Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη, η Apple ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν το τιμολόγιο για προϊόντα όπως το Apple Watch.

Για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη, η Apple ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν το τιμολόγιο για προϊόντα όπως το Apple Watch.

Σύμφωνα με το Reuters, έγγραφα από το γραφείο εμπορικών αντιπροσώπων των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Apple έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση Trump να απαλλάξει τα τιμολόγια από την κινεζική Apple Watch, τα εξαρτήματα iPhone και άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Εξυπακούεται ότι ο φάκελος που υπέβαλε η Apple περιλαμβάνει συνολικά 11 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ομιλητών HomePod, iMac, ανταλλακτικά για την επισκευή iPhone, AirPods και ούτω καθεξής.

Η Apple επεσήμανε στο έγγραφο ότι όλα αυτά τα προϊόντα ανήκουν σε προϊόντα ηλεκτρονικής ευρείας κατανάλωσης και δεν έχουν καμία σχέση με το China Manufacturing 2025 ή άλλα βιομηχανικά έργα. Ως εκ τούτου, πρέπει να μειωθεί ο δασμός 15% που επιβλήθηκε στην αίτηση από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει τέτοια δήλωση. Προηγουμένως, ο κατασκευαστής έξυπνων συσκευών FitBit είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φορητών συσκευών σε όλο τον κόσμο παράγονται στην Κίνα. "Αν και η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν έχουν την ικανότητα να παράγουν αυτά τα προϊόντα, βασικά χρησιμοποιούνται για να παράγουν ή να συνδέονται με ανταγωνιστές της FitBit και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε".

Η σημασία της επιχείρησης φορητών συσκευών και αξεσουάρ στην Apple είναι αυτονόητη. Η τελευταία οικονομική έκθεση δείχνει ότι τα προϊόντα, όπως το Apple Watch, AirPods και HomePod, αντιπροσωπεύουν το 9,4% των εσόδων της Apple, αύξηση 41% σε σχέση με πέρυσι και έχουν γίνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της Apple στο μέλλον.