Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Ιαπωνία περιορίζει την εξαγωγή υλικών ημιαγωγών και είναι δύσκολο για τη Νότια Κορέα να αυτοπαραχθεί

Η Ιαπωνία περιορίζει την εξαγωγή υλικών ημιαγωγών και είναι δύσκολο για τη Νότια Κορέα να αυτοπαραχθεί

Στην περίπτωση των προσπαθειών της Ιαπωνίας να περιορίσει την εξαγωγή υλικών ημιαγωγών, πολλοί Κορεάτες ζήτησαν από τη Νότια Κορέα να παράγει τα δικά της προϊόντα, αλλά το "Yonhap News" η έκθεση επεσήμανε ότι το τεχνολογικό χάσμα μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας είναι μεγάλο και είναι δύσκολο να παραχθεί πλήρως.

Η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών παράγει κυρίως ημιαγωγοί μνήμης υψηλού προφίλ, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο πιο προηγμένα υλικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SEMI), ο συντελεστής αυτοπαραγωγής υλικών ημιαγωγών 2017 στην Κορέα ήταν 50,3%, αλλά η βιομηχανία επεσήμανε ότι το επίπεδο του φετινού έτους δεν έχει βελτιωθεί.

Παρόλο που το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Πόρων της Κορέας έθεσε ως στόχο το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, σχεδιάζει να αυξήσει την αυτοαποδοτική απόδοση στο 70% το 2022 και να προωθήσει σχέδιο συνεργασίας 2 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων για την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της πενταετούς περιόδου. Ωστόσο, οι άνθρωποι στη βιομηχανία ημιαγωγών επεσήμαναν ότι παρόλο που η κυβέρνηση προσπάθησε να παράγει αυτά τα υλικά, δεν έχει ακόμη σημειώσει νέα πρόοδο. Από την άλλη πλευρά, εάν η Νότια Κορέα επιθυμεί να καλύψει την ιαπωνική τεχνολογία, δεν θα έχει μόνο υψηλό κόστος ανάπτυξης, αλλά μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ακόμη και τεχνολογική ανάπτυξη. Είναι επίσης δύσκολο να αποφευχθούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν καταχωρηθεί στην Ιαπωνία.

Από την άλλη πλευρά, για την κατασκευή ημιαγωγών, η αντικατάσταση εξοπλισμού ημιαγωγών είναι εύκολη, αλλά οι προμηθευτές υλικών αντικατάστασης πρέπει να επανατοποθετήσουν τη γραμμή παραγωγής. Εάν η Samsung Electronics, η SK Hynix και άλλες εταιρείες δεν την προωθήσουν, είναι δύσκολο για τη Νότια Κορέα να παράγει συναφή υλικά.

Η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να σφίξει ορισμένα από τα υλικά ημιαγωγών και επίδειξης που εξάγονται στη Νότια Κορέα τον 4ο. Τα υλικά που περιορίζονται από τις ιαπωνικές εξαγωγές περιλαμβάνουν φθοριωμένο πολυϊμίδιο, φωτοευαίσθητο και υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας. Το φθοριωμένο πολυϊμίδιο είναι ένα είδος φιλμ PI, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναδιπλούμενη οθόνη, συσκευασία ημιαγωγών, εκτύπωση 3D κλπ. Το φθοριωμένο πολυϊμίδιο της Ιαπωνίας έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 90%. Το φωτοαντιστάσεων χρησιμοποιείται για την επεξεργασία λεπτών σχεδίων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, διακεκριμένων συσκευών ημιαγωγών κλπ. Η Ιαπωνία έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 90%. Το υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας είναι ένα βασικό υλικό στη διαδικασία καθαρισμού ημιαγωγών και η Ιαπωνία έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 70%.

Ωστόσο, η παραγωγή κορεατικής φωτοαντιστάσεως και υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας είναι κοντά στο μηδέν. Συγκεκριμένα, στην διαδικασία έκθεσης κυκλώματος ημιαγωγού επί του σκάφους, είναι απαραίτητο να εφαρμοσθεί ένα πλήθος στρωμάτων φωτοανθεκτικού επί του δισκίου πυριτίου, και το υλικό πυρήνα είναι σήμερα 100% από την Ιαπωνία. Οι άνθρωποι στη βιομηχανία κατασκευής φωτοβολίδων είπαν ότι η Νότια Κορέα δεν τόλμησε να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία λόγω της καθυστερημένης έναρξης της κατασκευής φωτοαντιστάσεων στη Νότια Κορέα και της χαμηλής ζήτησης για μικροηχανική. Ένα άλλο άτομο στη βιομηχανία φωτοβολίδων επεσήμανε επίσης ότι αν και η τεχνολογία των διαφορετικών εταιρειών είναι διαφορετική, η Νότια Κορέα εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να αντικαταστήσει την Ιαπωνία στο στάδιο της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η κατάσταση του υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας είναι σχετικά αισιόδοξη. Πολλές μεγάλες εταιρείες άρχισαν να υποστηρίζουν τη βιομηχανία πέρσι, και φέτος αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή και να εισέλθουν στο στάδιο της αυτοπαραγωγής. Ωστόσο, οι άνθρωποι στη βιομηχανία πιστεύουν ότι το υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ένα στεγνό χαράκτη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εισάγεται από την Ιαπωνία. Ακόμα κι αν η Κορέα διαφημίζει το ίδιο υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας, αν η διαδικασία είναι διαφορετική, αν είναι στην πραγματικότητα η ίδια με την Ιαπωνία, θα χρειαστεί να μην είναι εύκολο να επενδύσετε χρήματα σαν μια νέα επιχείρηση.

Η βιομηχανία πρόσθεσε επίσης ότι η αυτοπαραγωγή υλικών ημιαγωγών απαιτεί μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις και απαιτείται ο προσδιορισμός της Samsung Electronics και της SK Hynix και υπάρχουν τα ακριβή δεδομένα αυτοπαραγωγής.