Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Κυκλοφόρησε το πρώτο 5G SoC Snapdragon 690 της σειράς Qualcomm 6: Η απόδοση της CPU αυξήθηκε κατά 20%

Κυκλοφόρησε το πρώτο 5G SoC Snapdragon 690 της σειράς Qualcomm 6: Η απόδοση της CPU αυξήθηκε κατά 20%


Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της πρώτης πλατφόρμας Snapdragon 6 Series 5G, Snapdragon 690, για να επιταχύνει την υποστήριξη της σειράς προϊόντων Snapdragon για 5G και να προωθήσει περαιτέρω την ευρεία δημοτικότητα της εμπειρίας 5G παγκοσμίως.

Το Snapdragon 690 χρησιμοποιεί μια τεχνολογία επεξεργασίας 8 νανομέτρων και ενσωματώνει ένα σύστημα βασικής ζώνης και ραδιοσυχνοτήτων X51. Το Snapdragon 690 υποστηρίζει διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων 5G στον κόσμο, λειτουργίες δικτύωσης SA και NSA, TDD και FDD και δυναμική κοινή χρήση φάσματος (DSS). και υποστηρίζει παγκόσμιες κάρτες πολλαπλών SIM για την παγκόσμια αγορά.

Για πρώτη φορά, το Snapdragon 690 φέρνει πολλές από τις πιο δημοφιλείς εμπειρίες για κινητά στη σειρά Snapdragon 6.

Όσον αφορά τη λήψη βίντεο, το Snapdragon 690 είναι επίσης η πρώτη φορητή πλατφόρμα της σειράς Snapdragon 6 που υποστηρίζει τη λήψη βίντεο 4K HDR και μπορεί να υποστηρίξει έως και 192 εκατομμύρια pixel.

Το Snapdragon 690 είναι επίσης η πρώτη φορητή πλατφόρμα της σειράς Snapdragon 6 που μπορεί να υποστηρίξει οθόνη 120Hz, η οποία μπορεί να προσφέρει μια πολύ ομαλή εμπειρία UI.

Όσον αφορά το AI, το Snapdragon 690 υποστηρίζει τον κινητήρα Qualcomm AI πέμπτης γενιάς και ενσωματώνει τον επιταχυντή τανυστή Hexagon, κάνοντας τη συνολική απόδοση του AI έως και 70% υψηλότερη από την προηγούμενη γενιά.

Το Snapdragon 690 ενσωματώνει μια νέα βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική CPU, παρέχοντας έως και 20% βελτίωση της απόδοσης της CPU. Εν τω μεταξύ, η ταχύτητα επεξεργασίας της απόδοσης γραφικών αυξάνεται έως και 60%.

Σύμφωνα με τον Ma Xiaomin, διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων στην Qualcomm, το μέγιστο ποσοστό κατερχόμενης ζεύξης που μπορεί να υποστηριχθεί στο Snapdragon X51 είναι 2,5Gbps. Όσον αφορά την CPU, το Snapdragon 690 χρησιμοποιεί CPU Kryo 560, 2 μεγάλους πυρήνες A77 συν 6 μικρούς πυρήνες αρχιτεκτονική A55. η μεγάλη συχνότητα πυρήνα A77 είναι 2,0 GHz, η μικρή συχνότητα πυρήνα είναι 1,7GHz. Η GPU είναι Adreno619L.

Από τις παραμέτρους και τις δυνατότητες απόδοσης, μπορούμε να δούμε ότι η σειρά Snapdragon 6 κληρονομεί περίπου τις κορυφαίες δυνατότητες 8 σειρών και 7 σειρών. Για παράδειγμα, υποστήριξη για οθόνη 4K HDR και Full HD και 120Hz. Ο Ma Xiaomin είπε ότι αυτά τα σημεία λειτουργίας θα γίνουν μια από τις τάσεις που κυνηγούν οι καταναλωτές την επόμενη χρονική περίοδο και ότι η πλατφόρμα Snapdragon 690 είναι πλήρως προετοιμασμένη για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. Αυτό θα έχει επίσης μια περαιτέρω ώθηση για την πτώση της τιμής των τερματικών 5G.

Αναμένεται ότι τα εμπορικά τερματικά εξοπλισμένα με Snapdragon 690 θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2020.