Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Εξωτερικών μέσων: Η Huawei είναι να απαλλαγούμε από την εξάρτηση των τσιπ των ΗΠΑ, η ταχύτητα είναι εκπληκτική

Εξωτερικών μέσων: Η Huawei είναι να απαλλαγούμε από την εξάρτηση των τσιπ των ΗΠΑ, η ταχύτητα είναι εκπληκτική

Από τότε που ταξινομούνται στη λεγόμενη "Λίστα Οντοτήτων" από τις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο του τρέχοντος έτους, το "Il-2 Rotten Aircraft" της Huawei εργάστηκε σκληρά για να μεταφέρει βαριά φορτία. Αν και η άτρακτος χτυπούσε σαν κόσκινο, αυτές οι ουλές δημιούργησαν μια ευκαιρία για την Huawei να αναπτύξει μια αλυσίδα εφοδιασμού "μη ΗΠΑ". Είναι προβλέψιμο ότι μόλις οι «τρύπες» αυτού του αεροσκάφους επισκευαστούν όπως και πριν, θα είναι πιο άφθαρτοι.

Πρόσφατα, τα ξένα μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι ενδέχεται να είναι πολύ αργά για τις εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ να βρουν τρόπους να ξαναρχίσουν την επιχείρησή τους με την Huawei, επειδή η Huawei κατασκευάζει smartphones χωρίς αμερικανικά μάρκες.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε την αγορά από την Huawei σχετικών τεχνολογιών και προϊόντων των Η.Π.Α., γεγονός που επέτρεψε σε ορισμένα προϊόντα των προμηθευτών της να μην εισέλθουν με επιτυχία στην αλυσίδα εφοδιασμού της Huawei. Το περιοδικό Wall Street Journal αναφέρει ορισμένες αλλαγές στην προμήθεια εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων της Huawei πριν και μετά την απαγόρευση. Ανατρέξτε στο παρακάτω σχήμα:


Μπορεί να διαπιστωθεί ότι από το P10 Plus, το P30 Pro και το Mate 20 πριν από την απαγόρευση των Mate 20X 5G, Y9 Prime και Mate 30 μετά την απαγόρευση, συμπεριλαμβανομένων τσιπ διαχείρισης ενέργειας, τσιπ WiFi και Bluetooth, ενισχυτές ήχου, διακόπτες κεραίας, και ενισχυτές ισχύος. Οι προμηθευτές προϊόντων στην εταιρεία έχουν αλλάξει. Τα εξαρτήματα που σχετίζονται με το smartphone της Huawei δεν έχουν πια μία πηγή τροφοδοσίας από τις Η.Π.Α. και το Hisilicon προκαλεί επίσης ένα μεγάλο κεφάλι.

Ο Christopher Rolland, αναλυτής ημιαγωγών στο Susquehanna International Group, δήλωσε: "Το κορυφαίο κινητό τηλέφωνο Huawei Mate 30 δεν περιέχει αμερικανικά κομμάτια, κάτι που αποτελεί σημαντική δήλωση." Επιπλέον, σε πρόσφατες συναντήσεις, τα στελέχη της Huawei του είπαν επίσης ότι η Huawei απαλλάσσεται από την προσφορά εξαρτημάτων των ΗΠΑ. Αλλά ήταν ακόμα έκπληκτος που συνέβη τόσο γρήγορα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την απαγόρευση, οι Huawei εταίροι των Η.Π.Α. ζητούν άδειες εξαγωγής. Ορισμένοι αμερικανοί κατασκευαστές chip όπως το Qorvo, το Skyworks και το Broadcom προειδοποίησαν ότι η απαγόρευση εξαγωγής των ΗΠΑ στην Huawei θα επηρεάσει τα κέρδη της. Ωστόσο, παρόλο που το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει λάβει εκατοντάδες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής, η Huawei δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον έλεγχο των εξαγωγών του "φυσικού καταλόγου".

Από την άλλη πλευρά, ο ιδρυτής της Huawei Ren Zhengfei έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Huawei είναι πιο πρόθυμη να αγοράσει εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες. Αλλά αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να συνεχίσει μόνη της, η Huawei μπορεί να βρει εναλλακτικές προμήθειες μόνο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα, η Huawei δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα αυτοεξελιγμένα εναλλακτικά μέρη. Τώρα, όλα αυτά μόλις ξεκινούν.