Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Κορεατικά μέσα: Η Apple δεν διασκορπίζει τη γραμμή παραγωγής, αλλά είναι λάθος στη Samsung

Κορεατικά μέσα: Η Apple δεν διασκορπίζει τη γραμμή παραγωγής, αλλά είναι λάθος στη Samsung

Η εφαρμογή της αμερικανικής τιμολογιακής πολιτικής πλησιάζει και ο CEO της Apple, Tim Cook, πρότεινε στον Πρόεδρο Trump των ΗΠΑ ότι η Samsung Electronics δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τα τιμολόγια για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ορισμένα κορεατικά μέσα ενημέρωσης έπεσαν θύματα, η Apple σκόπιμα συμπεριέλαβε τη Samsung Electronics στις εμπορικές διαφωνίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και το μέλλον μπορεί επίσης να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική έναντι της Samsung Electronics.

Λόγω της εντεινόμενης εμπορικής διαφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χρεώσει ένα τιμολόγιο 10% στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια των κινεζικών προϊόντων. Αν και αυτή είναι η πολιτική της Trump για την Κίνα, το iPhone της Apple συναρμολογείται στην Κίνα μέσω του Foxconn και είναι επίσης αναπόφευκτο.

Σύμφωνα με την News1, ο αμερικανός πρόεδρος Trump δήλωσε στις 18 (τοπική ώρα) στο διάδρομο στο αεροδρόμιο Morristown του New Jersey ότι ο Tim Cook (Διευθύνων Σύμβουλος της Apple) ανησυχεί μήπως η Samsung Electronics χρειαστεί να πληρώσει κινεζικά τιμολόγια. Θα επωφεληθεί από τον ανταγωνισμό.

Η Trump ανέφερε επίσης ότι η απαίτηση ήταν αρκετά πειστική και ότι για τα μήλα που πλήρωναν δασμούς, ο ανταγωνισμός με εταιρείες που δεν πληρώνουν δασμούς ήταν αρκετά δυσμενής.

Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης "news1" και "κορεατική οικονομία" κατηγορούσαν ότι η Cook όχι μόνο δεν επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό smartphone για να προσπαθήσει να φέρει τη Samsung Electronics στη θύελλα των δασμών. "News1" ακόμη και σύγκρινε την Apple με την έκθεση. Εναλλακτικά φαντάσματα νερού.

Στην πραγματικότητα, αν και το μερίδιο αγοράς της Apple είναι χαμηλότερο από τη Samsung Electronics, είναι ένα από τα καλύτερα από την άποψη της δημιουργίας κερδών. Το iPhone της Apple, το Macbook και άλλα προϊόντα κατασκευάζονται από ΚΑΕ όπως το Foxconn στην Κίνα, το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος κατασκευής.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει τιμολόγια στα κινεζικά προϊόντα και η Apple αναγκάζεται να μεταφέρει το εργοστάσιο. Τα ξένα μέσα "CNBC" ανέφερε ότι η Apple μελετά να μεταφέρει το 30% των εργοστασίων της στην Κίνα προς τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει οριστικό σχέδιο.

Το αμερικανικό γραφείο εμπορικών αντιπροσώπων (USTR) ανέβαλε πρόσφατα τιμολόγια για κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, εξοπλισμό βιντεοπαιχνιδιών και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα, καθώς και ορισμένα παιχνίδια, υποδήματα και ενδύματα, στις 15 Δεκεμβρίου, για λόγους ενίσχυσης του τέλους του έτους κατανάλωση.

Η Samsung μετατοπίζει τη γραμμή παραγωγής στη Νοτιοανατολική Ασία και απολαμβάνει αφορολόγητων ειδών

Αντίθετα, η Samsung Electronics διαθέτει μια διαφορετική γραμμή παραγωγής. Εκτός από την Κίνα, η Samsung Electronics παράγει επίσης smartphones σε χώρες όπως η Κορέα, το Βιετνάμ, η Ινδία, η Ινδονησία και η Βραζιλία.

Η Samsung Electronics έχει μετατοπίσει τη γραμμή παραγωγής σε μέρη όπως το Βιετνάμ όπου το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο και οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν σήμερα κινητά τηλέφωνα στο Βιετνάμ και την Ινδία. Μαζί με τη Συμφωνία Πληροφορικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), τα smartphones που κατασκευάζονται με αυτή τη στρατηγική απολαύουν μηδενικών δασμολογικών παραχωρήσεων.

Πιστεύεται ευρέως ότι αν η Apple μπορεί να διασκορπίσει τη γραμμή παραγωγής νωρίτερα, μπορεί να αποφύγει τιμολόγια όπως η Samsung Electronics. Από την άλλη πλευρά, η κίνηση του Cook είχε επίσης ως αποτέλεσμα να ανακάμψουν πολλοί Κορεάτες, πιστεύοντας ότι η Apple θα πρέπει να αντισταθεί.