Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το SK Hynix θα επενδύσει 800 δισεκατομμύρια κέρδη εξοπλισμού στο εργοστάσιο M16 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Το SK Hynix θα επενδύσει 800 δισεκατομμύρια κέρδη εξοπλισμού στο εργοστάσιο M16 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η SK Hynix θα επενδύσει 800 δισεκατομμύρια κέρδη (709 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στον εξοπλισμό για το νέο Fab M16. Το εργοστάσιο M16 ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και θα χρησιμοποιήσει εξαιρετική υπεριώδη λιθογραφία (EUV) για να παράγει μάρκες μνήμης στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις αναφορές Etnews, το SK Hynix σχεδιάζει να εισαγάγει εξοπλισμό για το M16, με είσοδο δίσκου 12 ιντσών ως πρότυπο μηνιαία παραγωγική ικανότητα 18.000 τεμαχίων εξοπλισμού.

Αυτό το επενδυτικό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα. Η SK Hynix συζήτησε τη λεπτομερή πρόοδο με τους προμηθευτές εξοπλισμού στην Κορέα και στο εξωτερικό. Όσον αφορά το ποσό, η κλίμακα έχει κερδηθεί περίπου 800 δισεκατομμύρια. Μια βιομηχανία εμπιστευτικά που καταλαβαίνει το θέμα, δήλωσε: "Το SK Hynix σχεδιάζει να επενδύσει σε M16 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε κλίμακα 18Κ. Όσο γνωρίζω, διαπραγματεύονται επί του παρόντος την αγορά του εξοπλισμού. "

Αναφέρεται ότι αυτό ήταν αρχικά επενδυτικό σχέδιο 2022 του Sk Hynix. Εντούτοις, ενόψει της συνέχισης της ισχυρής ζήτησης στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών, η εταιρεία δήλωσε στο διάσκεψη των κερδών του πρώτου τριμήνου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, "προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσφοράς ολόκληρης της βιομηχανίας ημιαγωγών, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ορισμένους Επενδύσεις εξοπλισμού από το επόμενο έτος έως το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. "

Το εργοστάσιο M16 βρίσκεται στο Icheon, Gyeonggi-do, Νότια Κορέα. Ξεκίνησε την κατασκευή τον Νοέμβριο του 2018 με μια επένδυση ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων κερδισμένων. Η κατασκευή διήρκεσε 25 μήνες και ολοκληρώθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Το SK Hynix εισήγαγε επίσης την πρώτη του μηχανή λιθογραφίας EUV.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στη Νότια Κορέα προετοιμαζόταν για την παραγωγή «στάθμης 10-ναναμετρομέτρου τέταρτης γενιάς» (1α) DRAM κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, δεδομένου ότι 1α DRAM είναι ένα νέο προϊόν με βάση την τελευταία τεχνολογία, αναμένεται ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη σταθεροποίηση του ποσοστού απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung Electronics σχεδιάζει επίσης να παράγουν μαζικά παραγωγή 1α DRAM κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το αν ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πρώτων γιγάντων στην παγκόσμια αγορά DRAM έχει αναφλεγεί για μάρκες μνήμης επόμενης γενιάς έχει προκαλέσει την προσοχή της βιομηχανίας. Επιπλέον, ο Micron, ο οποίος κατατάσσεται τρίτος, είναι σχετικά καθυστέρηση πίσω από την εισαγωγή της τεχνολογίας EUV και τα προϊόντα μάρκας επόμενης γενιάς μνήμης εξακολουθούν να βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης.