Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Samsung φημολογείται ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών 5nm και chip baseband στο τέλος του έτους

Η Samsung φημολογείται ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών 5nm και chip baseband στο τέλος του έτους

Σύμφωνα με μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας "ZDNet Korea", πηγές αποκάλυψαν ότι η Samsung αναμένει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή επεξεργαστών εφαρμογών 5nm και τσιπ baseband στα τέλη του 2020. Ο λεγόμενος επεξεργαστής εφαρμογών 5nm και το chip baseband είναι οι Επεξεργαστής Snapdragon 875 και τσιπ X60 που είχε παραγγείλει προηγουμένως η Qualcomm από τη Samsung, καθώς και τον επεξεργαστή Exynos 1000 της Samsung.

Πηγές ανέφεραν ότι τα νέα της βιομηχανίας ότι η απόδοση της διαδικασίας 5nm της Samsung είναι κακή και ότι η Qualcomm σκέφτεται να παραδώσει επειγόντως κάποια τσιπ στην TSMC για αποκατάσταση είναι απλώς φήμες της αγοράς. Και η συνάντηση οικονομικής έκθεσης για το δεύτερο τρίμηνο της Samsung για το 2020 ανέφερε επίσης δημοσίως ότι η διαδικασία των 5 νανομέτρων θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και αναμένεται να ξεκινήσει την επέκταση των πελατών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και να τεθεί επίσημα σε μαζική παραγωγή.

Σύμφωνα με το τεχνολογικό φόρουμ της TSMC, η διαδικασία 5nm του TSMC είναι η πιο προηγμένη διαδικασία ημιαγωγών στον κόσμο. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά της διαδικασίας 7nm, η ταχύτητα του προϋπολογισμού αυξάνεται κατά 15%, η κατανάλωση ισχύος μειώνεται κατά 30% και η λογική πυκνότητα αυξάνεται κατά πολύ κατά 80%. Με την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας EUV στη διαδικασία των 5 νανομέτρων, εκτός από την εδραίωση της ηγετικής θέσης της TSMC σε προηγμένες διαδικασίες, η βελτιωμένη έκδοση των 5 νανομέτρων θα είναι επίσης επίσημα μαζική παραγωγή το 2021.

Η TSMC έχει αναπτύξει μια διαδικασία 4nm βασισμένη σε τεχνολογία 5nm. Εκτός από τις βελτιώσεις στην ταχύτητα του υπολογιστή, την κατανάλωση ενέργειας και την λογική πυκνότητα, έχει επίσης 100% συμβατότητα IP με το N5. Επομένως, μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σχεδιασμό N5 για να επιταχύνει τις κυκλοφορίες προϊόντων. Το N4 μετράει για το 2021 Επίσημη δοκιμαστική παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο.


Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Βιομηχανικής Ανάπτυξης της TrendForce, το μερίδιο αγοράς της TSMC στο τρίτο τρίμηνο του 2020 παραμένει πάνω από το μισό, φτάνοντας το 53,9%, αύξηση 21% την ίδια περίοδο το 2019. Παρόλο που η Samsung παρακολουθεί στενά το δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 17,4%, το ποσοστό του είναι μικρότερο από το ένα τρίτο της TSMC και η ετήσια ανάπτυξή της είναι μόνο 4%. Αντιμέτωποι με την έντονη δυναμική της TSMC, η Samsung έχει ακόμα πολύ χώρο για προσπάθεια.