Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Κορεατικά μέσα ενημέρωσης: Η Samsung και η SK Hynix βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση μετά την «διακοπή» της Huawei

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης: Η Samsung και η SK Hynix βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση μετά την «διακοπή» της Huawei

Σύμφωνα με μια έκθεση businesskorea, αναμένεται ότι η τιμή του DRAM το τέταρτο τρίμηνο θα επηρεαστεί από το μεγάλο απόθεμα και την περιορισμένη προσφορά της Huawei. Η Huawei ήταν ο κύριος πελάτης της Samsung και της SK Hynix, αντιπροσωπεύοντας 3% και 12% των πωλήσεων αντίστοιχα. Αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές.


Ο οργανισμός έρευνας αγοράς DRAM eXchange επισήμανε σε πρόσφατη έκθεση ότι η τιμή του διακομιστή DRAM 8 GB DDR4 είναι 2,99 δολάρια ΗΠΑ, η οποία δεν έχει αλλάξει σημαντικά για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Η τιμή spot τις πρώτες τρεις εβδομάδες του περασμένου μήνα ήταν μεταξύ 2,5 και 2,6 $. Περίπου δύο εβδομάδες πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περιορισμούς στη Huawei, η τιμή άρχισε να αυξάνεται. Σύμφωνα με το DRAM eXchang, η πρόσφατη αύξηση των τιμών σχετίζεται με την αύξηση του αποθέματος της Huawei και αναμένεται ότι οι τιμές το τρίτο τρίμηνο θα μειωθούν κατά 10%.

Ταυτόχρονα, το TrendForce, ένας άλλος οργανισμός έρευνας αγοράς, προσαρμόζει την πρόβλεψή του για πτώση τιμών διακομιστή DRAM από 10% -15% σε 13% -18% και επεσήμανε ότι το απόθεμα ODM διακομιστή είναι πολύ μεγάλο ως ο κύριος λόγος για τη μείωση των τιμών . Η TrendForce είπε επίσης, "Το ODM θα διαρκέσει αρκετά τρίμηνα για να ομαλοποιήσει το απόθεμα και οι πελάτες είναι απίθανο να αυξήσουν τις παραγγελίες DRAM διακομιστή πριν από τις αρχές του επόμενου έτους."

Αναφέρεται ότι τα προϊόντα DRAM αντιπροσωπεύουν το 80% των πωλήσεων της SK Hynix. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της αύξησης της ζήτησης μνήμης διακομιστή και των τιμών DRAM λόγω της επιδημίας, το ενοποιημένο λειτουργικό κέρδος ήταν 1.947,6 δισεκατομμύρια γουόν, αύξηση 205,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, η απόδοση της εταιρείας ενδέχεται να επιδεινωθεί την επόμενη χρονική περίοδο επειδή η τιμή των προϊόντων DRAM εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 18%.

Για τη Samsung, οι ημιαγωγοί αντιπροσωπεύουν το 34% των συνολικών πωλήσεων και το 67% των συνολικών λειτουργικών κερδών. Το δεύτερο τρίμηνο, η επιχειρηματική μονάδα ημιαγωγών της Samsung οδήγησε την εταιρεία με 18,23 τρισεκατομμύρια γωνίες σε πωλήσεις και 5,43 τρισεκατομμύρια γουόν σε λειτουργικά κέρδη. Αν και τα τμήματα της Samsung για κινητά και ηλεκτρονικά είδη αναμένεται να κυκλοφορήσουν σταθερά επιχειρηματικά δεδομένα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, το τμήμα επιχειρήσεων αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα.