Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Από τα θέματα αποθεμάτων θα περιορίσουν την παγκόσμια τάση ανάπτυξης ημιαγωγών το 2021

Από τα θέματα αποθεμάτων θα περιορίσουν την παγκόσμια τάση ανάπτυξης ημιαγωγών το 2021

Σύμφωνα με την έρευνα της έρευνας της έρευνας της έρευνας Semiconductor, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Στατιστικών Εμπορίου Semiconductor (WST), οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 123,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση κατά 3,6% από το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση του 17,8% από την ίδια περίοδο πέρυσι. , Αλλά η έλλειψη αποθέματος μπορεί να περιορίσει την αύξηση του ημιαγωγού το 2021.

Ο ακόλουθος πίνακας παρουσιάζει τις μεταβολές των εσόδων των κορυφαίων 14 εταιρειών ημιαγωγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και την καθοδήγηση για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο (εάν υπάρχει). Μεταξύ των 12 εταιρειών που απελευθέρωσαν τις οικονομικές εκθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Intel, Qualcomm και η Stmicroelectronics έχουν έσοδα που έχουν μειωθεί σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Και οι τρεις εταιρείες αναμένουν τα έσοδά τους στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να πέσουν περίπου 4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Η Intel και η Qualcomm δήλωσαν ότι υπόκεινται σε περιορισμούς εφοδιασμού. Η StmicroElectronics απέδωσε αυτή τη μείωση των εποχιακών τάσεων.


Το εισόδημα των υπόλοιπων εταιρειών έχει αυξηθεί, τα έσοδα του NXP Semiconductors αυξήθηκαν κατά 2,4% και τα έσοδα του Mediatek αυξήθηκαν κατά 12,1%. Οι εταιρείες αυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Οι περιορισμοί της προμήθειας NXP ως ο λόγος για την επιφυλακτική πρόβλεψή του. Ως εκ τούτου, από τις 9 εταιρείες που παρείχαν καθοδήγηση για το δεύτερο τρίμηνο, το 4 έδειξε ότι η προσφορά τους περιορίστηκε.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει η περιορισμένη προμήθεια της βιομηχανίας ημιαγωγών;

Μια πρόσφατη έκθεση του ZDNet ισχυρίστηκε ότι μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια για να επιλύσει την έλλειψη ημιαγωγών. Η CNBC ανέφερε έναν αναλυτή λέγοντας ότι η έλλειψη αυτή δεν μπορεί να επιλυθεί μέχρι το 2023. Η έκθεση CNBC ανέφερε επίσης μια έκθεση Gartner που δήλωσε ότι η έλλειψη θα συνεχιστεί για έξι μήνες. Ο πρόεδρος του TSMC Liu Deyin είπε πρόσφατα σε μια συνέντευξη με το πρόγραμμα "60 λεπτών" του CBS ότι το TSMC μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών για ημιαγωγούς αυτοκινήτων έως τα τέλη Ιουνίου, αλλά τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού ενδέχεται να προκαλέσουν την αυτοκινητοβιομηχανία. Καθυστέρηση για μερικούς ακόμα μήνες.

Τουλάχιστον από το 2021 έως το 2022, η παγκόσμια οικονομία και οι βασικές αγορές τερματικού εξοπλισμού θα οδηγήσουν την αύξηση της ζήτησης ημιαγωγών. Η IDC προβλέπει ότι οι πωλήσεις smartphone θα ανακάμψουν από -6,7% το 2020 σε θετική αύξηση 5,5% το 2021 και αργή στο 3,7% το 2022. Το 2020, η αγορά προσωπικών υπολογιστών έχει αυξηθεί κατά 13%, όπως εργάζεται από το σπίτι και την εκπαίδευση τη ζήτηση κίνησης. Η IDC προβλέπει ότι η ανάπτυξη το 2021 θα είναι ακόμη ισχυρότερη, με τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών να αυξάνεται κατά 18%. Αναμένεται ότι μέχρι το 2022, η αγορά του υπολογιστή θα διορθωθεί, προς τα κάτω 5%. Το Ward Intelligence και το Morningstar προβλέπουν ότι οι αποστολές οχημάτων ελαφρού δασμού θα αυξηθούν έντονα κατά 11% το 2021 μετά από πτώση 15% το 2020. Μέχρι το 2022, η αύξηση των ελαφρών οχημάτων θα επιβραδύνει το 7%, υψηλότερο από τη μακροπρόθεσμη τάση. Ωστόσο, η έλλειψη ημιαγωγών αυτοκινήτων μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη το 2021.


Καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την επιδημία, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθεί η αγορά ημιαγωγών το 2021. Η ανάκαμψη της ζήτησης ηλεκτρονικών προϊόντων αντισταθμίστηκε από έλλειψη ημιαγωγών. Οι ελλείψεις θα προωθήσουν τις τιμές ορισμένων ημιαγωγών, αλλά άλλοι καθορίζονται από μακροπρόθεσμες συμβάσεις. Χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να οικοδομήσουμε ένα νέο εργοστάσιο ημιαγωγών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, τα υπάρχοντα εργοστάσια μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πρόσφατη πρόβλεψη της αγοράς ημιαγωγών το 2021 χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Τον Δεκέμβριο του 2020, η WSTS προβλέπει αύξηση 10,9% το 2021. Η πρόβλεψη της IDC είναι για αύξηση κατά 12,5% το 2021. Η IDC επεσήμανε ότι η ισχυρή αύξηση στις μεγάλες αγορές ημιαγωγών θα αντισταθμιστεί από τους περιορισμούς εφοδιασμού. IC Insights πιστεύει ότι η ισχυρή ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και η μέτρια ανάπτυξη στα επόμενα τρία τρίμηνα θα οδηγήσει τη βιομηχανία ημιαγωγών να αυξηθεί κατά 19% φέτος.


Η τελευταία πρόβλεψη του ημιαγωγού είναι παρόμοια με τις ιδέες IC, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% το 2021. Η νοημοσύνη ημιαγωγών πιστεύει ότι η ισχυρή ζήτηση θα οδηγήσει ταχεία ανάπτυξη, αν και οι ελλείψεις μπορούν να περιορίσουν αυτή την τάση. Εάν δεν υπάρχουν περιορισμοί προμήθειας, ο πιθανός ρυθμός ανάπτυξης θα μπορούσε να είναι περίπου 25%. Η Semiconductor Intelligence προβλέπει ότι μέχρι το 2022, η ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών θα επιβραδύνει το 12%, το οποίο είναι ακόμα υψηλότερο από την αύξηση της μακροπρόθεσμης τάσης 6% έως 7%.