Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η πρόταση της STMicroelectronics για χαλάρωση της απαγόρευσης της Huawei απορρίφθηκε από την BIS

Η πρόταση της STMicroelectronics για χαλάρωση της απαγόρευσης της Huawei απορρίφθηκε από την BIS

Στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους, το Γραφείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών των ΗΠΑ ενέτεινε τους περιορισμούς στην Huawei. Όλες οι εταιρείες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό και τεχνολογίες των Η.Π.Α. πρέπει να αποκτήσουν άδεια στις Η.Π.Α. προτού δώσουν συγκεκριμένες μάρκες σε συνεργάτες όπως η Huawei ή το HiSilicon. .


Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τους κανονισμούς ελέγχου των εξαγωγών τους, οι παγκόσμιοι προμηθευτές της Huawei άρχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην παραγωγή της Huawei και προσπάθησαν να βοηθήσουν το απόθεμα της Huawei όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την προθεσμία αποστολής (14 Σεπτεμβρίου) που έθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Προκειμένου να μην χαθεί η Huawei, ένας μεγάλος πελάτης, ορισμένοι ξένοι προμηθευτές έγραψαν επίσης στο Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας των ΗΠΑ (BIS), ελπίζοντας να χαλαρώσουν την απαγόρευση της Huawei, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατέληξαν σε αποτυχία.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Terry Blanchard, δικηγόρος της STMicroelectronics (ST), έγραψε στον Matthew Borman, αναπληρωτή διευθυντή της Εξαγωγικής Διοίκησης της BIS, ελπίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν την απαγόρευση της Huawei στον κόμβο των 28nm, δηλαδή, μόνο περιορισμός της προσφοράς προηγμένων προϊόντων επεξεργασίας κάτω των 28nm.

Ο Terry Blanchard είπε ότι η BIS έχει επισημάνει με σαφήνεια ότι ο "Νόμος περί μεταρρύθμισης των εξαγωγών των ΗΠΑ" (ECRA) παρέχει μια νομική βάση για την κύρια αρχή της BIS. Στο άρθρο 1752 του ECRA, το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος ορίζουν ότι το BIS μπορεί να χρησιμοποιεί ελέγχους εξαγωγών μόνο στον βαθμό που είναι απαραίτητος για τον περιορισμό της εξαγωγής ειδών που θα μπορούσαν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό το στρατιωτικό δυναμικό οποιασδήποτε άλλης χώρας ή περιοχής και ότι αυτά τα είδη θα έβλαπταν εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Terry Blanchard επεσήμανε επίσης ότι ο ECRA ορίζει επίσης ότι η εξουσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών περιορίζεται στην «προστασία της αμερικανικής τεχνολογικής προόδου». Ωστόσο, οι κανονισμοί ελέγχου των εξαγωγών που ενημερώθηκαν στις 15 Μαΐου απέτυχαν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο και υπερέβησαν την εξουσιοδότηση που έχει εκχωρηθεί.

Ο Terry Blanchard τόνισε ότι πολλές από τις συσκευές που χρησιμοποιεί η STMicroelectronics στην κατασκευή προϊόντων για την Huawei βασίζονται σε τεχνολογίες που έχουν τεθεί στην αγορά από το 2011 ή νωρίτερα. Αυτές οι συσκευές έχουν πλήρεις λειτουργίες και επαρκούν για την STMicroelectronics για την παραγωγή προϊόντων που έχουν συναφθεί με την Huawei. Επιπλέον, οι κινεζικές εταιρείες διαθέτουν ήδη τεχνολογίες επεξεργασίας 28nm και άνω που υποστηρίζονται από εξοπλισμό εκτός ΗΠΑ. Επομένως, οι προσωρινοί τελικοί κανονισμοί δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο της «προστασίας της αμερικανικής τεχνολογικής προόδου».

"Ούτε τα είδη που παράγονται από την ST, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις παραγωγής, ούτε η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του εξοπλισμού μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο στρατιωτικό δυναμικό οποιασδήποτε άλλης χώρας", δήλωσε ο Terry Blanchard. "Από πλευράς εθνικής ασφάλειας, το BIS Αυτό που πρέπει να ανησυχεί είναι τα προϊόντα που απαιτούν πιο προηγμένες διαδικασίες, όπως κόμβοι 16nm, 7nm και κάτω. Αυτές οι διαδικασίες χρησιμοποιούνται συνήθως για προηγμένα τσιπ υπολογιστών, ψηφιακά προϊόντα και προϊόντα ασφαλείας, αντί για για προϊόντα αναλογικού και μικτού σήματος της ST. "

Τα προϊόντα της ST χρησιμοποιούν κυρίως παλαιότερους και λιγότερο πυκνούς κόμβους όπως 28nm, 65nm και 130nm, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ραδιοσυχνοτήτων (RF) (όπως ενισχυτές ισχύος και διακόπτες) και προϊόντα μετατροπής σήματος. Ο Terry Blanchard είπε ότι από άποψη ασφάλειας, αυτοί οι κόμβοι δεν έχουν μεγάλη σημασία. Επομένως, οι ώριμες διαδικασίες 28nm και άνω δεν σχετίζονται ουσιαστικά με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η STMicroelectronics απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τροποποιήσουν τον τελικό κανόνα ώστε να μην ισχύει για προϊόντα που χρησιμοποιούν κόμβους τεχνολογίας 28nm ή παλαιότερους.

Εκτός από τη χαλάρωση της απαγόρευσης της Huawei, η STMicroelectronics υπέβαλε επίσης αίτημα για παράταση της περιόδου παράδοσης. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της BIS στις 15 Μαΐου, οι παραγγελίες που παράγουν οι προμηθευτές της Huawei πρέπει να εξαχθούν, να επανεξαχθούν και να πραγματοποιηθεί εγχώρια μεταφόρτωση εντός 120, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να παραδοθούν άλλα προϊόντα στην Huawei μετά τις 14 Σεπτεμβρίου. Η STMicroelectronics ζήτησε η περίοδος 120 ημερών παρατείνεται σε 180 ημέρες, επειδή ο κύκλος παραγωγής πολλών προϊόντων ξεκινά από την παραλαβή υλικών και χρειάζεται 180 ημέρες για να ολοκληρωθεί η παραγωγή.

Ο Terry Blanchard επεσήμανε ότι η STMicroelectronics απαιτεί πολλά βήματα για την ολοκλήρωση του τελικού προϊόντος και ότι η προθεσμία των 120 ημερών δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Προς το παρόν, ο χρόνος παράδοσης προϊόντων της STMicroelectronics είναι 26 εβδομάδες (συμπεριλαμβανομένων 2 εβδομάδων αγοράς, εισαγωγής παραγγελίας και ρύθμισης, 23 εβδομάδες χρόνου παραγωγής και 1 εβδομάδα χρόνου εφοδιαστικής).

Από τις 15 Μαΐου, η STMicroelectronics διαθέτει μια σειρά έργων Huawei στα πρώτα στάδια της παραγωγής, μερικά βρίσκονται στο στάδιο της προμήθειας πρώτων υλών και αυτές οι πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα προϊόντα της Huawei και της Huawei και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους πελάτες. Επομένως, η STMicroelectronics χρειάζεται 180 ημέρες για να ολοκληρώσει τις εργασίες παραγωγής που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αν και οι δύο απόψεις που διατυπώνονται από την STMicroelectronics είναι βάσιμες και μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τις πραγματικές σκέψεις άλλων προμηθευτών της Huawei, η BIS απέρριψε τις απόψεις που διατύπωσε η STMicroelectronics ενώ ανακοίνωσε έναν πλήρη αποκλεισμό της Huawei στις 17 Αυγούστου.

Όσον αφορά τη χαλάρωση της απαγόρευσης σε κόμβους άνω των 28nm, η BIS είπε ότι, προκειμένου να καταστεί συνεπές το πεδίο ελέγχου όλων των έργων στην EAR, η πρόταση απορρίφθηκε.

Η BIS επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν το ενδεχόμενο καθιέρωσης τεχνικών παραμέτρων πριν από την εφαρμογή των κανόνων στις 15 Μαΐου και αποφάσισαν ότι είναι απαραίτητο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επανεξετάσει όλες τις συναλλαγές για να προσδιορίσει εάν συνεπάγονται ζητήματα εθνικής ασφάλειας ή εξωτερικής πολιτικής και είναι συνεπή με την καταγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών. Έλεγχος των εμπορευμάτων.

Σε απάντηση στην πρόταση της STMicroelectronics για παράταση της περιόδου παράδοσης 120 ημερών, η BIS δεν απάντησε θετικά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι αρχικοί κανονισμοί θα παραμείνουν αμετάβλητοι και οι προμηθευτές της Huawei δεν θα μπορούν να παραδώσουν προϊόντα στην Huawei μετά τις 14 Σεπτεμβρίου.

Πλησιάζει η 14η Σεπτεμβρίου. Παρόλο που έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι ορισμένοι από τους προμηθευτές της Huawei δίνουν προτεραιότητα στην παραγωγή για την Huawei, είναι προβλέψιμο ότι ορισμένοι προμηθευτές θα εξακολουθήσουν να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την παραγωγή τους πριν από τις 14 Σεπτεμβρίου.