Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Nikkei: Η Huawei διαθέτει Intel, Xilinx και άλλες βασικές μάρκες των ΗΠΑ και το απόθεμα είναι αρκετό για δύο χρόνια

Nikkei: Η Huawei διαθέτει Intel, Xilinx και άλλες βασικές μάρκες των ΗΠΑ και το απόθεμα είναι αρκετό για δύο χρόνια

Η Nikkei Asian Review ανέφερε ότι πηγές αποκάλυψαν ότι η Huawei έχει δεσμεύσει βασικές μάρκες ΗΠΑ για έως και δύο χρόνια για να προστατεύσει την επιχείρησή της από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές, το επίκεντρο των αποθεμάτων της Huawei είναι τα τσιπ διακομιστών που παράγονται από Intel και διακομιστές και προγραμματιζόμενα τσιπ ελεγκτή από την Xilinx. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης βασικών σταθμών της Huawei και της αναδυόμενης επιχείρησης cloud. έτος.

Η πηγή επεσήμανε ότι μετά τον νέο γύρο κυρώσεων στις 15 Μαΐου, η Huawei δεν διαθέτει μακροπρόθεσμα προϊόντα αντικατάστασης που είναι άμεσα διαθέσιμα. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εμποδίσει την παραγωγή τσιπ Huawei. Επιπλέον, οι αναλυτές ανέφεραν ότι η μακροπρόθεσμη εξάρτηση από την κατανάλωση αποθεμάτων θα καταστρέψει τελικά την ανταγωνιστικότητα της Huawei.

Λίγο μετά τη σύλληψη του διευθυντή της Huawei, Meng Wanzhou στον Καναδά, η Huawei άρχισε να αγοράζει μάρκες στα τέλη του 2018, αποκάλυψαν πηγές.

Η Huawei αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία ξόδεψε 177,4 δισεκατομμύρια RMB το 2019 για να κρατήσει μάρκες, εξαρτήματα και υλικά, αύξηση 73% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόλο που η Huawei δεν έχει αποκαλύψει τον σκοπό της αγοράς τσιπ της, πηγές ανέφεραν ότι η Huawei είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να συσσωρεύσει απόθεμα από την Xilinx. Τα προγραμματιζόμενα τσιπ της Xilinx είναι ασυναγώνιστα και είναι κρίσιμα για τους σταθμούς βάσης και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της Huawei.

Στελέχη και πηγές προμηθευτών της Huawei δήλωσαν στη Nikkei ότι οι προγραμματιζόμενες μάρκες της Xilinx είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, και ακόμη και το HiSilicon της Huawei δεν μπορεί να ταιριάξει.

Η Xilinx είπε ότι επειδή τα τσιπ της χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαστημική και αμυντική τεχνολογία, έχει ισχυρό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια. Η επιστροφή της παραγωγής Xilinx στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την κυβέρνηση Trump να αναγκάσει την TSMC να ιδρύσει εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, η Huawei εργάζεται επίσης σκληρά για να αγοράσει τσιπ διακομιστή προηγμένης τεχνολογίας από την Intel και την AMD. Αυτοί οι δύο κατασκευαστές των ΗΠΑ ελέγχουν σχεδόν το 98% της παγκόσμιας αγοράς CPU διακομιστών. Σε σύγκριση με τους CPU των απλών υπολογιστών, οι διακομιστές CPU είναι πιο περίπλοκοι και η υπολογιστική ισχύς είναι ισχυρότερη, επομένως είναι απαραίτητη για την αναπτυσσόμενη επιχείρηση cloud της Huawei.

Από τον Μάιο του περασμένου έτους, η Huawei δεν μπόρεσε να αγοράσει μάρκες απευθείας από εταιρείες των ΗΠΑ χωρίς ειδική έγκριση. Ωστόσο, άτομα που είναι εξοικειωμένα με αυτό το θέμα δήλωσαν ότι η Huawei μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα αποθέματα τσιπ στις Η.Π.Α. μέσω άλλων διαθέσιμων καναλιών, όπως τοπικούς διανομείς και εμπόρους chip, και ακόμη και να απαιτήσει από τους προμηθευτές της να αγοράσουν μάρκες για αυτούς. Είπαν ότι αν και η Huawei μπορεί να αποκτήσει μόνο spot, δεν μπορεί να προσαρμόσει ή να λάβει τεχνική υποστήριξη, αλλά ήταν πάντα πρόθυμη να πληρώσει πολύ υψηλότερες από τις κανονικές τιμές για αυτές τις μάρκες.

Η πηγή αποκάλυψε επίσης ότι από πέρυσι, η Huawei αυξάνει τα αποθέματα DRAM και NAND από τις Samsung, SK Hynix, Micron και Armor (Toshiba Storage). Η Korea Economic Daily ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Huawei αναζήτησε τη Samsung και τη SK Hynix για να εξασφαλίσει σταθερή τροφοδοσία των τσιπ μνήμης.

Μία από τις πηγές είπε ότι πρόκειται για την κράτηση υλικών για τον πόλεμο. Η ιδέα της Huawei είναι ότι εάν η πραγματική μηνιαία ζήτηση είναι μόνο 100 σύνολα, θα παραγγείλει 150 σύνολα και η περίσσεια θα μετατραπεί σε απόθεμα. Σε σύγκριση με τα τσιπ επεξεργαστών που συχνά αναβαθμίζονται επαναληπτικά, τα τσιπ μνήμης δημιουργούνται εύκολα.

Οι Xilinx, Intel και AMD τόνισαν όλοι τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς των ΗΠΑ. Η CAYER δήλωσε μόνο ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας ήταν σύμφωνες με τους κανόνες και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Η ύπαρξη επαρκούς αποθέματος chip είναι ζωτικής σημασίας για την Huawei να λανσάρει προϊόντα εγκαίρως. Επιπλέον, οι εμπιστευτικοί της βιομηχανίας δήλωσαν ότι η Κίνα αυτή τη στιγμή δεν έχει την ικανότητα να κατασκευάζει παγκόσμια ανταγωνιστικά τσιπ μνήμης. Αυτό το γεγονός ωθεί την Huawei να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ να επεκτείνει τους περιορισμούς ξανά.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι παρά τα εφεδρικά μέτρα της Huawei, σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς ελέγχου των εξαγωγών, η θέση της εταιρείας στην αγορά και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων ενδέχεται να εξακολουθούν να αποδυναμώνουν σημαντικά. Ο Paul Triolo, επικεφαλής έρευνας στον Όμιλο Eurasia, μια εταιρεία συμβούλων κινδύνων, δήλωσε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ ενδέχεται να επικεντρωθούν στην επιχείρηση υποδομών της Huawei, στις θυγατρικές της, στις υπηρεσίες cloud και στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο ανταγωνισμός σε αυτές τις βιομηχανίες είναι έντονος και απαιτεί τη δυνατότητα γρήγορης επανάληψης του σχεδιασμού και ενσωμάτωσης των πιο πρόσφατων και καλύτερων τεχνολογιών από διάφορες πηγές.