Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > ICinsights: Οι δαπάνες κεφαλαίου DRAM μειώθηκαν

ICinsights: Οι δαπάνες κεφαλαίου DRAM μειώθηκαν

Σύμφωνα με ένα γνωστό πρακτορείο ανάλυσης ICinsights, παρόλο που η αγορά DRAM αναμένεται να παρουσιάσει ήπια ανάκαμψη το 2020, οι προμηθευτές είναι πολύ προσεκτικοί στην ανάλυση των συνθηκών της αγοράς προτού εξετάσουν περαιτέρω αναβαθμίσεις ή αποφασίσουν να προωθήσουν νέα σχέδια fab DRAM.

Το σχήμα 1 δείχνει τους προϋπολογισμούς κεφαλαιουχικών δαπανών DRAM των τριών μεγάλων προμηθευτών. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις νέες εγκαταστάσεις και αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα fabs είναι έτοιμες να καλύψουν την πρόσφατη ζήτηση, αναμένεται και οι δύο εταιρείες να μειώσουν περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές δαπάνες DRAM το 2020. Μεταξύ των τριών μεγάλων πωλητών DRAM, η ICInsights προβλέπει ότι ο προϋπολογισμός κεφαλαιουχικών δαπανών της Samsung DRAM φέτος θα κατά 21% στα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, η SK Hynix αναμένεται να μειώσει τον προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών DRAM κατά 38% σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και η Micron αναμένεται να μειώσει τον προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών DRAM κατά 16%. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες DRAM μειώθηκαν στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.



Φιγούρα 1

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες που απαιτούνται για την κατασκευή και τον εξοπλισμό, μόλις ολοκληρωθεί, το νέο fab πρέπει να λειτουργεί με πολύ υψηλή παραγωγική ικανότητα ή με πλήρη ικανότητα. Μόνο ένα μέρος της χωρητικότητας μπορεί να φανεί με μια επένδυση μόνο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η οποία θα έχει καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις σε οποιονδήποτε προμηθευτή. Επομένως, οι κατασκευαστές DRAM θα ​​συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τα σχέδια χωρητικότητας και επέκτασης τους επόμενους μήνες για να περιορίσουν τις πιθανές ζημιές που προκαλούνται από μια άλλη ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Η Samsung, η SKHynix και η Micron θα τερματίσουν την επέκταση χωρητικότητας DRAM το 2020 και τα δύο μέρη έχουν καταστήσει σαφές ότι θα περιοριστούν από τον ρυθμό προόδου στην κατασκευή και την αναβάθμιση νέων γραμμών παραγωγής.

Οι προμηθευτές εξειδικευμένων DRAM όπως το Winbond προστατεύονται επίσης. Η Winbond κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στο Kaohsiung, νότια Ταϊβάν. Ο εξοπλισμός είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020 και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εμπορική παραγωγή το 2021. Ωστόσο, η εταιρεία έχει πλέον αναβάλει το σχέδιο μεταφοράς εξοπλισμού μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Γενικά, οι προμηθευτές αναμένεται να δαπανήσουν 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κεφαλαιουχικές δαπάνες DRAM φέτος, μείωση 20% από τα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019 και μείωση από το ιστορικό υψηλό των δαπανών DRAM των 23,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Ακόμα κι αν το επίπεδο των κεφαλαιουχικών δαπανών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των κεφαλαιουχικών δαπανών DRAM στις πωλήσεις DRAM είναι επίσης εντελώς διαφορετικό από την κατάσταση στη βιομηχανία από το 2015. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ως η αγορά DRAM, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, κατέρρευσε το 2019, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες DRAM ως ποσοστό των πωλήσεων αυξήθηκαν στο 30,5%, το υψηλότερο επίπεδο από το 30,5% το 2011 (Σχήμα 2).


Σχήμα 2