Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Πρόκληση Sony! Η Samsung και η UMC συνεργάζονται για να επεκτείνουν την παραγωγή αισθητήρων εικόνας

Πρόκληση Sony! Η Samsung και η UMC συνεργάζονται για να επεκτείνουν την παραγωγή αισθητήρων εικόνας

Σύμφωνα με το Taiwan Media United News News, το Samsung Electronics και το UMC υπέγραψαν πρόσφατα μια συμφωνία συνεργασίας για την επέκταση της παραγωγής αισθητήρων εικόνας.

Αναφέρεται ότι η Samsung αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή επεξεργαστή εικόνων κινητού τηλεφώνου (ISP) και σχετικών τσιπ οδήγησης πίνακα (IC) στο UMC και ξεκίνησε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας της δικής του επένδυσης σε εξοπλισμό, UMC για την παροχή εργοστασίων και OEM.

Η αλυσίδα εφοδιασμού της UMC αποκάλυψε ότι για να επεκταθεί το μερίδιο αγοράς των αισθητήρων εικόνας και την πρόκληση της ηγετικής θέσης της Sony, η Samsung έχει προγραμματίσει να συνεισφέρει ταμεία για να βοηθήσει τη μονάδα Nanke P6 της UMC να επεκτείνει την παραγωγή. Αναφέρεται ότι η Samsung θα αγοράσει 400 σύνολα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της χάραξης, της λεπτής μεμβράνης, του κίτρινου φωτός, της διάχυσης και άλλου εξοπλισμού για το φυτό. Η UMC θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 28-ναναμετρομέτρου για την ΚΑΕ της Samsung και σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή αυτή τη σεζόν και τη μαζική παραγωγή το 2023. Η μηνιαία παραγωγική ικανότητα στόχου μέχρι 27.000 τεμάχια.

Ο UMC δήλωσε πρόσφατα ότι το εργοστάσιο Nanke P6 θα έχει ένα νέο λειτουργικό μοντέλο. Όσον αφορά τους εταίρους συνεργασίας και τις λεπτομέρειες των επενδύσεων, εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, οπότε είναι ενοχλητικό να αποκαλύψει.

Πέρυσι, η Sony έφτασε επίσημα μια σχέση συνεργασίας με το TSMC και για πρώτη φορά μερικές βασικές μάρκες του αισθητήρα εικόνας (CIS) παραδόθηκαν στο χυτήριο TSMC. Η Samsung διέταξε επίσης ένα μικρό αριθμό τσιπ οδήγησης πάνελ στο UMC πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι η Samsung έχει αρχίσει επισήμως να καλύψει το πεδίο CIS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στρατηγικής Analytics, μια οργάνωση έρευνας αγοράς, η Sony θα κατατάξει πρώτα στην αγορά αισθητήρα εικόνας smartphone με μερίδιο εσόδων 46% το 2020, ακολουθούμενη από τις τεχνολογίες της Samsung LSI και Omnivision. Οι τρεις πρώτοι προμηθευτές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% του παγκόσμιου μεριδίου εσόδων. Ωστόσο, το αν η Samsung μπορεί να απειλήσει την ηγετική θέση της Sony μέσω της συνεργασίας με το UMC παραμένει.