερού για παραγωγή τσιπ είναι σχεδόν το ήμισυ.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, αυτή η μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων στο Tainan βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ξεκινήσει τις λειτουργίες στο τέλος του 2021. Το Tainan είναι επίσης η πιο προηγμένη βάση παραγωγής τσιπ TSMC, η παραγωγή τσιπ ποσού 5nm για το τελευταίο iPhone Apple και MacBook επεξεργαστές.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση βιωσιμότητας της TSMC, η TSMC χρησιμοποιεί σήμερα 156.000 τόνους νερού κάθε μέρα. Η εταιρεία ανακυκλώθηκε 133,6 εκατομμύρια τόνους νερού το 2019, αλλά μόνο ένα μέρος του είναι αρκετά καθαρό για να επαναχρησιμοποιηθεί στη διαδικασία παραγωγής τσιπ.