Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Οι διαπραγματεύσεις Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας είναι μαζικές, χτυπώντας την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών

Οι διαπραγματεύσεις Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας είναι μαζικές, χτυπώντας την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών

Οι περιορισμοί των εξαγωγών της Ιαπωνίας στις βασικές πρώτες ύλες για ηπειρωτική Νότια Κορέα, οι Ιάπωνες και οι Νοτιοανατολικοί εκπρόσωποι επικοινώνησαν αρχικά με τις διαπραγματεύσεις για το 12ο, αλλά το χάσμα της γνώσης μεταξύ των δύο πλευρών ήταν αδιέξοδες και οι δύο χώρες επεκτάθηκαν περαιτέρω στις 13. Οι Ιάπωνες κατηγόρησαν τους Νότιο Κορεάτες ότι παρερμήνευσαν τη φύση των συνομιλιών της Παρασκευής. . Εάν η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας δεν μπορεί να επιλυθεί, θα υπάρξει φόβος για την προσφορά τσιπ και smartphones παγκοσμίως.

Φημολογείται ότι οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι οι συνομιλίες ήταν ανοιχτές στο κοινό την Παρασκευή, αλλά οι Ιάπωνες αξιωματούχοι εμπορίου επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές του Τόκιο διαμαρτυρήθηκαν στη Σεούλ και κατηγόρησαν τη Σεούλ ότι παραβίασε τη συμφωνία.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εξέδωσε επίσης δήλωση που αντικρούει τις παρατηρήσεις των αλλοδαπών αξιωματούχων και διευκρίνισε ότι κατά τις συνομιλίες της Παρασκευής, το ROK δεν ζήτησε από την Ιαπωνία να ανακαλέσει τους ελέγχους των εξαγωγών.

Ωστόσο, ο υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου της Νότιας Κορέας επεσήμανε ότι η πλευρά της Νότιας Κορέας συναντήθηκε την Παρασκευή, "ζητώντας σαφώς από την Ιαπωνία να αποσύρει τους εμπορικούς περιορισμούς, αλλά δεν κατέληξε σε συναίνεση με την ιαπωνική πλευρά".

Ο υπάλληλος δήλωσε επίσης στο Reuters ότι οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει το περιεχόμενο των ανοιχτών συνομιλιών και δεν υπήρξε διασταύρωση.

Σύμφωνα με την έκθεση των κορεατικών ΜΜΕ, οι διαπραγματεύσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας για τον έλεγχο των εξαγωγών την Παρασκευή ήταν κρύες. Οι δύο εκπρόσωποι συναντήθηκαν σε ένα μικρό δωμάτιο. Όχι μόνο δεν χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον. Αφού οι κορεάτες εκπρόσωποι έφτασαν στο χώρο, οι Ιάπωνες υπάλληλοι που παρακολούθησαν τη συνάντηση δεν σηκώθηκαν. Han Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δέχτηκαν οδυνηρά την κορεατική αντιπροσωπεία να περιφρονεί από την ιαπωνική πλευρά.

Οι διαπραγματεύσεις ελέγχου των εξαγωγών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας έχουν φθάσει σε αδιέξοδο. Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι αυτό μπορεί να απειλήσει την παγκόσμια προσφορά μαρκών και οθονών εμφάνισης smartphone και να χτυπήσει την παγκόσμια αγορά τεχνολογίας. Η πίεση του κόστους των ηλεκτρονικών προϊόντων θα μεταφερθεί επίσης στους καταναλωτές μέσω των αυξήσεων των τιμών.

Επιπλέον, εάν η εμπορική διαφορά μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας δεν παρουσιάζει σημάδια επίλυσης βραχυπρόθεσμα, θα καθυστερήσει την πρόοδο της εκτόξευσης της τεχνολογίας 5G και των πτυσσόμενων οθονών.

Ο Avril Wu, ανώτερος ερευνητικός διευθυντής της TrendForce, ένας παγκόσμιος ερευνητικός οργανισμός τεχνολογικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση, θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής, ώθηση στην τιμή των μαρκών μνήμης και τα τελικά προϊόντα θα ακολουθήσουν την αύξηση των τιμών. Ακόμη και αν το εργοστάσιο της Κορέας έχει απογραφή, θα πέσει σε έλλειψη προϊόντων μετά από τρεις μήνες.