Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η πρώτη CPU της Ινδίας γεννήθηκε και η κάλυψη των έξι σειρών είναι αρκετά μεγάλη.

Η πρώτη CPU της Ινδίας γεννήθηκε και η κάλυψη των έξι σειρών είναι αρκετά μεγάλη.

Ενώ η αγορά τσιπ της Κίνας αναπτύσσεται, η αγορά τσιπ της Ινδίας αγωνίζεται επίσης ήσυχα. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν επίσημα το κιτ ανάπτυξης λογισμικού SDK του πρώτου επεξεργαστή τους "Shakti" (μια ινδική μυθική φιγούρα που αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη), και υποσχέθηκε να απελευθερώσει σύντομα την αναπτυξιακή πλακέτα. Οι προγραμματιστές είναι πλέον σε θέση να βιαστούν για την ανάπτυξη λογισμικού πριν από την εμπορική εκτόξευση.

Ο επεξεργαστής Shakti στην Ινδία αναπτύσσεται από το 2016, βασιζόμενος στην αρχιτεκτονική εντολών RISC-V ανοιχτού κώδικα και υποστηριζόμενος από το Ινδικό Υπουργείο Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής. Ο επεξεργαστής Shakti σχεδιάστηκε αρχικά για έως και έξι διαφορετικές σειρές, καθένα από τους οποίους στοχεύει μια διαφορετική αγορά, ισχυριζόμενος ότι είναι ανταγωνιστικός όσον αφορά την περιοχή πυρήνα, τις επιδόσεις και την κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους σημερινούς εμπορικούς επεξεργαστές.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Shakti έχει συνολικά έξι σειρές, και συγκεκριμένα:

Σειρά E: Διαδοχική αγωγός 3 σταδίων για ενσωματωμένα πεδία όπως συσκευές IoT IoT, πλατφόρμες ρομπότ και έλεγχος κινητήρα.

Σειρά C: διαδοχική αγωγός διαύλου 32-bit, βαθμός μικροελεγκτή, συχνότητα πυρήνα 200MHz-1GHz, κατάλληλο για μεσαίο φορτίο, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και προαιρετική προστασία μνήμης.

I σειρά: αγωγός 64-bit out-of-order, πυρήνα συχνότητα 1.5-2.5GHz, υποστήριξη για multi-threading, για κινητά, αποθήκευση, εφαρμογές δικτύου, είναι επίσης το κύριο ενσωματωμένο.

Σειρά M: Αντιμετωπίστε την επικρατούσα καταναλωτική αγορά στο Aning, μέχρι και οκτώ πυρήνες.

S-Series: Μια βελτιωμένη έκδοση της σειράς I για σταθμούς εργασίας και διακομιστές, υποστηρίζει επίσης πολλαπλά σπειρώματα.

Σειρά H: για υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, εξαιρετική απόδοση μονής σπείρας, προαιρετική προσωρινή μνήμη τεσσάρων επιπέδων, υποστήριξη για δίαυλο διασύνδεσης Gen-ZFabric, μνήμη αποθήκευσης κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τσιπ επεξεργαστών που αναπτύσσονται στην Ινδία είναι αρκετά μεγάλης κλίμακας. Η πρώτη εξέλιξη των τσιπ επεξεργασίας έχει προγραμματίσει έξι διαφορετικές σειρές προϊόντων και η κάλυψη είναι αρκετά ολοκληρωμένη.