Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Οι κονσόλες παιχνιδιών δεν είναι διαθέσιμες Η AMD κυνηγά μια διαδικασία TSMC 7nm

Οι κονσόλες παιχνιδιών δεν είναι διαθέσιμες Η AMD κυνηγά μια διαδικασία TSMC 7nm

Η εξάπλωση της επιδημίας COVID-19 και η αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών στην εγχώρια οικονομία προκάλεσαν την πώληση της νέας κονσόλας παιχνιδιών της Sony PlayStation 5 μόλις είναι ανοιχτή για προπαραγγελία. Το Microsoft XBOX Series X, το οποίο θα ανοίξει για προπαραγγελία αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να εξαντληθεί. Οι κονσόλες παιχνιδιών επόμενης γενιάς της Sony και της Microsoft είναι πολύ ευημερούσες. Έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη παραγγελία για την κεντρική κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) και τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) των δύο εταιρειών, και συνεχίζουν να προσθέτουν στο χυτήριο TSMC. Όγκος μετάδοσης 7nm.

Τα νέα της εφοδιαστικής αλυσίδας έδειξαν ότι η MediaTek δεν ήταν πλέον σε θέση να στείλει την Huawei Οι γκοφρέτες 7 νανομέτρων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο TSMC τον Δεκέμβριο έχουν τεθεί σε αναστολή και περίπου 13.000 τεμάχια παραγωγικής ικανότητας κυκλοφόρησαν, η οποία κέρδισε με επιτυχία η Super Micro. Καθώς οι κονσόλες παιχνιδιών νέας γενιάς της Sony και της Microsoft αναμένεται να μην είναι διαθέσιμες μέχρι τα μέσα του 2021, οι προσαρμοσμένοι επεξεργαστές της Supermicro για τους δύο πελάτες λαμβάνουν παραγγελίες. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ο αριθμός των επεξεργαστών που σχετίζονται με την κονσόλα παιχνιδιών στην παραγωγή των 7nm της TSMC, Έως 102.000 τεμάχια, ο πρόσφατος ρυθμός απόδοσης εκτιμάται ότι θα φτάσει το 58% και θα βελτιωθεί σημαντικά μετά το τέταρτο τρίμηνο.

Η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation 5 θα χρησιμοποιεί την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική CPU 2 πυρήνων Zen 2 της AMD με μέγιστο ρολόι λειτουργίας 3,5GHz και θα υιοθετήσει την προσαρμοσμένη GD αρχιτεκτονική RDNA 2 της AMD, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογία ανίχνευσης ακτίνων σε υλικό και να λειτουργεί σε ταχύτητα ρολογιού. Κοιτώντας στα 2,23GHz, η ταχύτητα υπολογισμού του καθαρού σημείου φτάνει τα 10,2 TFLPOS. Τόσο η CPU όσο και η GPU παράγονται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 7nm του TSMC.

Ο σχεδιασμός CPU του Microsoft XBOX Series X υιοθετεί επίσης τον εξαιρετικά μικρο-προσαρμοσμένο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής Zen 2 πυρήνων Zen 2, αλλά το υψηλότερο υπολογιστικό ρολόι μπορεί να φτάσει τα 3,8GHz. Η GPU έχει σχεδιαστεί με την αρχιτεκτονική AMD RDNA 2, με ρολόι λειτουργίας έως 1.825GHz και ταχύτητα υπολογισμού καθαρών σημείων έως 12.0 TFLOPS, και υποστηρίζει τεχνολογία ανίχνευσης ακτίνων που βασίζεται σε υλικό. Η CPU και η GPU παράγονται επίσης χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 7nm του TSMC.

Η βιομηχανία είναι αισιόδοξη ότι οι πωλήσεις κονσόλας παιχνιδιών νέας γενιάς της Sony και της Microsoft θα φτάσουν σε ρεκόρ. Εκτός από τη συνεργασία με την έναρξη παιχνιδιών βαρέων βαρών, η νέα επιδημία πνευμονίας στεφάνης εξαπλώνεται παγκοσμίως και οι επιπτώσεις αυξάνονται. Η οικονομική επίδραση της διαμονής στο σπίτι θα ενισχύσει τις πωλήσεις κονσόλων παιχνιδιών. . Επωφελούμενοι από τις πρόσθετες παραγγελίες 7 νανομέτρων της AMD για CPU και GPU που σχετίζονται με την κονσόλα παιχνιδιών, καθώς και από την CPU αρχιτεκτονικής Zen 3 της AMD και την αρχιτεκτονική GPU RDNA 2, θα επεκτείνει επίσης την παραγωγή της στη διαδικασία 7nm του TSMC το τέταρτο τρίμηνο. Η βιομηχανία είναι αισιόδοξη. Το Super Micro έχει την ευκαιρία να καταταχθεί μεταξύ των πέντε κορυφαίων πελατών της TSMC.

Τα ενοποιημένα έσοδα της TSMC τον Αύγουστο ήταν 122,878 δισεκατομμύρια NT, ρεκόρ υψηλότερα στα έσοδα ενός μήνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο ρυθμός χρησιμοποίησης της χωρητικότητας προηγμένων διεργασιών, όπως η διαδικασία των 7 νανομέτρων και η διαδικασία των 5 νανομέτρων, παρέμειναν σε πλήρη χωρητικότητα.

Ο κλάδος αναμένει ότι τα έσοδα της TSMC τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα και οι πιθανότητες θα αυξηθούν σημαντικά. Είναι αισιόδοξο ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα φθάσουν σε ρεκόρ υψηλό και θα υπερβούν τον οικονομικό του στόχο.