Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το άλογο κατευθύνεται; Η Tokyo Electronics θα διακόψει τις κινεζικές εταιρείες που έχουν σβήσει από

Το άλογο κατευθύνεται; Η Tokyo Electronics θα διακόψει τις κινεζικές εταιρείες που έχουν σβήσει από

Στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με το Reuters, ένας εκτελεστικός διευθυντής της Tokyo Electronics (Tokyo PowerTech), τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, δήλωσε ότι η εταιρεία θα διακόψει την Κίνα, η οποία απαριθμείτο μαύρα από την αμερικανική κυβέρνηση. πελάτης.

Το εκτελεστικό δεν ονόμασε τις κινεζικές εταιρείες, αλλά είπε: "Δεν θα κάνουμε επιχειρήσεις με κινέζους πελάτες, στους οποίους απαγορεύεται να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες με τα Applied Materials και LamResearch."

Εννοείται ότι η Fujian Jinhua εξακολουθεί να περιορίζει την αγορά "εταιρικών λιστών" των προϊόντων τεχνολογίας των εταιρειών των ΗΠΑ. Παρόλο που η Huawei συμπεριλήφθηκε επίσης στον "κατάλογο οντοτήτων", η Huawei HiSili είναι μια εταιρεία σχεδιασμού fabless IC, οπότε δεν είναι αγοραστής εξοπλισμού ημιαγωγών.

Η Tokyo Electronics δεν είναι η πρώτη μη-αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει τη συμμόρφωσή της με την απαγόρευση των ΗΠΑ, αφού η Arm ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της με την Huawei λόγω της χρήσης της τεχνολογίας των ΗΠΑ. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος για τον οποίο η Tokyo Electronics είναι τόσο "συνειδητά" υπακούοντας στην απαγόρευση των ΗΠΑ;

Ένας Αμερικανός διευθυντής chipmaker δήλωσε ότι δεν είναι αδύνατο για τις ιαπωνικές εταιρείες όπως η Tokyo Electronics να αντικαταστήσουν τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, να πουλήσουν εξοπλισμό ημιαγωγών στην Κίνα και να ολοκληρώσουν τις γραμμές παραγωγής. Ωστόσο, λόγω της έντονης αντιπολίτευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο να το πράξει.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα επεσήμανε ότι ένας άλλος σημαντικός προμηθευτής εξοπλισμού ιαπωνικών ημιαγωγών σκέπτεται επίσης να σταματήσει τις αποστολές σε μαύρες εταιρίες της Κίνας. Είπε, "Αυτό το πρόβλημα είναι πέρα ​​από το πεδίο που μπορούμε να αποφασίσουμε".

Επιπλέον, στελέχη άλλων ιαπωνικών προμηθευτών εξοπλισμού δήλωσαν ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους δήλωσε ειλικρινά: "Δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αλλά καταλαβαίνουμε ότι εάν χρησιμοποιήσουμε την απαγόρευση των εξαγωγών των ΗΠΑ για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας με την Κίνα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες . "

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 7 από τις 15 πρώτες εταιρείες εξοπλισμού ημιαγωγών στον κόσμο το 2018. Η Tokyo Electronics κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο και οι άλλες έξι είναι οι Advantest, SCREEN, KokusaiElectric, Hitachi HighTechnology, Taifook και Canon.