Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > SK Group να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη Νοτιοανατολική Ασία για να αναζητήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες

SK Group να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη Νοτιοανατολική Ασία για να αναζητήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες

Σύμφωνα με την Times της Κορέας, η SK Group δήλωσε την Τρίτη ότι η ομάδα ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επενδύσεις της στη Νοτιοανατολική Ασία μέσω της θυγατρικής της SK Southeast Asia Investment. Αυτή θα είναι η τρίτη εισβολή του ομίλου σε αυτήν την άνοδο της αγοράς.

Η SK E & S, εταιρεία φυσικού αερίου και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της SK Group, συνεδρίασε στις 30 Ιανουαρίου και αποφάσισε να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει 100 εκατομμύρια μετοχές της SK South East Asia Investment, θυγατρικής της SK Group. Οι άλλες θυγατρικές της SK Group, η SK Holdings, η SK Innovation, η SK Telecom και η SK Hynix, αναμένεται να συνεισφέρουν 100 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, με συνολική επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Σχετικά με το σχέδιο, η SK Group επιβεβαίωσε ότι προσπαθεί να βρει επενδυτικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ασία και η θυγατρική της προσπαθεί επί του παρόντος να συγκεντρώσει κεφάλαια, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση. Η SK E & S ανακοίνωσε επίσημα το επενδυτικό της σχέδιο στη Νοτιοανατολική Ασία, αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενέκριναν το επενδυτικό σχέδιο, αλλά άλλες θυγατρικές του ομίλου SK δεν έχουν ακόμη συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Παραμένει να δούμε πού θα ενταχθούν τα κεφάλαια αυτά. Όταν η ομάδα επένδυσε σε βιετναμέζικες εταιρείες, χαρακτήρισε την εξαγορά μετοχικού κεφαλαίου «στρατηγική εταιρική σχέση» και σημείωσε ότι επιδιώκει να προωθήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και όχι μόνο δικαιώματα διαχείρισης.

Τον Αύγουστο του 2018, πέντε θυγατρικές, μεταξύ των οποίων η SK Holdings, η SK Innovation, η SK Telecom, η SK Hynix και η SK E & S ίδρυσαν μια κοινή επιχείρηση, την SK Investment South East Asia. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη και ειδικεύεται στην επένδυση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Μέσω των επενδυτικών θυγατρικών της, η SK Group επιδιώκει να διευρύνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Από την ίδρυσή της, η επενδυτική πλατφόρμα διπλασίασε τις επενδύσεις της στις Vingroup και Masan Group, τις σημαντικότερες επιχειρηματικές ομάδες του Βιετνάμ, το 2018 και το 2019.