Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Qualcomm μπορεί να αναπτύξει πιο ισχυρά τσιπ υπολογιστή ARM για να ανταγωνιστεί την Apple

Η Qualcomm μπορεί να αναπτύξει πιο ισχυρά τσιπ υπολογιστή ARM για να ανταγωνιστεί την Apple

Επί του παρόντος, η Qualcomm υιοθετεί τον υπάρχοντα πυρήνα του ARM και το εφαρμόζει στο chip. Με το λανσάρισμα του Snapdragon 888, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σχεδόν, αλλά φαίνεται ότι το τσιπ 5nm M1 της Apple θα δώσει στην Qualcomm την απόλυτη ώθηση. Η εξαγορά της Nuvia από την Qualcomm μπορεί να τη βοηθήσει να δημιουργήσει προσαρμοσμένα σχέδια πυρήνα αντί να λάβει εξουσιοδότηση για χρήση υφιστάμενων βασικών σχεδίων.

Η WinFuture ανέφερε ότι στο μέλλον, η Qualcomm δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στην απόκτηση σχεδίων ARM CPU για τις δικές της μάρκες. Παρόλο που η Qualcomm κάνει αυτήν τη στιγμή, αναφέρεται ότι το σχέδιό της είναι να καταπολεμήσει την Apple αναπτύσσοντας έναν προσαρμοσμένο πυρήνα. Μέσω της εξαγοράς της Nuvia, η Qualcomm έχει την ευκαιρία να το κάνει αυτό.

Η Nuvia διαθέτει άδεια αρχιτεκτονικής όπως η Apple, η οποία θα επιτρέψει στην Qualcomm να αναπτύξει προσαρμοσμένους πυρήνες, οι οποίοι θα είναι επίσης οικονομικά αποδοτικοί για τους κατασκευαστές chipset αντί να αποκτήσουν υπάρχουσες άδειες σχεδιασμού. Αποδεικνύεται ότι αν αυτό θέλει η Qualcomm, δεν θα είναι πολύ. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Qualcomm επαίνεσε το τσιπ M1 της Apple, λέγοντας ότι αυτό το τσιπ είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ίσως μια μέρα στο μέλλον, θα δούμε επίσης τις προσαρμοσμένες μάρκες της Qualcomm. Αποδεικνύεται ότι η εταιρεία δοκιμάζει αυτό που φαίνεται να είναι ανταγωνιστής του M1, με τον εσωτερικό αριθμό Snapdragon SC8280. Προφανώς, δοκιμάζεται σε φορητό υπολογιστή 14 ιντσών που υποστηρίζει μνήμη έως 32 GB και ενσωματώνει μόντεμ 5G. Το τσιπ Apple M1 στερείται προφανώς αυτών των δύο πτυχών του σχεδιασμού.

Ελπίζω ότι αυτό το επερχόμενο τσιπ θα έχει καλύτερη απόδοση από το Snapdragon 8cx Gen 2. Εάν επιτύχει τελικά, ίσως να δούμε την άφιξη προσαρμοσμένων σχεδίων από τους συνεργάτες έξυπνων τηλεφώνων της Qualcomm. Ανεξάρτητα από το τι σχεδιάζει η Qualcomm, είναι καλύτερο να μην σταματήσετε στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κολοσσός της Νότιας Κορέας Samsung μπορεί να ανακοινώσει ένα νέο chipset Exynos με την AMD GPU ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.