Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Συρρίκνωση για δύο συναπτά έτη; Έρευνα: Οι παγκόσμιες κεφαλαιουχικές δαπάνες της βιομηχανίας ημιαγωγών μειώθηκαν κατά 19%

Συρρίκνωση για δύο συναπτά έτη; Έρευνα: Οι παγκόσμιες κεφαλαιουχικές δαπάνες της βιομηχανίας ημιαγωγών μειώθηκαν κατά 19%

Η ICInsights επεσήμανε ότι από το 1983 έχουν σημειωθεί έξι μειώσεις των κεφαλαιουχικών δαπανών στην παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών και πέντε από αυτές έχουν αποκατασταθεί για δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, με την ασθενέστερη αγορά ημιαγωγών φέτος, εκτιμάται ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών θα υιοθετήσουν μια συντηρητική πολιτική για τον προϋπολογισμό των κεφαλαιουχικών δαπανών μέχρι το επόμενο έτος.

Τα στατιστικά στοιχεία ICInsights δείχνουν ότι τα τελευταία 34 χρόνια, 1985-1986, 1992, 1997-1998, 2001-2002, 2008-2009, 2012-2013 και άλλες έξι περιόδους, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της βιομηχανίας ημιαγωγών παρουσιάζουν μείωση κατά 2 ψηφία.

Παρατηρήθηκε ότι μεταξύ 1983 και 2010, οι δαπάνες μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 45% σε δύο χρόνια μετά τη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών. Η ICInsights επεσήμανε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές ημιαγωγών θα μειώσουν τις δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής επιβράδυνσης, περιμένοντας την βελτίωση της απόδοσης. Μετά την περίοδο 4-6, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα αυξηθούν σημαντικά.

Επίσης, η Διεθνής Ένωση Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SEMI) επέκτεινε προηγουμένως την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων δαπανών για το παγκόσμιο εξοπλισμό FAB για το 2019, από μείωση 14% σε μείωση 19%, αλλά πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη το 2020, αυξάνεται κατά 20%.

Από την άλλη πλευρά, η Micron δήλωσε σε πρόσφατη έκθεση για τα κέρδη ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2020 θα είναι χαμηλότερες από αυτό το έτος. Η ICInsights πιστεύει ότι ο αμερικανός αποθηκευτικός γίγαντας Micron είναι σχετικά συντηρητικός όσον αφορά τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το επόμενο έτος, καθώς και τις προοπτικές της αγοράς. Αυτή η στάση είναι περίπου η ίδια με την τάση της βιομηχανίας ημιαγωγών.

Για να αντιμετωπίσει την ύφεση στην αγορά, το εργοστάσιο DRAM South Asia Branch μείωσε τον προϋπολογισμό των δαπανών αρκετές φορές. Η τελευταία εκτίμηση είναι ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για ολόκληρο το έτος θα είναι περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ωστόσο, το εργοστάσιο TSMC για δείκτες ημιαγωγών επιδιώκει την ηγετική θέση στην τεχνολογία και την προηγούμενη διάταξη των προηγμένων διαδικασιών στη μαζική παραγωγή, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι περίπου 10-11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, εκ των οποίων το 80% θα χρησιμοποιηθεί στις προηγμένες διεργασίες όπως 7, 5, 3 νανόμετρα, 10% που χρησιμοποιούνται στη σύνθετη συσκευασία και δοκιμή, άλλα 10% για ειδικές διεργασίες. Ο οικονομικός υπάλληλος He Limei είπε ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να διατηρούν υψηλό επίπεδο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.